21/01/2014

Kleine stapelbare stroomtrafo - ELEQ RM27 

Kleine stapelbare stroomtrafo RM27 - ELEQ

Het meten van energie meten in kleine ruimtes is lastig. Daarom heeft fortop in samenwerking met ELEQ de nieuwe RM27-serie ontwikkeld. Dit is een absolute doorbraak in het meten van energieverbruik in kleine groepen tot 63 A. Lees meer over stroomtrafo's en spanning aftakklemmen.

Compacte bouwvorm

Met een breedte van 27 mm en een steek van 17 mm is deze stroomtrafo de kleinste in zijn soort. De secundaire stroom van 1 A levert een vermogen van 0,2 VA, meer dan voldoende voor moderne energiemeters als Janitza en EMU Electronic

 

Bekijk ELEQ RM27 stroomtransformator  Stel uw vraag over EMU


Uitneembare connector

"Alle nieuwe ideeën in één concept"

De uitneembare connector is voorzien een veerdrukklem met CAGE CLAMP® technologie. De stekker is voorzien van geïntegreerde drukknoppen en twee testpunten. De trilling- en schokbestendigheid is uitermate groot en de interne vergrendeling voorkomt het onbedoeld losschieten van de connector. De korte contactbrug tussen draad en stekker, de extra verklemming van de draad na insteken connector en het hoogwaardige materiaal garanderen een betrouwbare verbinding. Lees meer over ELEQ.

Stapelen maar!

De ELEQ RM27 is voorzien van stapelbuttons. Hierdoor is het mogelijk de compact trafo als legosteentjes aan elkaar te monteren. De afstand die tussen de openingen ontstaat is precies één moduulbreedte (17,5 mm). Zo kan de stroomtransformator netjes gemonteerd worden op installatie-automaten. Ideaal voor montage van de stroomtransformatoren in laagspanningsverdelers.

Toepassing in bestaande installaties

Het monteren van kWh-meters in bestaande installaties is vaak een probleem. Er is geen ruimte voor het monteren van een kWh-meter in een bestaande verdeler en het is erg duur de primaire bekabeling om te leggen. Dit probleem kan worden opgelost door gebruik te maken van de RM27. Op de plek waar gemeten moet worden, worden de meettrafo's geplaatst. De kWh-meter wordt in een apart kastje naast de verdeler gehangen.

Technische gegevens

411884: DIN-rail mounting accessoire
Compleet overzicht assortiment meettransformatoren retrofit- en compacte modellen

 

Lees meer specificaties over de RM27 stroomtransformator  Stel uw vraag over EMU

close-video-button