05/04/2020

Fotocel met reflector - Reflectorfotocel

Reflector en ontvanger in één behuizing

In een fotocel met reflector worden de zender en ontvanger in één behuizing samengevoegd. Het licht dat door de zender wordt uitgezonden, komt via een reflector terug naar de ontvanger. De ontvanger evalueert het gereflecteerde licht. Doordat de reflector compact is, kan hij makkelijk ingebouwd worden. Bovendien is de reflector een passief element en heeft daarom geen voeding nodig. Gemakkelijk met installeren dus!

Fotocel met reflector - SensoPart

Langere afstand, grotere reflector

Polarisatiefilters voor fotocel met reflector - SensoPart

Net zoals zender-ontvanger fotocellen van SensoPart, worden reflectorfotocellen vaak geselecteerd op basis van de afstand die ze kunnen overbruggen. Het licht wordt op een vereenvoudigde manier (kegelvormig) uitgezonden. Dit betekent dat de doorsnede bij grotere afstanden toeneemt. Daarom moet bij grotere afstanden een grotere reflector worden toegepast dan bij kleinere afstanden. In datasheets wordt het bereik daarom altijd gespecificeerd ten opzichte van het reflectortype. Al onze sensoren zijn voorzien van een zogenaamd polarisatiefilter.

Polarisatiefilters

Polarisatiefilters zijn optische filtersdie je kunt vergelijken met een raster van lijnen. Het licht dat zich in alle richtingen verspreidt, wordt gefilterd en alleen het parallelle licht wordt doorgelaten. Lees meer over optische en opto-elektronische sensoren in de white paper.

 

Bekijk fotocellen met reflector in de webshop Stel uw vraag over fotocel met reflector

close-video-button