Marine & offshore voor ATEX en Extreme omstandigheden

Specialistische betrouwbaarheid

Bij marine en offshore spelen in feite dezelfde omstandigheden een rol als op ‘het droge’. Vanzelfsprekend is hier wel een andere aanpak voor nodig. Producten die bestand zijn tegen extreme omstandigheden en waarbij vooral betrouwbaarheid een grote rol speelt. 

Marine en offshore
Toepassingsvoorbeeld voetschakelaars offshore en marine | | fortop

Voetschakelaar voor offshore en marine

De zeewaterbestedige aluminium behuizing met roestvaste schroeven en onderdelen is speciaal ontworpen voor betrouwbare werking op zee en in havens. De Ex-beveiligde uitgevoerde voetschakelaar kan toegepast worden in gas-Ex zones 1 en 2, maar ook stof-Ex zones 21 en 22. Een typische toepassing voor dit product is de elektromechanische aandrijving van lieren voor het vieren of spannen van aanmeerkabels in havens.

Lees meer over voetschakelaars voor marine en offshore

Veiligheid in de buitenlucht en lange afstanden | (80m)

Met een veiligheidsniveau Type 4, SILCL3, PL e, Cat. 4 is het ReeR Admiral lichtscherm geschikt om toe te passen in de buitenlucht over een maximaal bereik van 80 meter.  Lichtschermen voor lange afstand in de buitenlucht zijn voorzien van een verwarmingsmodule en zijn waterdicht waardoor er geen condens kan ontstaan. Het meest geschikt voor buitenlucht applicaties zijn de 'dual beam' lichtschermen

Lees meer over lichtschermen 

Lichtscherm ReeR Admiral | fortop
Trekkoordschakelaar Heavy-Duty ZS 91 | steute

Trekkoordschakelaars voor Heavy-Duty toepassingen

Voor Heavy-Duty toepassingen heeft steute een aantal varianten trekkoordschakelaars. De ZS 91 trekkoordschakelaar heeft een glasvezelversterkte behuuzing en is bestand tegen een hoge mechanische belasting. De ZS 91 voldoet aan de eisen van de DIN EN 60947-5-5. Hij is bijvoorbeeld geschikt voor het veilig afschakelen van transportsystemen in de mijn- of recyclingindustrie.

Trekkoordschakelaar met herstelsleutel

De trekkoordschakelaar ZS 75 is ATEX uitgevoerd met een metalen behuizing en een herstelsleutel en uitermate geschikt voor Heavy-Duty en offshore toepassingen. 

Lees meer over trekkoordschakelaars

Ga naar Merken

Betrouwbare merken, uitgekozen door onze specialisten

close-video-button