01/05/2014

Snelheidsbewakingsrelais bewaakt te hoge snelheid en stilstand tot PLe - SIL 3

Toerentalbewakingsmodule SV MR0 - ReeR Safety

De SV MR0 is het nieuwe relais van ReeR Safety waarmee een te hoge snelheid en stilstand bewaakt wordt. Het maakt gebruik van standaard sensoren en bereikt een veiligheidsniveau tot PLe - SIL 3.

Het relais is onder andere voorzien van:

  • Instelwaarden 0,5 - 990 Hz of 10 - 49500 rpm
  • 2 veiligheidsrelaisuitgangen + 1 PNP statusuitgang
  • 2 ingangen voor PNP naderingsschakelaars
  • Terugkoppeling van externe contacten
  • Handmatige of automatische reset

 

Bekijk toerentalbewakingsmodule SV MR0 Stel uw vraag


Bewaking van maximum snelheden met snelheidsbewakingsrelais

De SV MR0 is uitermate geschikt voor bewaking van stilstand (bijvoorbeeld voor een roerwerk) of minimale snelheid voor het veilig uitvoeren van onderhoud aan gevaarlijke installaties. Bovendien kan deze ook toegepast worden voor bewaking van de maximum snelheid van bijvoorbeeld turbines of kermisattracties. Het relais heeft beperkte afmetingen  (99 x 22.5 x 114 mm) en een ruim temperatuurbereik (-40°C tot +55°C).

Drie potmeters aan de voorzijde maken de instelling van het schakelpunt zeer eenvoudig. Twee potmeters worden gebruikt voor het instellen van de numerieke waard (1-99), de derde potmeter voor vermenigvuldiging van deze waarde en het aangeven van de functie (Hz of rpm). Als de snelheid de ingestelde waarde overschrijdt schakelt het relais uit. Een eenvoudige instelprocedure zorgt er voor dat het onopzettelijk wijzigen van de instellingen wordt voorkomen. Lees meer over toerentalbewaking met toerentalbewakingsrelais.

 

Bekijk meer toerentalmodules voor toerentalbewaking in de webshop

close-video-button