16/04/2017

Sensor voor detectie van glas en glanzende objecten

FT 25 blue light sensor 

Diffuse fotocel FT 25-BF2-PS-K4

Als grootste pindakaasfabriek van Nederland (Calvé) wil je dat je machines zonder problemen én continu draaien. De fabrikant gebruikte een fotocel die niet goed om kon gaan met het glas van een niet-geheel gevulde pot. De doppensluitmachine positioneerde hierdoor op het verkeerde moment, met veel rondvliegende doppen als gevolg. Resultaat: ongewenste stilstand van de machine en verspilling. Dit zorgde voor een lagere OEE-score (Overall Equipment Effectiveness).

Zonder moeite detecteren

Unilever vroeg fortop om een oplossing te bedenken. We hebben de fotocel vervangen met een diffuse fotocel van SensoPart, type FT 25-BF2-PS-K4. Deze fotocel detecteert zonder moeite glas op zowel lage als hoge snelheid (210 p/pm). Het maakt hierbij niet uit of het glas half of geheel gevuld is.

Engineers en operators tevreden

De verbetering van de OEE is nog niet in cijfers uitgedrukt, maar het ziet er naar uit dat dit positief zal zijn. Zowel de engineers als operators van de fabriek zijn zeer tevreden met de oplossing. Lees meer over blue light sensoren en vraag een sample aan.

 

Bekijk diffuse fotocellen in de webshop  Stel uw vraag over diffuse fotocelen


close-video-button