Beveiligen met radars, sensoren, lusdetectors en schakellijsten

Binnen de industriële sector wordt veel gebruik gemaakt van automatische hekken, poorten en deuren. Om efficiënt en effectief te werken, wordt er tegenwoordig overal technologie toegepast. Je wilt niet iedere keer handmatig een roldeur of slagboom moeten openen om toegang te verlenen aan personeel of passerende voertuigen, mensen of machines. 

Technologieën 

Deze technologie kan op veel verschillende manieren ingezet worden. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de volgende technologieën: 

► Schakellijsten 
► Radarsystemen 
► Sensoren 
► Lusdetectors en inductielussen 

Voor een optimale toegang en efficiënte doorgang kunt u de bovenstaande technologieën met elkaar combineren. Door de verschillende technologieën aan elkaar te koppelen, zorgt u voor een optimale effectiviteit en efficiëntie. 

 

Bekijk toegangssensoren Stel uw vraag

 

Applicatievoorbeeld openen verticale deuren | Bircher Reglomat
RFGate draadloze signaaloverdracht - BBC Bircher Smart Access

Signaaloverdracht: eenvoudig, veilig en onderhoudsarm

Schakellijsten signaleren de status van een deur en geven de status door aan een controlerelais. Elektronische schakellijsten zijn drukgevoelige veiligheidsranden die op verplaatsbare gedeeltes van bijvoorbeeld poorten, schuifdeuren en roldeuren zijn gemonteerd. De twee metalen contacten die zijn verwerkt in de elektronische schakellijst zorgen voor de transmissie van het signaal. Nadat het signaal is ontvangen, zorgt een controlerelais, bijvoorbeeld de RFGate van Bircher Reglomat, voor de verwerking van het signaal. De RFGate kan op de deur geplaatst worden en maakt gebruik van draadloze signaaloverdracht. 

Pneumatische schakellijsten 

Naar elektronische schakellijsten zijn er ook schakellijsten met een pneumatisch principe en maken gebruik van luchtdruk of samengeperste gassen. Voor de transmissie van het signaal bij pneumatische schakellijsten, zorgt het AirMission systeem van Bircher Reglomat voor de draadloze signaaloverdracht. 

 

Bekijk controlerelais voor draadloze signaaloverdracht

Radars en bewegingsdetectors

In de industrie wordt veel gebruik gemaakt van statisch rijdende objecten zoals heftrucks, elektrische pompwagens en andere interne transportmiddelen. Je wilt niet bij iedere roldeur of schuifpoort de barrière handmatig moeten openen. Met behulp van een radarbewegingsdetector worden statisch rijdende objecten gedetecteerd. De Herkules 2E is een radarbewegingsmelder van Bircher Reglomat. De Herkules 2E heeft twee compleet onafhankelijk programmeerbare uitgangen en differentieert tussen voertuigen en personen. 

Detecteren van bewegende delen

Het grote voordeel van de Herkules 2E is dat de radar alleen bewegende delen detecteert. Door de differentiatie tussen voertuigen en personen herkent de radar personen door de dynamiek in beweging. Binnen de industrie wil je niet iedere keer een deur openen als er een medewerker in het detectiegebied van de radar komt. De Herkules 2E negeert personen maar detecteert statisch rijdende voertuigen en andere interne transportmiddelen. De radar herkent ook de rijrichting. De deur opent alleen in de ingestelde rijrichting (als het object naar de deur toe rijdt of juist ervan af). Lees meer over Herkules 2E.

 

Bekijk radarbewegingsdetector | Herkules 2E

Verticale industriedeur - Toegangssensor - BBC Bircher Smart Access
Schakellijsten op maat gemaakt | Bircher Reglomat

Schakellijsten

Schakellijsten worden gebruikt voor het beveiligen van knelpunten bij machines, automatische schuifpoorten, deuren en toegangssystemen. Schakel lijsten worden ook wel stootlijsten of stootstrips genoemd. De schakelkamer is bovenin het rubber opgenomen, zodat er minder kracht nodig is om de lijst te laten schakelen. Bircher Reglomat is de sensorspecialist voor automatische deuren en hekken, openbaar vervoer en industrie.

Schakellijsten op maat

In onze werkplaats maken we schakellijsten op maat. Dit doen we op basis van verschillende profielen, lengtes en kabellengtes. Lees meer over schakellijsten.

 

Bekijk schakellijsten

Lusdetectoren

Een detectielus is een inductielus van koperdraad die zich in het wegdek bevindt. Door de detectielus aan te sluiten op een lusdetector ontstaat er een magnetisch veld (elektrische spoel). Een voertuig verstoort het magnetische veld en wordt herkend. Een lusdetector voor een detectielus zorgt voor het signaal waarmee slagbomen, industriële poorten en hekken geopend kunnen worden.

Toepassen van detectielussen

Bircher Reglomat biedt detectielussen voor het automatisch openen van bijvoorbeeld slagbomen en industriële poorten. Detectielussen worden ook toegepast bij verkeerslichten en op autosnelwegen. Door deze detectoren kunnen verkeersgegevens verzameld worden om het verkeer te kunnen informeren en adviseren. Lees meer over lusdetectie en inductielussen.

 

Bekijk lusdetectoren

Verticale industriedeur lusdetector

Sensoren

LBGate

Lichtbarrières voor detecteren van mensen, objecten en voertuigen
De LBGate kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen en biedt betrouwbare bescherming tot een bereik van 30 m. De compacte Thru-beam lichtbarriere systeem LBGate TB18 onderscheidt zich door herhaalbare schakelpunten en hoge bedrijfsreserves. De reflectielichtbarrières LBGate R18 en LBGate R25 werken met gepolariseerde reflectoren, wat betekent dat slechts één apparaat vereist elektrische aansluiting en installatie. Al deze principes detecteren ook glanzende en reflecterende objecten.

Compact ontwerp
De kleine sensoren kunnen eenvoudig in deurkozijnen worden geïntegreerd en zijn eenvoudig te installeren.

Geïntegreerde elektronica spaart ruimte en complexiteit 
De elektronica is volledig geïntegreerd in de fotocel. Er is geen externe booster-elektronica vereist.

Lees meer over LBgate

Applicatievoorbeelden

Lees meer applicatievoorbeelden voor het toepassen van schakellijsten, radarsystemen, sensoren en detectielussen. 

► Automatische schuifpoorten

► Automatische schuifdeuren

► Parkeersystemen

Applicatievoorbeeld schuifpoort | Bircher Reglomat

close-video-button