12/12/2018

Luchtdrukschakelaar - Bircher DW10 – DW40 - D3

Luchtdrukschakelaar DW40 - BBC Bircher Smart Access

Zoals de naam al doet vermoeden, schakelen luchtdrukschakelaar van BBC Bircher Smart Access op basis van drukgolftechnologie. Luchtdrukschakelaars worden toegepast bij (pneumatische) schakellijsten, profielen, drukknoppen, drukdozen en contactdrempels voor automatische deuren, poorten en slagbomen. Door het brede scala van toepassingen maakt de luchtdrukschakelaar een veelzijdig product. Luchtdrukschakelaars worden ook wel pneumatische schakelaars genoemd. Lees meer over schakellijsten.

Luchtdrukschakelaars zijn uitgerust met een ventielopening. Zo worden atmosferische temperaturen en drukschommelingen gecompenseerd. Dankzij de eenvoud van de pneumatische schakelaars zijn ze ongevoelig voor storingen en invloeden van buiten. 

Toepassingen luchtdrukschakelaars: 

  • Bus- en treindeuren
  • Verticale industriële roldeuren
  • Slagbomen
  • Explosieve omgevingen

Werkwijze pneumatische schakelaarsWerkwijze luchtdrukschakelaars - BBC Bircher Smart Access

De signaalgever genereert een drukgolf. Zodra de drukgolf de luchtdrukschakelaar bereikt, buigt het membraam door en schakelt het elektrische contact. Zolang de ingangsdruk groter is dan de aanspreekdruk, blijft het elektrische contact geschakeld.

De gebruiker kan via de contact- en ventielschroef zelf het reactiegedrag instellen. Al een geringe druk van 3 tot 4 mbar is voldoende om het elektrische schakelcontact te schakelen.

 

Bekijk D1 luchtdrukschakelaars in de webshop Stel uw vraag


Luchtdrukschakelaars met microschakelaar 

Luchtdrukschakelaars of pneumatische schakelaars uit de D3 serie van BBC Bircher Smart Access zijn geschikt voor toepassingen waarin een wisselcontact of hysterese is vereist of waarin een elektronische zelfvergrendeling gewenst is. Bij de D3-serie luchtdrukschakelaars is het pneumatische systeem gescheiden van het elektronische systeem en wordt de drukgolfbeweging omgezet in een lineaire beweging. 

Schakelprincipe met een microschakelaar

Het schakelprincipe werkt met een microschakelaar die een gedefinieerde toestand realiseert met betrekking tot de contactdruk. De aanspreekdruk is in te stellen met een regelschoef. 

Alle luchtdrukschakelaars van de serie D3 zijn uitgerust met zelfreinigende contacten, een microschakelaar en maken pneumatische zelfvergrendeling mogelijk.

 

Bekijk D3 luchtdrukschakelaars met microschakelaar in de webshop

close-video-button