21/01/2014

Sensor voor iedere toepassing

F 25 sensor | SensoPart

Met de nieuwe F 25-serie sensors breidt SensoPart haar productportfolio uit met een sensorserie, die door het grote aantal variaties uniek is in de markt. Alle F 25 sensoren zijn als laser en LED-variant beschikbaar. Er zijn zowel modellen met een instelbare als met een vast ingestelde schakelafstand beschikbaar. Door de verschillende aansluit- en schakelvarianten zoals I/O-Link en ‘Auto-Detect'-uitvoeringen zijn er meer dan 100 verschillende modellen beschikbaar. Lees meer over F 25-serie sensoren.

De belangrijkste eigenschappen van de F 25-serie:

  • Eenvoudige bediening (Teach-in of vaste schakelafstand)
  • Felle lichtspot die ook bij daglicht goed zichtbaar is
  • Bedrijfszeker door betrouwbare onderdrukking van omgevingslicht
  • Innovatief bevestigingssysteem door stabiele zwanenhals
  • Zeer goede detectie-eigenschappen
  • Duidelijke LED aanduiding (van elke zijde zichtbaar)
  • Veelvoud aan aansluitmogelijkheden (M8, Pigtail met M12, kabel)

 

Bekijk F 25 sensoren in de webshop Stel uw vraag over F 25-serie sensors


Waarom de F 25-serie? 

Alle modellen hebben de compacte bouwvorm, zoals de uitstekende optische specificaties en een betrouwbare werking gemeen. Ook de gebruikersvriendelijke details zoals de eenvoudige bediening en het innovatieve bevestigingssysteem dat het uitrichten vereenvoudigt, zijn bij alle F 25 sensoren aanwezig.

Heldere lichtspot
De sensoren van de serie F 25 hebben naar keuze een rode LED of een rode laserdiode als lichtbron. Beide lichtbronnen genereren een heldere lichtspot die ook bij daglicht zeer goed zichtbaar is. Dankzij de SensoPart ASIC-technologie functioneren de fotocellen met achtergrondonderdrukking zeer betrouwbaar. Zelfs glanzende objecten worden gedetecteerd en een spiegelende achtergrond wordt gegarandeerd onderdrukt. Ook de objectdetectie, reflector en zender/ontvanger fotocellen hebben zeer goede optische specificaties en laten zich door omgevingslicht, zonlicht en halogeenlampen totaal niet beïnvloeden.

Robuuste behuizing
Betrouwbaarheid en robuustheid stonden bij de ontwikkeling van deze serie hoog op de prioriteitenlijst. Bij alle componenten, zoals het glasvezelversterkte kunststof, de connector of kabelaansluiting tot aan de montage toebehoren, werd consequent met een hoge mechanische belasting en een lange levensduur rekening gehouden. Alle F 25 sensoren hebben een IP67 en IP69K afdichting en zijn ECOLAB gecertificeerd.

‘Auto-Detect' – exclusief bij SensoPart
De ‘Auto-Detect' varianten van de F 25-serie hebben een unieke eigenschap. Deze sensoren hebben zowel een PNP als NPN-uitgang. De sensor herkent automatisch of het systeem een PNP of NPN-uitgang vereist. De aanpassing van de schakelfunctie en de statusaanduiding gebeurt automatisch. Deze functie reduceert voorraadkosten omdat niet meer beide varianten op voorraad gehouden hoeven te worden.

Breed toepassingsgebied
Aanwezigheidsherkenning van alle objectformaten, exact detecteren van kleine objecten, precieze kantsturing en positiecontrole zijn typische applicaties voor de F 25. De sensoren zijn uitstekend geschikt voor toepassingen in de machinebouw, elektronische industrie, automotive, verpakkingsindustrie, druk, papier en solar applicaties. 

Blue Light sensors
Het detecteren van transparante of zwarte objecten is in veel gevallen een enorme uitdaging. Een transparant of doorzichtig object is vanwege reflectie moeilijk te detecteren. In de praktijk ontstaan er vanwege de reflectie bij één product vaak meerdere detecties. Zwarte of donkere objecten absorberen het licht van de sensor waardoor de sensor moeite heeft objecten te detecteren. SensoPart Blue Light biedt in dergelijke gevallen oplossing. Lees meer over Blue Light sensors.


close-video-button