Lichtschermen

Lichtschermen beschermen tegen ongewenste toegang van personen tot ruimtes en/of machines. Een lichtscherm bestaat uit minimaal twee onderdelen, een zender en een ontvanger. Het is mogelijk meerdere lichtschermen op elkaar aan te sluiten en gebruik te maken van een master/slave opstelling (cascade).

Lees meer over lichtschermen
Lichtscherm - ReeR Safety

Programmeerbaar relais

Een programmeerbaar (veiligheids-)relais bewaakt verschillende veiligheidsfuncties van veiligheidslichtschermen, laserscanners, fotocellen, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem. Met gratis software is het eenvoudig om zelf een veiligheidssysteem op te zetten.

Lees meer over veiligheidsrelais

"

Beveilig mens en machine met gebruik van lichtschermen voor lichaam-, vinger-, hand- en inloopbeveiliging.

"

Peter Herremans | Sales Manager

Meer lezen over lichtschermen

Veiligheids- positieschakelaars

Veiligheidspositieschakelaars controleren de positie van bijvoorbeeld kleppen of ventielen of bevestigen de aanwezigheid van een object. Het verschil met reguliere positieschakelaars is dat veiligheidspositieschakelaars aan de normen voldoen voor een veilige werkomgeving.

Ga naar de shop
Veiligheidspositieschakelaar - steute

Veiligheids- trekkoordschakelaars

Trekkoordschakelaars met veiligheidsfunctie worden toegepast bij machines om een noodstop mogelijk te maken over een lange afstand. Bij het bedienen van het trekkoord schakelt de veiligheidstrekkoordschakelaar. Dankzij het trekkoord kunnen gehele machinelijnen beveiligd worden.

Ga naar de shop

Fotocellen

Fotocellen worden veel gebruikt in de automatisering. Doordat er een uitgebreide keuze mogelijk is in principe, afmetingen, (detectie-)bereik en soort uitgang zijn er veel toepassingen mogelijk met fotocellen. Mogelijke toepassingsgebieden zijn objectdetectie, object positiebepaling en detectie van transparante objecten.

Ga naar de shop

Vision camera's

Vision camera's zijn geschikt voor de meest simpele detecties tot (ingewikkelde) robotapplicaties. Van objectdetectie, meten van afstand, meten van dikte, kleur herkennen, (bar)codes herkennen tot breukcontrole.


Lees meer over Vision camera's
VISOR® Vision camera - SensoPart

Power analysers

Een power analyser van Janitza is de standaard achter iedere transformator of generator. De analysers meten alle denkbare grootheden, stelt de spanningskwaliteit volgens EN61000-2-4 vast en registreert spanningsdips, pieken en golfvormen.

Lees meer over power analysers
Power analyser - UMG 509 PRO - Janitza

Absolute en incrementele encoders

Encoders zijn elektronische sensoren met een roterende as, die pulsen genereren als de as verdraait. Een encoder wordt ook wel pulsgever genoemd. Er zijn in principe twee soorten encoders: incrementele encoders en absolute encoders.

Lees meer over encoders

Universeelmeters

Universeelmeters meten de meest voorkomende elektrische parameters en zijn er in een paneel- en DIN-rail montage en kunnen worden geleverd in alle denkbare bussystemen.

 

 

Lees meer over universeelmeters

Operator Panels

Een operator panel zorgt voor een gedegen besturing van een machine of proces. Er zijn verschillende operator panels beschikbaar voor diverse toepassingen: standaard automatisering, Extreme en Marine & Offshore.

 

 

Lees meer over operator panels
Operator panels - Beijer Electronics

Signaaltorens en -zuilen

Signaaltorens en signaalzuilen zijn belangrijke visuele en auditieve signaleringsapparatuur voor toepassing bij machines of bij automatiseringsprocessen. Modulaire signaaltorens zijn in meerdere varianten leverbaar als opbouw-, wand- en paneelmontage versie. Ook optische, akoestische en optisch-akoestische modellen zijn beschikbaar.

Lees meer
Signaaltoren ECOmodul - Auer Signal

Industriële connectoren

Industriële connectoren zijn beschikbaar in verschillende materialen, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Normale omgevingscondities, hoge temperatuuromgevingen, agressieve omgevingen, maar ook omgevingen die elektromagnetische compatibiliteit vereisen.

Lees meer

Lineaire encoders

Lineaire encoders meten bij lineaire bewegingen of verplaatsingen de positie en snelheid. De lineaire encoder leest de schaal en zet de gecodeerde positie om naar een analoog of digitaal signaal. Een bewegingscontroller decodeert het signaal en zet deze om in een positie.

Lees meer

Sensor- en actuatorkabels

Sensor- en actuator kabels combineren de typische eisen van de automatiseringsindustrie in één product: halogeen-, PVC-, en silicoonvrij. Geschikt voor kabelrupsen, brandvertragend, resistent tegen chemicaliën, olie, microben en hydrolyse. Beschikbaar met verschillende kabelkwaliteiten zoals PVC, PUR en PURrobotic.
  

Lees meer
Sensor en actuator kabels - ESCHA

M12 power kabels

Tegenwoordig is alles stekkerbaar. Alles kan met een eenvoudige handeling aan elkaar verbonden worden. Met M12 Power is het mogelijk om voeding stekkerbaar te maken. Door gebruik te maken van splitters wordt de totale lengte van kabels korter en worden er bekabelingskosten bespaard.

Lees meer over M12 Power
M12 power kabels - ESCHA

Workshop - Veiligheidsrelais programmeren

In deze workshop draait alles om machineveiligheid. Van deurschakelaars tot noodknoppen en van veiligheidsschermen tot fotocellen. We geven u inzicht hoe u deze en vele andere veiligheidsfuncties met de veiligheidsrelais van ReeR Safety Mosaic kunt realiseren en optimaliseren. En hoe u deze programmeerbaar kunt configureren.

Lees meer over de workshop

close-video-button