16/02/2016

Detecteren met een sensor voor reflecterende objecten

F 10 sensoren met blauw licht | SensoPart

Het detecteren van de aanwezigheid van plastic flessen in een verpakkingslijn (met reflextasters) kan een lastig karwei zijn. Als gevolg van krappe inbouwruimte zijn zeer kleine sensoren, die betrouwbaar en reproduceerbaar moeten schakelen onder diverse hoeken van de grijper, vereist. Een subminiatuursensor met blauw licht uit de F 10-serie van SensoPart blijkt dan veruit de beste oplossing. Met afmetingen van slechts 21 x 14 x 8 mm is de F 10 prima toepasbaar in de vaak beperkte inbouwruimte. Lees meer over blue light sensor.

Foute detectie

De meest betrouwbare sensorpositie voor detectie is in de kop van de grijper, zodat de fotocel recht op de fles kan detecteren. Mechanisch is dit vaak lastig, waardoor een oplossing moet worden gekozen waarbij de sensor onder een hoek op de fles kijkt. In een stationaire omgeving is een dergelijk vraagstuk prima op te lossen met een roodlichtsensor. Trillingen van de kop van de robot zorgen er echter voor dat roodlicht als snel wordt weg gekaatst, wat resulteert in foute detectie.

De F 10 sensoren met blauw licht worden vaak toegepast in de solarindustrie, omdat ze zeer donkere solarcellen die nauwelijks licht terugkaatsen kunnen detecteren. Deze eigenschap maakt de blauwlicht sensor uitermate geschikt voor de detectie van de transparante flessen ongeacht spiegeling en vibratie. 

 

Bekijk F 10-serie sensoren met blue light Stel uw vraag


Eigenschappen F 10-serie sensoren met blauw licht

  • Subminiatuursensor
  • Blauwe LED en zeer precieze achtergrondonderdrukking
  • Stabiel schakelen zonder reflector, ook bij kritieke oppervlakken
  • Wijzigen instellingen te blokkeren
  • Eenvoudige montage met zwanenhalsbevestiging


close-video-button