Energiemanagementsysteem voor netbeheerders

Inzicht in de vraag naar energie 

Een netbeheerder beheert het 'net' of anders gezegd, de infrastructuur voor het 'transport' van elektrische energie en gas. Binnen deze infrastructuur hebben zich de laatste jaren een aantal grote veranderingen voorgedaan. Laadpalen voor elektrische auto's zorgen voor een grote belasting op het net. Eén laadpaal verbruikt net zoveel energie als een heel huishouden.

Voorheen werd er alleen elektrische energie geleverd over het net en waren de energiestromen voorspelbaar. Mede vanwege de komst en opmars van zonnepanelen wordt er ook elektrische energie teruggetransporteerd over het net. Hierdoor is het gebruik van het net de afgelopen jaren compleet veranderd. 

Het was voor een netbeheerder redelijk eenvoudig om de vraag naar energie te voorspellen. Maar wat als een hele wijk voorzien is van zonnepanelen? De vraag naar energie kan gelijk zijn aan de elektrische energie die de zonnepanelen produceren. Dit levert een heel andere situatie op dan verwacht. 

Een complete stad monitoren

Met DCEM Netbeheerders bent u in staat om realtime een complete wijk, dorp of stad te monitoren. U bent daarbij niet afhankelijk van een directe internetaansluiting. Via het 4G-netwerk en een beveiligde verbinding wordt alle meetdata verzonden. 

Meerdere locaties overzichtelijk weergegeven

Meetlocaties op een geografisch kaart

  • Alle locaties in één overzichtelijke kaart
  • Direct inzicht in het actuele belastingspercentage per locatie
  • Direct inzicht in de power quality status per locatie

Per locatie een single-line overzicht, voor direct inzicht in de stromen en vermogens vanaf de trafo tot de afgaande velden

Realtime inzicht in uw installatie

Single Line

Met een Single Line Diagram heeft u een realtime inzicht in uw installatie. Vermogens, schakelstanden, temperatuur, alarmen: allemaal in één overzicht. Door op modules te klikken krijgt u een uitgebreid overzicht van online en historische meetwaarden.

  • Doorklikken naar gedetailleerde meetwaarden
  • Geïntegreerde weergave van alarmen
  • Realtime weergave van schakelstanden en meetwaarden
DCEM single line
DCEM alarmmanager

U wordt direct gewaarschuwd

Alarmmanager

De alarmmanager bewaakt uw installatie realtime. Heeft uw installatie een probleem? DCEM waarschuwt via website, e-mail, SMS of gebouwbeheersysteem. Verschillende soorten alarmen die kunnen voorkomen zijn een voorwaarschuwing, een hoog alarm, een laag alarm, een statuswijziging (bijvoorbeeld als er een digitale ingangen wijzigt), een connectiealarm (als de verbinding met het uit te lezen apparaat wegvalt), een software-alarm (bij problemen in de DCEM software) of een serienummer-alarm.

inzicht in de kwaliteit van de energievoorziening

Power Quality-bewaking

Onze software - in combinatie met de geavanceerde Janitza energiemeters - geven u duidelijk en diepgaand inzicht in de kwaliteit van de energievoorziening. Met onze power quality software is het mogelijk:

  • Power quality bewaking volgens EN50160 en IEC61000-2-4 van 1 of 100 meters.
  • Bewaking zowel lokaal als op afstand.
  • Wekelijks of dagelijks een duidelijk rapport via web of email.

close-video-button