Lichtschermen

Lichtschermen beschermen tegen ongewenste toegang van personen tot ruimtes en/of machines. Een lichtscherm bestaat uit minimaal twee onderdelen, een zender en een ontvanger. Het is mogelijk meerdere lichtschermen op elkaar aan te sluiten en gebruik te maken van een master/slave opstelling (cascade).

Lees meer over lichtschermen
Lichtscherm - ReeR Safety

Veiligheids-PLC

Een veiligheids-PLC bewaakt verschillende veiligheidsfuncties van veiligheidslichtschermen, laserscanners, fotocellen, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem. Met gratis software is het eenvoudig om zelf een veiligheidssysteem op te zetten.

Lees meer over veiligheids-PLC

Sleutelvergrendel- systemen

Met het plaatsen van een interlock systeem beschermt u gevaarlijke werkgebieden tegen ongewenste of ongecontroleerde toegang met veiligheidscategorie PLe. Eén van de voordelen van het interlock systeem DOLD Safemaster STS is dat het 100% mechanisch is.

Lees meer over interlock systeem

Veiligheidsrelais

Veiligheidsrelais hebben verschillende veiligheidsfuncties. In de industrie gaan de veiligheid van de mens en de capaciteit van de installatie hand in hand. Om onveilige situaties te voorkomen moeten machines, installaties of apparaten tijdig uitgeschakeld kunnen worden.

Lees meer over veiligheidsrelais
Veiligheidsrelais Safemaster C en S - DOLD

Door het schoonmaakproces bij een kipverwerker verdween langzaam de verf van de trekkoordbeveiliging. Een kunststof beveiliging loste dit op!

Oplossing met kunststof trekkoordbeveiliging

Lees het hele artikel

Veiligheids- positieschakelaars

Veiligheidspositieschakelaars controleren de positie van bijvoorbeeld kleppen of ventielen of bevestigen de aanwezigheid van een object. Het verschil met reguliere positieschakelaars is dat veiligheidspositieschakelaars aan de normen voldoen voor een veilige werkomgeving.

Ga naar de shop
Veiligheidspositieschakelaar - steute

Veiligheids- trekkoordschakelaars

Trekkoordschakelaars met veiligheidsfunctie worden toegepast bij machines om een noodstop mogelijk te maken over een lange afstand. Bij het bedienen van het trekkoord schakelt de veiligheidstrekkoordschakelaar. Dankzij het trekkoord kunnen gehele machinelijnen beveiligd worden.

Ga naar de shop

Fotocellen

Fotocellen worden veel gebruikt in de automatisering. Doordat er een uitgebreide keuze mogelijk is in principe, afmetingen, (detectie-)bereik en soort uitgang zijn er veel toepassingen mogelijk met fotocellen. Mogelijke toepassingsgebieden zijn objectdetectie, object positiebepaling en detectie van transparante objecten.

Ga naar de shop

Vision camera's

Vision camera's zijn geschikt voor de meest simpele detecties tot (ingewikkelde) robotapplicaties. Van objectdetectie, meten van afstand, meten van dikte, kleur herkennen, (bar)codes herkennen tot breukcontrole.


Lees meer over Vision camera's
VISOR® Vision camera - SensoPart

Power analysers

Een power analyser van Janitza is de standaard achter iedere transformator of generator. De analysers meten alle denkbare grootheden, stelt de spanningskwaliteit volgens EN61000-2-4 vast en registreert spanningsdips, pieken en golfvormen.

Lees meer over power analysers
Power analyser - UMG 509 PRO - Janitza

Solid state relais

Slijtagevrij en geruisloos schakelen: met een solid state relais kan dit in situaties waar hoge schakelfrequenties nodig zijn. De lange levensduur als gevolg van slijtagevrij schakelen is de reden hiervoor. Solid state relais worden gebruikt in toepassingen zoals verwarming en verlichting.

Lees meer

Absolute en incrementele encoders

Encoders zijn elektronische sensoren met een roterende as, die pulsen genereren als de as verdraait. Een encoder wordt ook wel pulsgever genoemd. Er zijn in principe twee soorten encoders: incrementele encoders en absolute encoders.

