Energiemanagementsysteem voor ziekenhuizen

Waarom een EMS in een ziekenhuis? 

In een ziekenhuis is elektrische energie - letterlijk - van levensbelang. Als de elektrische voorziening uitvalt, schakelt een ziekenhuis binnen enkele seconden over op een noodstroomvoorziening.

Continuïteit van elektrische energie speelt een belangrijke rol. Daarnaast speelt de kwaliteit van elektrische energie, de power quality, een belangrijke rol. Binnen een ziekenhuis wordt er gebruik gemaakt van allerlei elektrisch apparatuur die in sommige gevallen uiterst gevoelig is voor problemen met de kwaliteit van elektrische energie. Met DCEM bent u in staat om problemen met apparatuur vooraf te voorkomen. 

 

Stel uw vraag over DCEM

TripleD | DCEM

Hoe te meten als noodstroom wordt ingeschakeld?

DCEM TripleD

Zodra de elektrische voorziening in een ziekenhuis uitvalt, schakelt binnen enkele seconden de noodstroomvoorziening in. In eerste instantie ontvangen alleen de belangrijkste afdelingen elektrische energie (intensive care, operatiekamers, etc.). De noodstroomvoorziening kan niet in één keer een compleet ziekenhuis voorzien van elektrische energie. Dit gebeurt dan ook in fases. 

Elke seconde loggen

Normaal gesproken logt DCEM iedere 15 minuten. Zodra de noodstroomvoorziening inschakelt, logt DCEM elke seconde. Op deze manier heeft u een uiterst nauwkeurig inzicht in het opschakelproces van de noodstroomvoorziening.

Realtime inzicht in uw installatie

Single Line

Met een Single Line Diagram heeft u een realtime inzicht in uw installatie. Vermogens, schakelstanden, temperatuur, alarmen: allemaal in één overzicht. Door op modules te klikken krijgt u een uitgebreid overzicht van online en historische meetwaarden.

  • Doorklikken naar gedetailleerde meetwaarden
  • Geïntegreerde weergave van alarmen
  • Realtime weergave van schakelstanden en meetwaarden
Single line | DCEM
Alarmmanager | DCEM

U bent gewaarschuwd!

De alarmmanager bewaakt uw installatie realtime. Heeft uw installatie een probleem? DCEM waarschuwt via website, e-mail, SMS of gebouwbeheersysteem. Verschillende soorten alarmen die kunnen voorkomen zijn een voorwaarschuwing, een hoog alarm, een laag alarm, een statuswijziging (bijvoorbeeld als er een digitale ingangen wijzigt), een connectiealarm (als de verbinding met het uit te lezen apparaat wegvalt), een software-alarm (bij problemen in de DCEM software) of een serienummer-alarm.

Via de mobiele app heeft u 24/7 overzicht van de aanwezige alarmen op uw telefoon. Ieder nieuw alarm verschijnt als pop-up. Is het alarm afgehandeld? Dan verdwijnt deze automatisch uit de app. U logt gemakkelijk in via een QR-code.

inzicht in de kwaliteit van de energievoorziening

Power Quality-bewaking

Onze software - in combinatie met de geavanceerde Janitza energiemeters - geven u duidelijk en diepgaand inzicht in de kwaliteit van de energievoorziening. Met onze power quality software is het mogelijk:

  • Power quality bewaking volgens EN50160 en IEC61000-2-4 van 1 of 100 meters.
  • Bewaking zowel lokaal als op afstand.
  • Wekelijks of dagelijks een duidelijk rapport via web of email.

 

Lees de white paper Power quality

close-video-button