Pizzato: Veiligheid staat voorop!

Pizzato Elettrica is een van de toonaangevende Europese fabrikanten van positieschakelaars, microschakelaars, veiligheidsvoorzieningen, veiligheidsmodules, voetschakelaars, besturings- en signaleringsapparatuur en apparaten voor liften met ruim dertig jaar ervaring. Innovatie en ontwikkeling is de kern van de activiteiten van Pizzato Elettrica in Noordoost Italië. Kwaliteit alleen is niet genoeg. 

Klant staat centraal

Alle producten van Pizzato zijn ontworpen, ontwikkeld en gestest in Italië. De producten van Pizzato moeten voldoen aan de wensen en behoeften van de gebruiker. Pizzato kan ten allen tijde voldoen aan specifieke klantvereisten door en uitgebreid assortiment producten en technologische geavanceerde oplossingen aan te bieden. 

 

Bekijk Pizzato productenStel uw vraag

Logo Pizzato Elettrica
Veiligheidsschakelaars - Pizzato

Pizzato veilige circuits volgens maximale veiligheidsniveau

De NG serie schakelaars van Pizzato maken veilige circuits volgens het maximum veiligheidsniveau PLe en SIL3, zelfs wanneer slechts één toestel op de afscherming gemonteerd is. Deze Pizzato schakelaars worden ingezet bij machines die een gevaarlijke conditie vertonen gedurende een tijd, zelfs na uitschakeling. 

RFID technologie en IP69K

De actuator (sleutel) van de NG serie van Pizzato is een electronisch systeem gebaseerd op RFID technologie. Naast IP67 afdichting is deze reeks Pizzato schakelaars ook nog eens IP69K afgedicht. Daarom kan deze schakelaar van Pizzato ook ingezet worden in machines die moeten gereinigd worden onder hoge druk en hoge temperatuur.

 

Lees meer over Pizzato veiligheidsschakelaars

 

 

Scharnierschakelaars met veiligheidsfunctie

Pizzato Elettrica introduceerde de Pizzato HX-serie roestvrijstalen veiligheidsscharnierschakelaars. Dankzij het gebruik van AISI 316L RVS en de accurate afwerkingscoating zijn de Pizzato veiligheidsscharnierschakelaars inzetbaar voor alle toepassingen waar chemische en corrosievormende elementen aanwezig zijn. De scharnierschakelaars met veiligheidsfunctie zijn ook in septische toepassingen te gebruiken waar reinheid en hygiëne belangrijk zijn. 

Veiligheidsscharnierschakelaar met twee elektronische contacten

De veiligheidsscharnierschakelaar is er ook in een variant met twee elektronische contacten. Twee veilige PNP uitgangen, 1 meldcontact PNP en twee veilige PNP ingangen. De scharnierschakelaar met veiligheidsfunctie heeft 4 status-aanduider met LED's. Elke LED heeft een specifieke signalleringsfunctie. 

 

Lees meer over Pizzato scharnierschakelaars met veiligheidsfunctie

Scharnierschakelaars met veiligheidsfunctie - Pizzato
Vergrendelbare RFID veiligheidsschakelaar | fortop

Pizzato RFID veiligheidsschakelaar

De Pizzato NS-serie veiligheidsschakelaars combineren alle kennis en innovaties ontwikkeld door Pizzato gedurende de laatste jaren. Pizzato loopt hiermee voorop in het peleton van veiligheidsschakelaars. Deze NS-serie veiligheidsschakelaars hebben een kunststof behuizing en zijn geschikt voor normale industriële toepassingen. De NS-serie beschikt over een contactloze activering met behulp van RFID technologie. De veiligheidsschakelaars hebben een afdichtingsgraad van IP67 en IP69K

 

Lees meer over Pizzato vergrendelbare RFID veiligheidsschakelaars

Verlichte noodstopknop Pizzato

De noodstopverlichting met dubbele werking is beschikbaar naast de standaard vaste verlichte versie in een versie met vast en knipperend licht. De verlichting wordt aangestuurd via twee aparte draden waardoor extra benodigdheden niet vereist zijn. 

Dit is bijvoorbeeld handig wanneer noodstopknoppen, voorzien van de noodstopverlichting, in serie geplaatst worden. Wanneer een noodstop wordt ingedrukt kan deze zijn verlichting gaan knipperen terwijl de andere verlichtingen uitgeschakeld worden. Het is dan eenvoudig te zien welke nood/uit ingedrukt werd.

 

Lees meer over Pizzato verlichte noodstopknoppen

Verlichte noodstopknoppen | Pizzato
Voetschakelaars - Pizzato

Voetschakelaars van Pizzato | IP65

De voetschakelaars van Pizzato zijn er in de PA en PX-serie. De PA-serie heeft geen actuator veiligheidsschakelaar bescherming. De behuizing van de voetschakelaar is gemaakt van versterkt polymeer glas. De schakelaar heeft één kabelinvoer: M20x1,5.

Uw wens en behoefte

De voetschakelaar kan uitgerust worden met een veiligheidshendel, vergrendeling van pedaalactuator of tweetrapsbediening. De voetschakelaars van Pizzato zijn volledig samen te stellen naar de wens en behoefde van de gebruiker. Voetschakelaars van Pizzato hebben een beschermingsgraad van IP53/IP65.

 

Bekijk voetschakelaars van Pizzato

close-video-button