23/10/2014

ATEX voetpedalen voor offshore - gaszone 1 & 2 stofzone 21

Als producent van veilige schakelcomponenten voor complexe en kritische toepassingen biedt steute een compleet Offshore programma dat speciaal voor Offshore toepassingen op schepen en in havens is ontwikkeld. De schakelaars onderscheiden zich door een zeewaterbestendige uitvoering, robuuste bouwvorm en ze voldoen aan alle internationaal geldende richtlijnen, regelgevingen, normen en wetten. Indien gewenst is een Atex uitvoering beschikbaar.

Nieuw in het programma is de GFSI voetschakelaar in een Offshore uitvoering. De metalen behuizing van deze schakelaar is zeer robuust, de afschermkap verhindert ongewenst schakelen en door de verschillende contactblokken kan de voetschakelaar aangepast worden aan uw applicatie. De behuizing van zeewaterbestendig aluminium en RVS onderdelen is geschikt voor toepassingen op zee of in een haven. De Ex-uitvoering is geschikt voor gaszone 1 en 2 en stofzone 21 en 22.
Voetpedaal voor offshore en maritiem
Een typische applicatie voor deze voetschakelaar is de elektromechanische bediening van docking lijnen in havens en het vrijgeven van aanmeerhaken. Met de voetschakelaar stopt de operator de lier waarmee de lijn binnengehaald word. Met een tweede voetschakelaar wordt de aanmeerhaak aan de ankertros vastgemaakt en indien nodig weer losgemaakt bij het wegvaren van een schip of storm.

Het toepassen van een hoogwaardige voetschakelaars voor Extreme toepassingen waarborgt een betrouwbare bediening van de aanmeerhaken. Als alternatief kan voor deze toepassingen ook een draadloze voetschakelaar van steute toegepast worden. 

 

Bekijk voetpedaal voor offshore en maritiem

close-video-button