Universeelmeters

Universeelmeters meten de meest voorkomende elektrische parameters en zijn er in een paneel- en DIN-rail montage en kunnen worden geleverd in alle denkbare bussystemen.

Lees meer over universeelmeters
Universeelmeter UMG 96 RM - Janitza

kWh-meters

Een kWh-meters meet en registreert elektrisch verbruik. De kWh-meters van Janitza zijn standaard voorzien van een MID-toelating en kunnen naadloos worden geïntegreerd in de software-systemen van fortop en zijn via pulsen, M-bus of Modbus te koppelen aan systemen van derden.

 

Lees meer over kWh meters

Industriële connectoren

Industriële connectoren zijn beschikbaar in verschillende materialen, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Normale omgevingscondities, hoge temperatuuromgevingen, agressieve omgevingen, maar ook omgevingen die elektromagnetische compatibiliteit vereisen.

Lees meer

Operator Panels

Een operator panel zorgt voor een gedegen besturing van een machine of proces. Er zijn verschillende operator panels beschikbaar voor diverse toepassingen: standaard automatisering, Extreme en Marine & Offshore.

Lees meer over operator panels
Operator panels en HMI displays - Beijer Electronics

Remote I/O

De remote I/O's zijn exact op maat te configureren naar het aantal I/O wat precies past bij uw installatie. Bepaal uit welke specificaties en IO-signalen uw installatie bestaat en maak een keuze tussen een netwerk adapter met of zonder CODESYS PLC functionaliteit. 

Lees meer over remote I/O
Remote I/O voor complete besturing - Beijer Electronics

Workshop | HMI's

In deze workshop leert u de belangrijkste technieken achter HMI’s. U komt alles te weten over de ontwikkeling van operator panels en de bijbehorende IX Developer Software. En hoe deze te configureren en programmeren. U zult merken: in de interactie tussen mens en machine is alles mogelijk.

Lees meer over de workshop

"

Wilt u weten welke Janitza-meter het meest geschikt is voor uw toepassing? Maak gebruik van de keuzehulp.

"

Peter Herremans | Sales Manager

Ga naar de keuzehulp

Programmeerbaar relais

Een programmeerbaar (veiligheids-)relais bewaakt verschillende veiligheidsfuncties van veiligheidslichtschermen, laserscanners, fotocellen, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem. Met gratis software is het eenvoudig om een veiligheidssysteem op te zetten.

Lees meer over veiligheidsrelais
Programmeerbaar veiligheidsrelais Mosaic - ReeR Safety

Configureren en inbedrijfstellen

Het inbedrijfstellen en configureren van meetapparatuur vraagt de nodige technische kennis. Heeft u deze niet in huis? Geen nood! Onze technische productspecialisten helpen u graag met de implementatie van uw meters.

Ondersteuning

White papers

Wilt u meer weten over spanningsdips, hogere harmonischen of power quality? Lees de white papers van fortop

 

 

Lees meer

Optische en akoestische signalering

Optische en akoestische signaleringsapparatuur waarschuwen gebruikers en operators met behulp van licht en geluid.

 

 

 

Ga naar de shop
Optische en akoestische signalering - Auer Signal

Mobiele power analysers

Verbruik, harmonische vervuiling, assymetrie of spanningsdips registreren? Een mobiele power analyser biedt maximale flexibiliteit! De koffers zijn standaard voorzien van meetlussen met een meetbereik van 100-400A.

Ga naar de shop
Meetkoffers en mobiele power analysers - Janitza

Dataloggers

Via ethernet inzicht in uw elektriciteits-, water-, gas- of warmteverbruik? Of eenvoudig status- en storingsmeldingen binnenhalen? Met een datalogger is het mogelijk verbruiksgegevens, bedrijfsuren en statusmeldingen eenvoudig binnen te halen, te loggen en te analyseren.

 

Lees meer over dataloggers

Actief dynamische filters

Storingen in de energievoorziening als harmonischen, interharmonischen en flikkering kunnen leiden tot onverklaarbare uitval van processen. Met actief harmonische filters zijn de meeste power quality problemen op te lossen.

 

 

Lees meer over ADF's

Meetsysteemcheck

Heeft u hulp nodig bij het interpreteren van meetdata of heeft u twijfels over de betrouwbaarheid van uw metingen? Onze meetspecialisten komen graag langs voor een (meetsysteem)check. Aan de hand van een mobiele referentiemeting wordt de meetdata gevalideerd.

Lees meer
Meetspecialisten Jarno Schoen en Joeri Kruithof - Fortop Automation & Energy Control

"

Zonder meters ben ik niks

"

Wiebe de Jong - Van den Bor Elektrotechniek

Lees het hele verhaal van Wiebe de Jong

Workshop - Power Quality - basis

In de workshop Power Quality - basis krijgt u uitleg over wat power quality is, de relatie tussen spanning, stroom en vermogen en de interactie tussen spanning en stroom. U krijgt inzicht in meetdata en we behandelen een aantal praktijkvoorbeelden. U gaat zelf aan de slag!

Meld u aan voor de workshop

GridVis®

GridVis® is een energiemanagement tool die data verzamelt van verschillende verbruiksmeters en power analysers. De software zet deze data om in begrijpelijke rapportages, visualisatie en alarmen.

 

 

Lees meer over GridVis®
GridVis energie analyse software - Janitza

White paper Cos-phi compensatie

Het verbeteren van cos-phi, of het reduceren van de blindstroom, is al snel zinvol. Daarnaast heeft het compenseren van de cos-phi een aantal positieve bijverschijnselen. Welke compensatietechnieken zijn er en hoe pakken we dit in de praktijk aan? Dat leest u in de fortop white paper ‘Cos-phi compensatie'.

Lees de white paper
Cos-phi compensatie - Faseverschuiving spanning vs stroom - White paper

close-video-button