21/01/2014

Power analyser UMG 508 | Janitza

Power analyser UMG 508

De power analyser UMG 508 is de ideale 5-in-1-oplossing voor inbouw in een paneel en is onlangs door nieuwe software sterk verbeterd. De meter is een PQ-analyser, kWh-meter met acht tarieven, IP-gateway, logger, PLC en webserver in één behuizing. Het beschikt over een Nederlandstalig kleurendisplay en een intuïtieve gebruikersinterface. Lees meer over power analysers.

Micro-processor-technologie

De UMG 508 van Janitza is voorzien van de modernste micro-processor-technologie. Alle meetkanalen (4 x stroom en 4 x spanning) worden continu met 20kHz gesampled waardoor dips (ms), pieken (ms) en transiënten(s) direct worden herkend en opgeslagen. Het geheugen van 128Mb maakt het mogelijk bijvoorbeeld meer dan dertig meetwaarden vier jaar lang elke tien minuten op te slaan. Via de RS232, 485 en TCP/IP-poort staan meer dan 800 meetwaarden tot uw beschikking die elke 200ms worden ververst. De I/O's en de mogelijkheid specifieke applicaties op de meter te installeren in de vorm van app's, maken de analyser uniek in zijn klasse.

Communicatieprotocollen

De UMG 508 is te gebruiken als IP-gateway voor Modbus-meters. Op deze manier zijn de onderliggende kostengunstige meters toch via het IP-netwerk bereikbaar. De vele protocollen zoals RS485 (Modbus RTU en Profibus) Ethernet TCP/IP, BACnet IP, HTTP, FTP, SNMP, SMTP, SNTP of DNS maken een snelle integratie in bestaande systemen mogelijk. Om apparaten en machines met verschillende communicatieprotocollen met elkaar te laten communiceren, zijn er protocol converters beschikbaar.

 

Bekijk power analyser UMG 508  Stel uw vraag over Janitza


Het hogeresolutie grafische display

Het hogeresolutie grafische display biedt de mogelijkheid in één oogopslag alle belangrijke meetwaarden te presenteren. Verbruikswaarden per maand en harmonischen-analyses worden in overzichtelijke staafdiagrammen gepresenteerd.

Geïntegreerde webserver
De webpagina van de meter worden door fortop geheel vernieuwd. Deze maakt het mogelijk meetwaarden via elke willekeurige PC, iPad of iPhone zichtbaar te maken.

Gratis configuratie- en analyse software
In combinatie met de meegeleverde software is het mogelijk uitgebreide analyses te doen. Alle beschikbare meetwaarden in de meter zijn in Single Line Schema's en grafieken zichtbaar te maken. Met de rapportengenerator is het mogelijk met één druk op de knop verbruiks- en kwaliteitsrapporten op te stellen. Via CSV-bestanden zijn meetwaarden te exporteren. Via de ITI (CBEMA)-rapportage voor korte onderbrekingen en pieken heb je in één oogopslag een indruk of deze schadelijk zijn voor de bedrijfsvoering.

JASIC: zelf grafisch programmeren in de meter

JASIC is een BASIC-georiënteerde programmeertaal van Janitza. Met de grafische gebruikersinterface kunt u zelf logische functies toevoegen aan de meter, variabelen aanmaken, berekeningen uitvoeren en e-mails laten sturen in het geval van uitval of overschrijding van grenswaardes.

Eigenschappen

 • Fourieranalyse tot de 40ste orde, individueel voor U-LN, U-LL, I, P, Q
 • 4 Spannings- en 4 stroommeetingangen
 • Continu sampling van alle spanning- en stroomkanalen met 20kHz
 • Elke 200ms bepaling van meer dan 800 meetwaarden
 • Detectie van transiënten >50µs, korte onderbrekingen en pieken (ms)
 • Datalogger en Eventlogger (128MB Flashdisk)
 • 2 Digitale ingangen en 2 digitale uitgangen
 • Profibus DP/VO, RS485 (Modbus RTU, Modbus Master)
 • Ethernet (webserver, e-mail, Bacnet-optie)
 • Eigen functies te programmeren via JASIC
 • Modbus gateway-functie voor koppelen Modbus apparaten op IP

close-video-button