14/10/2015

Incrementele trekkoordencoder - Programmeerbaar 

Lika SFE-series

Incrementele trekkoordencoder Lika SFE-serie

De nieuwe SFE incrementele trekkoord encoder van Lika Electronic is vrij programmeerbaar om aan elke klantenspecifieke resolutievoorwaarde te voldoen. Ongeacht voor welke industrie of toepassing (utiliteitsvoertuigen en mobiele installaties, telescopische kranen, vorkliften, laadplatforms of medische apparaten ...), levert de encoder de juiste en correcte informatie die benodigd is.

Instelbaar via PC
Om aan individuele eisen te voldoen is de encoder instelbaar via PC: aantal pulsen tot 16384 (lineaire resoluite max. 0.01mm), positie van de markkeer index en telrichting.

AB0 en geïnverteerde /AB0 signalen
De SFE voorziet in AB0 en AB0 geïnverteerde signalen via Lika's universeel Push-Pull en Line Driver compatibel uitgangscircuit.

 

Download de datasheet


Ideaal voor positiemeting in kranen en liften

Het trekkoordmechanisme is opnieuw ontworpen zodat een langere kabellengte met meetlengtes van 5 tot 10m mogelijk zijn. Toch blijft de behuizing zeer compact. Omdat deze trekkoordencoders zijn opgebouwd uit premium kwaliteitscomponenten en materialen zijn ze ideaal om in te zetten bij positiemetingen in telescopische kranen, liften, vorkliften, mobiele uitrustingen, laadplatforms en electromedische toepassingen. Dynamische toepassingen zijn betrouwbaar met snelheden tot 3 m/s (118 inches per seconde). De installatie is eenvoudig, weinig ruimte is benodigd. Bovendien is deze serie volledig uitwisselbaar met de vorige SF-E en SF-A serie.


SFE

SFE is de eerste programmeerbare incrementele trekkoordencoder in de markt, vrij programmeerbaar via PC (lineaire resolutie tot 12 μm) zodat de encoder inzetbaar is voor alle individuele vereisten. De uitgang voorziet in AB0 en geïnverteerde /AB0 signalen via Push-Pull en Line Driver compatibele universele uitgang. De uitgangsspanning is in functie van de voedingsspanning (+5Vdc +30Vdc). Verder is de SFE ook voorzien van voorgeprogrammeerde resoluties (500 to 50 μm).


SFA

SFA is een eenvoudig en economisch meetsysteem dat absolute meetdata voorziet via een robuuste SSI interface met binaire of Gray uitgang. Ze is beschikbaar in drie verschillende versies: 25 μm, 50 μm en 100 μm lineaire resolutie. Verder is een zero setting en telrichting ingebouwd. Aansluiting kan via kabel of M23 / M12 connectoren, zowel axiaal of radiaal. In deze reeks zijn CANopen en EasyCAN fieldbus interface types en een analoge programmabare versie beschikbaar.

close-video-button