Lees meer over encoders

Signaaltorens en -zuilen

Signaaltorens en signaalzuilen zijn belangrijke visuele en auditieve signaleringsapparatuur voor toepassing bij machines of bij automatiseringsprocessen. Modulaire signaaltorens zijn in meerdere varianten leverbaar als opbouw-, wand- en paneelmontage versie. Ook optische, akoestische en optisch-akoestische modellen zijn beschikbaar.

Lees meer
Signaaltoren ECOmodul - Auer Signal

Een kipleverancier ondervond problemen met het detecteren van de transparante schalen waarin de kippen getransporteerd worden. De BlueLight sensor loste het probleem op.

Oplossing met BlueLight sensor in voedingsmiddelenindustrie

Lees het hele artikel

Universeelmeters

Universeelmeters meten de meest voorkomende elektrische parameters en zijn er in een paneel- en DIN-rail montage en kunnen worden geleverd in alle denkbare bussystemen.

Lees meer over universeelmeters

Sensor- en actuatorkabels

Sensor- en actuator kabels combineren de typische eisen van de automatiseringsindustrie in één product: halogeen-, PVC-, en silicoonvrij. Geschikt voor kabelrupsen, brandvertragend, resistent tegen chemicaliën, olie, microben en hydrolyse. Beschikbaar met verschillende kabelkwaliteiten zoals PVC, PUR en PURrobotic.
  

Lees meer
Sensor en actuator kabels - ESCHA

M12 power kabels

Tegenwoordig is alles stekkerbaar. Alles kan met een eenvoudige handeling aan elkaar verbonden worden. Met M12 Power is het mogelijk om voeding stekkerbaar te maken. Door gebruik te maken van splitters wordt de totale lengte van kabels korter en worden er bekabelingskosten bespaard.

Lees meer over M12 Power
M12 power kabels - ESCHA

Help! Is mijn machine wel veilig?

Bent u een machinebouwer die machines moet beveiligen en weet u niet wat u daarvoor nodig heeft? Of bent u gebruiker van machines waarbij het nodig is om ze te beveiligen? Technisch product specialist Gijs Korf helpt u met het beantwoorden van vragen over onder andere het best passende type lichtscherm volgens de norm bij een inloopbeveiliging en of u één of twee schakelaars nodig heeft om een deur te bewaken.

Lees meer over SIL/PL

Lineaire encoders

Lineaire encoders meten bij lineaire bewegingen of verplaatsingen de positie en snelheid. De lineaire encoder leest de schaal en zet de gecodeerde positie om naar een analoog of digitaal signaal. Een bewegingscontroller decodeert het signaal en zet deze om in een positie.

Lees meer

Veiligheids- laserscanners

Laserscanners met veiligheidsfunctie beschermen mens en machine tegen botsingen en ongewenste toegang, inloop van medewerkers en doorgang van objecten. Waar veiligheidslichtschermen geen mogelijkheden bieden, biedt een veiligheidslaserscanner wél een oplossing.

Lees meer over laserscanners
UAM 05LP laserscanner - Hokuyo Automatic

PCB relais en printrelais

Veel voorkomende toepassingen, vooral voor relais met mechanisch gedwongen contacten, zijn in de bewaking van noodstopschakelaars, veiligheidsdeuren of lichtschermen. 

Lees meer over PCB relais

Industriële connectoren

Industriële connectoren zijn beschikbaar in verschillende materialen, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Normale omgevingscondities, hoge temperatuuromgevingen, agressieve omgevingen, maar ook omgevingen die elektromagnetische compatibiliteit vereisen.

Lees meer

Multifunctioneel controlerelais

Met een multifunctioneel meetrelais zijn verschillende elektrische grootheden te bewaken met één product. Via het digitale display worden de te bewaken grenswaardes ingesteld en zijn de te bewaken grootheden vrij te selecteren. De VARIMETER PRO-serie van DOLD is geschikt voor het bewaken van 1- en 3-fasen netten en is direct aan te sluiten tot een netspanning van 690Vac.

Ga naar het Product Portal

close-video-button