23/10/2014

Voetpedalen voor offshore - Gaszone 1 & 2 stofzone 21 - ATEX

Voetpedaal voor offshore en maritiem | steute

Als producent van veilige schakelcomponenten voor complexe en kritische toepassingen biedt steute een compleet offshore programma dat speciaal voor offshore toepassingen op schepen en in havens is ontwikkeld. De schakelaars onderscheiden zich door een zeewaterbestendige uitvoering, robuuste bouwvorm en ze voldoen aan alle internationaal geldende richtlijnen, regelgevingen, normen en wetten. Indien gewenst is een ATEX uitvoering beschikbaar. Lees meer over ATEX schakelaars.

GFSI voetschakelaar voor offshore toepassingen

Nieuw in het programma is de GFSI Extreme voetschakelaar in een offshore-uitvoering. De metalen behuizing van deze schakelaar is zeer robuust, de afschermkap verhindert ongewenst schakelen en door de verschillende contactblokken kan de voetschakelaar aangepast worden aan uw applicatie. De behuizing van zeewaterbestendig aluminium en RVS onderdelen is geschikt voor toepassingen op zee of in een haven. De Ex-uitvoering (Ex GFSI Extreme) is geschikt voor gaszone 1 en 2 en stofzone 21 en 22. Steute heeft ook een draadloze variant: Ex RF GFSI EN868

Typische applicatie

Een typische applicatie voor deze GFSI offshore voetschakelaar is de elektromechanische bediening van docking lijnen in havens en het vrijgeven van aanmeerhaken. Met de voetschakelaar stopt de operator de lier waarmee de lijn binnengehaald wordt. Met een tweede voetschakelaar wordt de aanmeerhaak aan de ankertros vastgemaakt en indien nodig weer losgemaakt bij het wegvaren van een schip of storm. Lees het applicatievoorbeeld.

Het toepassen van een hoogwaardige voetschakelaars voor Extreme toepassingen waarborgt een betrouwbare bediening van de aanmeerhaken. Als alternatief kan voor deze toepassingen ook een draadloze voetschakelaar (RF GFSI) van steute toegepast worden. Lees meer over voetschakelaars.

 

Bekijk voetpedaal voor offshore en maritiem Stel uw vraag

close-video-button