11/09/2020

Draadloos signaaloverdrachtsysteem voor toepassingen met hoge eisen

ExpertSystem XRF – BBC Bircher smart access

Deuren worden steeds sneller en veiligheidseisen worden steeds strenger. Dit verlangt steeds meer van de beveiliging van toegangsdeuren en dus aan de signaaltransmissie door tactiele sensortechnologie. BBC Bircher Smart Access ontwikkelde een veiligheidssysteem dat twee veiligheidscategorieën combineert in één apparaat.

Met het ExpertSystem XRF bereik je altijd en automatisch het hoogst mogelijke veiligheidsniveau (categorie 2 met testsignaal door besturing en categorie 3 zonder testsignaal). Heeft het besturingssysteem een geïntegreerd testsysteem? Dan neemt ExpertSystem het testsignaal over en wordt het systeem bewaakt volgens veiligheidscategorie 2, PLc.

Bij besturingssystemen zonder testsignaal of als de testingang niet is aangesloten, bewaakt XRF het veiligheidssysteem zelfstandig volgens veiligheidscategorie 3, PLd. Zo biedt het systeem de hoogst mogelijke veiligheid in elke situatie. Lees meer over schakellijsten en veiligheidslijsten.

 

Bekijk ExpertSystem XRF in de webshop Stel uw vraag


Instellen in een paar seconden

Het instellen van het draadloze signaaltransmissiesysteem is in een paar seconden klaar: je hoeft slechts twee handelingen op de schakellijst uit te voeren. Niet alleen de insteltijd is vlot, ook de signaaloverdracht tussen zender en ontvanger is snel.

Batterij gaat zeven jaar mee

Doordat de componenten in de schakellijst of schakelkast gemonteerd worden, zijn ze beschermd tegen de weersinvloeden. De systemen voldoen aan beschermingsklasse IP65. De batterij gaat minstens zeven jaar mee en door de hoge storingsbestendigheid (EMC) werkt de draadloze signaaloverdracht altijd betrouwbaar.

Veiligheidsniveau Cat. 2 of Cat. 3

ExpertSystem XRF biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen veiligheidsniveau Cat. 2, PLc en Cat. 3, PLd. De systemen zijn compatibel met bestaande verkrijgbare besturingssystemen en de integratie met ExpertSystem XL verloopt gegarandeerd naadloos.


Eigenschappen

  • Veilige signaaloverdracht met PLd, cat. 3, en PLc, cat. 2
  • Radiocomponenten kunnen in de applicatie worden geïntegreerd
  • Compatibel met alle standaard controllers
  • Eenvoudige inbedrijfstelling omdat er geen verbinding is met de testuitgang
  • Slanke en elegante behuizing met beschermingsklasse IP65 en geïntegreerde kabeltrekontlasting
  • Flexibele en verborgen kabeluitgang in vier richtingen
  • Laag stroomverbruik, dus een lange levensduur van de batterij en minder onderhoud
  • Maximale betrouwbaarheid dankzij hoge storingsongevoeligheid
  • Visuele feedback wanneer drukgevoelige randen worden geactiveerd

close-video-button