Janitza power quality Watchdog IEC 61000-2-4

Continu bewaking volgens de norm

Power Quality Watchdog IEC61000-2-4

De IEC61000-2-4 geeft compatibiliteitsniveaus voor industriële niet-openbare netten tot nominale spanningen van 35kV. De machine of installatie waaraan de spanning wordt geleverd moet voldoen aan de IEC61000-2-4 norm. Bij overschrijving van de normwaardes kan de machine of installatie (versneld) uitvallen en zijn garantieregelingen niet meer van toepassing. Daarom is het een must voor iedere installatieverantwoordelijke (IV-er) om de spanningskwaliteit continu te bewaken, om zo een goede werking van de geïnstalleerde apparatuur zoveel mogelijk te kunnen garanderen.

features

  • Het is niet noodzakelijk om grote hoeveelheden gegevens van de meters naar een host-systeem over te dragen
  • Besparing communicatiekosten in externe applicaties
  • Eenvoudige analyses met geïntegreerd stoplicht-principe
  • Mogelijkheid om PQ-analyses te maken zonder specifieke PQ-kennis

 

Geschikt voor: Janitza UMG 512

Power Quality – Normen en richtlijnen

De spanningskwaliteit die door uw energieleverancier geleverd wordt, moet voldoen aan de EN 50160 norm, die staat voor spanningsparameters van elektrische energie in openbare distributienetten. De EN 50160 betreft de voedingsspanning, dat wil zeggen de spanning die gemeten wordt op het common point of coupling.

De IEC 61000-2-4 geeft compatibiliteitsniveaus voor industriële niet-openbare netten tot nominale spanningen van 35kV. De kwaliteit van de spanning die wordt geleverd aan de machine of installatie moet voldoen aan de IEC 61000-2-4 norm.

Bij overschrijving van de normwaardes kan de machine of installatie (versneld) uitvallen en zijn garantieregelingen niet meer van toepassing. Daarom is het een must voor iedere installatieverantwoordelijke (IV-er) om de spanningskwaliteit continu te bewaken, om zo een goede werking van de geïnstalleerde apparatuur zoveel mogelijk te kunnen garanderen. In nieuwe normen als de EN50600-2-2 voor de opbouw van elektrische installaties in een datacenter is een spanningskwaliteit conform de EN 50160 en de IEC 61000-2-4 een eis. De nieuwe Watchdog apps EN 50160 en IEC 61000-2-4 van Janitza bewaken continu en automatisch de spanningskwaliteit conform de EN 50160 en de IEC 61000-2-4. Een stoplicht geeft aan wanneer de kwaliteit zich in de gevaren zone begeeft of wanneer grenswaardes worden overschreden. Tevens maakt de app een eerstelijns analyse mogelijk via de geïntegreerde webserver van de Power Quality Analyser.

Janitza apps

De Janitza apps draaien volledig op de Janitza analyser en zijn speciaal ontworpen om meetdata gemakkelijk toegankelijk te maken via uw PC of tablet. De apps van Janitza bieden u de mogelijkheid om energie- en power quality data weer te geven, te rapporteren en te evalueren, door gebruik te maken van het intern geheugen, de PLC-functies en de ingebouwde webserver van de analyser. En dit zonder dat u daar extra software of een server voor nodig heeft. Alleen een standaard internetbrowser volstaat.

close-video-button