28/01/2014

Subminiatuur fotocellen F 10-serie

Subminiatuur fotocellen F 10-serie

De subminiatuur fotocellen uit de F 10-serie van SensoPart zijn recentelijk verder uitgebreid. Naast de laserfotocellen zijn tegenwoordig ook LED-sensoren verkrijgbaar. Een uitvoering met een instelbare achtergrond onderdrukking en een blauwlicht variant (voor sterk absorberende producten) zijn slecht enkele voorbeelden. Lees meer over SensoPart Blue Light.

Instelbare achtergrondonderdrukking

Een bijzonder model is de LED taster FT 10-RH. Deze beschikt over een instelbare achtergrondonderdrukking waarmee deze moeiteloos aan verschillende omstandigheden aangepast kan worden. Met een tastafstand van wel 70 mm is deze sensor uniek in de markt. Naast de instelbare sensor zijn ook uitvoeringen met een fixed focus (15, 30 of 50 mm) verkrijgbaar.

Zeer hoge resolutie

De achtergrondonderdrukking is gebaseerd op een afstandsmeting middels een ASIC (application-specific integrated circuit, oftewel applicatie-specifieke geïntegreerde schakeling). Dit principe biedt het voordeel van een zeer hoge resolutie. Hiermee zijn objecten, onafhankelijk van kleur en oppervlak, betrouwbaar te detecteren. Dit maakt de sensor toepasbaar in omgevingen met een lichte achtergrond of bij sterk reflecterende machinedelen.

Met afmetingen van slechts 21,1 x 14,6 x 8 mm³ en een gewicht van 3 gram is de F10 serie uitermate geschikt voor handling- en montagesystemen en pick & place toepassingen. Deze kleine fotocellen kunnen bijvoorbeeld direct in de grijper van een robot gemonteerd worden en zijn een prijsgunstig alternatief voor fiber systemen.

 

Bekijk subminiatuur fotocellen F 10-serie Stel uw vraag


Eén bouwvorm, talloze toepassingen

Naast de eerder beschreven roodlichtuitvoering, biedt SensoPart tevens een variant met blauw licht (fixed-focus van 30 mm). Deze F 10 blue light is speciaal ontwikkeld voor de detectie van licht absorberende objecten zoals solar cellen. Een andere telg uit de F10 familie is de FR 10-R, een LED reflectorfotocel met een afstand tot wel 1.6 meter voorzien van teach-in bediening. Met al deze uitbreidingen van de subminiatuur F10 serie kunnen talrijke toepassingen opgelost worden door middel van slechts één bouwvorm.

Verschillende lichtbronnen

De serie beschikt namelijk niet alleen over verschillende principes (taster met instelbare- of fixed focus, achtergrond onderdrukking, zender-ontvanger en reflector types) maar ook verschillende lichtbronnen (roodlicht, laser, roodlicht LED, blauwlicht LED).


 

 

close-video-button