18/02/2015

Analoge positieschakelaar met zoutwaterbestendige metalen behuizing voor Ex zone 1 en 21

Analoge positieschakelaar | steuteExtreme omstandigheden

Positieschakelaars controleren de positie van kleppen en ventielen én bevestigen de aanwezigheid van gereedschap of werkstukken. Deze universele schakelaars kunnen ook gebruikt worden in extreme omstandigheden. Steute heeft een nieuwe positieschakelaar voor extreme toepassingen ontwikkeld. Deze werkt niet met de conventionele "on / off" technologie, maar genereert een analoog signaal corresponderend met de exacte positie van de actuator of plunjer. De positie wordt bepaald door een geïntegreerde Hall-sensor die, afhankelijk van de variant, een uitgangssignaal van 0 ... 20 mA, 4 ... 20 mA of 0 ... 10 V geeft.

Veelzijdige integratie

De nieuwe HS 98 behoort tot de beproefde en geteste extreme 98-serie positieschakelaars door onder andere zijn robuuste en zoutwaterbestendige metalen behuizing, hoge beschermingsklasse en standaard afmetingen volgens DIN EN 50041. De verschillende actuatoren kunnen door 4 x 90° gedraaid worden, wat veelzijdige integratie van de analoge positieschakelaar in de constructie mogelijk maakt. De Ex-serie positieschakelaars zijn ATEX schakelaars en zijn toe te passen in explosiegevaarlijke omgevingen.

Meer dan alleen open of gesloten posities monitoren

Een van de eerste toepassingen van de HS 98 was positiebepaling van afsluiters en kleppen in vracht- en cruiseschepen. Een scheepsleverancier was op zoek naar een veelzijdige schakelaar die niet alleen de open of gesloten positie van de kleppen en ventilatiekleppen in extreme omgevingen kon monitoren, maar ook de exacte positie van deze afsluiters en kleppen kon vermelden. De nieuwe analoge positieschakelaar van steute bleek een uitstekende oplossing. Lees meer over positieschakelaars.

 

Bekijk ATEX positieschakelaars in de webshopStel uw vraag over HS 98 positieschakelaar

close-video-button