08/05/2014

Schuifmaatfunctie (caliper) VISOR® - SensoPart

Schuifmaatfunctie VISOR® | SensoPart

Met de nieuwe schuifmaatfunctie (caliper) zijn de mogelijkheden van de VISOR® van SensoPart verder uitgebreid. Het nieuwste algoritme maakt een sub-pixel nauwkeurige detectie van afstand, breedte, lengte, binnen- en buitenmaten mogelijk. De schuifmaatfunctie is zowel in de monochrome als de kleurenuitvoering beschikbaar.

Standaard detectoren niet toereikend

Typische toepassingen voor de schuifmaatfunctie zijn inspectietaken waarbij standaard detectoren niet toereikend zijn en een betrouwbare beoordeling van het object enkel kan worden bereikt door de vaststelling van een afstand. Dit komt o.a. voor in de verpakkingsindustrie, de machinebouw en auto-industrie waar de controle op maatvoering een extra mogelijkheid is om foutkansen te verkleinen. In de kunststofindustrie ontstaat de mogelijkheid om spuitgietdelen op te veel/te weinig materiaal te testen.

Met de hogere 1.3 Megapixel uitvoering (V20) zijn kunnen beelden nog nauwkeuriger geanalyseerd worden. Met de verschillende lenzen (geïntegreerd, of C-mount) kan het beeld aangepast worden voor zeer kleine (millimeterbereik) tot metersgrote objecten.

Grafische weergave

Bij de meting worden de gedetecteerde kanten grafisch weergegeven. Dit helpt bij de optimalisatie van de parameters en het vermijden van fouten. Voor schuine kanten, verzonken of verhoogde producten kan bijvoorbeeld gekozen worden uit minimale- of maximale maten of een gemiddelde maat.

Door middel van ingestelde toleranties kan een goed/fout signaal gegenereerd worden naar een digitale uitgang. Als dit niet voldoende is of beelden moeten worden opgeslagen, kan gebruik gemaakt worden van aanwezige netwerkmogelijkheden (bijvoorbeeld Profinet) of andere interfaces (Ethernet, RS232, RS422). Lees meer over vision camera's en vision systemen

 

Bekijk Vision camera's in de webshop Stel uw vraag over SensoPart


close-video-button