Actieve filters

Storingen in de energievoorziening als harmonischen, interharmonischen en flikkering kunnen leiden tot onverklaarbare uitval van processen. Met actief harmonische filters zijn de meeste power quality problemen op te lossen.

Lees meer over ADF's
Actief dynamische filters - ADF Power Tuning - Comsys

Universeelmeters

Universeelmeters meten de meest voorkomende elektrische parameters en zijn er in een paneel- en DIN-rail montage en kunnen worden geleverd in alle denkbare bussystemen.

Lees meer over universeelmeters

Power quality analysers

Met een power quality analyser worden alle denkbare grootheden continu gemeten. De klasse A analysers van Janitza meten spanningskwaliteit volgens internationale normen als EN50160, IEEE519 en EN61000-2-4 en registreren spanningsdips, pieken en golfvormen.

Lees meer

Power analysers

Een power analyser van Janitza is de standaard achter iedere transformator of generator. De analysers meten alle denkbare grootheden, stelt de spanningskwaliteit volgens EN61000-2-4 vast en registreert spanningsdips, pieken en golfvormen.

Lees meer over power analysers
De Janitza UMG 801, de enige echte modulaire all-in-one analyser

Actief dynamische filters verbeteren de power quality van marine- en offshore-applicaties. Welk systeem is nodig voor uw toepassing? 

Jarno Schoen - Power Quality Specialist

Bekijk de systemen

White paper - Reductie blindvermogen

In elke elektrische installatie is naast nuttig, bruikbaar vermogen ook vermogen aanwezig dat niet effectief wordt omgezet in warmte, beweging of licht. Dit niet-effectieve vermogen noemen we blindvermogen. Blindvermogen zorgt voor extra belasting op kabels, leidingen en transformatoren. De netbeheerder moet dit blindvermogen transporteren. Tegelijkertijd halen we minder nuttige energie uit ons gecontracteerde vermogen. Wat is blindvermogen, hoe ontstaat het en hoe kunnen we blindvermogen reduceren? De antwoorden op deze vragen leest u in deze white paper.

Lees de white papter
Reduceren blindvermogen - White paper fortop

Veiligheids- positieschakelaars

Veiligheidspositieschakelaars controleren de positie van bijvoorbeeld kleppen of ventielen of bevestigen de aanwezigheid van een object. Het verschil met reguliere positieschakelaars is dat veiligheidspositieschakelaars aan de normen voldoen voor een veilige werkomgeving.

Ga naar de shop

Absolute en incrementele encoders

Encoders zijn elektronische sensoren met een roterende as, die pulsen genereren als de as verdraait. Een encoder wordt ook wel pulsgever genoemd. Er zijn in principe twee soorten encoders: incrementele encoders en absolute encoders.

Lees meer over encoders

Signaallampen

Zonder dat gebruikers en operators van machines en technische installaties zich ervan bewust zijn, geven kleuren van een signaallamp een status aan. Signaallampen voor veiligheid zijn nodig om te waarschuwen in gevaarlijke situaties.

Lees meer over signaallampen
Optische signalering - signaallampen - Auer Signal

Signaaltorens

Signaaltorens en signaalzuilen zijn belangrijke visuele en auditieve signaleringsapparatuur voor toepassing bij machines of bij automatiseringsprocessen. De kleur of de toon van een signaaltoren geeft een bepaalde status van een machine of technische installatie weer. Er zijn standaard signaaltorens en signaalzuilen uitgerust met een zoemer.

Lees meer over signaaltorens
Signaaltorens - Auer Signal

Industriële stekkers en connectors

Industriële connectoren zijn beschikbaar in verschillende materialen, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Normale omgevingscondities, hoge temperatuuromgevingen, agressieve omgevingen, ook geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden zoals offshore en de voedingsmiddelenindustrie.

Lees meer over connectoren

Signaalhoorn ASML

Een ontzettend luidruchtige toeter. Dat is de ASML. De 120dB(A) producerende multi-toon signaalhoorn van Auer Signal maakt net zoveel lawaai als een rockconcert en dat maakt hem perfect geschikt voor buitenapplicaties in bijvoorbeeld de maritieme sector.

Lees meer over signaalhoorns

White paper Actief filteren

De ontwikkeling van elektronica zorgt ervoor dat compensatietechnieken steeds intelligenter worden. Sinds een aantal jaren zien we dat een actief dynamisch filter (ADF) steeds vaker wordt toegepast voor het oplossen van power quality problemen. Maar wat is nu een ADF? Dat leest u in de white paper 'Actieve Dynamische Filters'.

Lees de white paper
Actief dynamisch filteren - White paper

Noodstop en trekkoordschakelaars

Trekkoordschakelaars voor Marine en Offshore toepassingen moeten bestand zijn tegen zware en extreme omstandigheden. De trekkoordschakelaars van steute zijn schok- en trillingsbestendig, explosieveilig, mechanisch robuust, bestand tegen corrosie, zout zeewater en extreme temperaturen.

Meer over trekkoordschakelaars
Noodstop en trekkoordschakelaars - steute

Voetschakelaars

Voetschakelaars voor Marine en Offshore toepassingen vereisen specifieke eigenschappen en kenmerken. Draadloos, bestand tegen extreem hoge of lage temperaturen, corrosiebestendig, bestand tegen zout zeewater, mechanisch robuust of explosieveilig. Steute heeft voor iedere toepassing een geschikte oplossing.

Meer over voetschakelaars

Magneetsensor voor offshore-applicaties

De M20 magneetsensor van steute is zeer geschikt voor toepassing in extreem koude omgevingsomstandigheden. De magneetsensor is bestand tegen temperaturen tot -60°C en zijn conform ATEX en IECEx getest en goedgekeurd voor gebruik in de gasexplosiezones 1 en 21.

Lees meer over M20 magneetsensor

Drukknoppen en bedieningsschakelaars

De Ex BF-80-serie bedieningsschakelaars zijn voorzien van het ATEX/IECEx-certificaat voor gebruik in potentieel explosieve omgevingen met een temperatuurbereik van -60°C tot +65 °C. Deze unieke eigenschappen opent extra toepassingsmogelijkheden voor explosieveilige bedieningsapparatuur, bijvoorbeeld in de scheepsbouw, de offshore-technologie en de olie- en gasindustrie.

Lees meer
Drukknoppen en bedieningsschakelaars - steute

close-video-button