30/09/2019

De brug tussen HMI, besturing en hardware-componenten

G-serie – Beijer Electronics

Sensoren en hardware-componenten monitoren, machineonderdelen aansturen en communiceren met overkoepelende systemen; de Beijer G-series distributed IO is de IO-master die dit mogelijk maakt.

De G-series distributed IO van Beijer Electronics is een modulair te bouwen input- en outputstation. Deze dient als gateway tussen HMI’s, besturingen en hardware-componenten in een machine of installatie.

Smalle 800mm DIN-rail

De smalle bouwvorm van de modules geeft de mogelijkheid om tot wel 1000 IO’s op slechts 800mm DIN-rail te monteren.

 

Bekijk de G-series remote I/O's in de webshop Stel uw vraag


Universeel toepasbaar

De digitale ingangsmodules voor sensoren en schakelaars zijn verkrijgbaar van 12VDC tot 220VAC en hebben 4 tot 16 ingangen per module. Analoge ingangsmodules maken het mogelijk om temperatuursensoren of andere hardware met een analoge uitgang in te lezen en te distribueren.

De G-serie beschikt tevens over seriële communicatiemodules en high-speed counter modules tot 100kHz. Field power modules maken het mogelijk om hardware-componenten te voeden vanaf de IO-master.

De netwerkadaptermodules zijn het kopstation van de IO-master en communiceren via industriële communicatieprotocollen zoals EtherCAT, Modbus TCP en Modbus RTU. Daarnaast is het mogelijk om als kopstation een CODESYS-controller module toe te passen die de G-serie volledige PLC-functionaliteiten geeft.

De G-serie voldoet aan de CE-, UL-, RoHS-, Reach- en FCC-normen. Dit maakt deze vorm van distributed IO universeel toepasbaar voor iedere configuratie, ook voor zware industriële toepassingen. De G-serie is een perfecte aanvulling op de Beijer Electronics producten die gebaseerd zijn op open systeemoplossingen en biedt u een oplossing op maat.

 

Lees meer over Remote IO van Beijer Electronics

close-video-button