03/05/2021

De 'ogen' van de robot

Vision camera - VISOR® Robotic

Automatisering zonder robots is in veel industriële sectoren ondenkbaar: met name collaboratieve robotsystemen (cobots), die zij aan zij met mensen kunnen werken, worden de laatste jaren op grote schaal gebruikt. Vision sensoren van SensoPart dienen als de ‘ogen’ van cobots.

Modelfabriek met toepassing van vision sensoren - SensoPart

De robottexpert VISOR® Robotic

De robottexpert VISOR® Robotic van SensoPart voorziet de robot van alle benodigde informatie over de positie van onderdelen. Deze gegevens worden vóór verzending binnen de sensor omgezet in robotcoördinaten, zodat de robot het onderdeel nauwkeurig kan grijpen. Speciale functies, zoals grijperruimtecontrole en grijperpuntverschuiving, bieden extra veiligheid bij de automatisering van handlingtaken.

Afstandssensoren kunnen indien nodig aanvullend worden gebruikt: ons assortiment strekt zich uit van de subminiatuursensor FT 10-RLA - de kleinste optische afstandssensor ter wereld - tot het bijzonder veelzijdige analoge model FT 55-RLAM. Dit zorgt ervoor dat de robot ondanks variaties in vorm en positie altijd nauwkeurig onderdelen kan vastpakken.

VISOR® vision camera voor automatiseringstaken - SensoPart VISOR® vision camera voor automatiseringstaken - SensoPart VISOR® vision camera voor automatiseringstaken - SensoPart VISOR® vision camera voor automatiseringstaken - SensoPart VISOR® vision camera voor automatiseringstaken - SensoPart VISOR® vision camera voor automatiseringstaken - SensoPart VISOR® vision camera voor automatiseringstaken - SensoPart VISOR® vision camera voor automatiseringstaken - SensoPart 

 

Bekijk VISOR®-Robotic in de webshop Stel uw vraag over VISOR®-Robotic


Easy.Robot.Vision.

Eye of the robot - Vision camera SensoPart

Stap voor stap naar het eindproduct

Collaboratieve robots worden vaak ingezet in productielijnen voor consumptiegoederen - zoals in ons voorbeeld bij elektrisch gereedschap. Hoogwaardige en efficiënte processen zijn essentieel in elke fase. Optische en vision sensoren van SensoPart worden vanwege hun specifieke eigenschappen en gebruiksgemak in elke fase van uw proces toegepast - stap voor stap tot aan het eindproduct.

Eenvoudige aansluiting op robotsystemen van toonaangevende fabrikanten

De VISOR® Robotic vision-sensor is speciaal ontwikkeld voor uitdagingen in robottoepassingen. Met zijn geïntegreerde, gestandaardiseerde interfaces kan hij eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande installaties en robotsystemen van toonaangevende fabrikanten. Speciaal ontwikkelde apps en functiemodules maken een naadloze communicatie tussen de visionsensor en de robot mogelijk en vergemakkelijken de installatie, bediening en gegevensuitwisseling aanzienlijk. Dit maakt een snelle integratie van de sensor in tal van toepassingen mogelijk. Lees meer over vision camera's.

 

Bekijk VISOR®-Robotic in de webshop Stel uw vraag over VISOR®-Robotic

close-video-button