08/02/2021

Harmonischen compenseren zonder stroomtrafo's

Extreem lage TDH-U-waardes door elimineren van achtergrondvervuiling

Actief filteren zonder stroomtrafo's - Sensorless control - COMSYS

ADF power tuning van Comsys is de enige oplossing op de markt met sensorless control. Dat betekent dat het gebruik van stroomtrafo’s niet nodig is. Sensorless control is ideaal indien een lage spanningsvervuiling (THD-U) gewenst is. Omdat de compensatiestroom op basis van de spanningsmeting wordt bepaald, is het ook mogelijk de zogenaamde “achtergrondvervuiling" weg te halen waardoor extreem lage THDU-waardes gehaald kunnen worden en de compensatiestroom optimaler wordt benut.

Ideaal in bestaande installaties of bij meerdere generatoren

In bestaande installaties is het soms lastig stroomtrafo’s de plaatsen. In installaties met meerdere generatoren moeten zelfs meerdere stroomtrafo’s geplaatst worden die later moeten worden gesommeerd. Lastig, kostbaar, minder nauwkeurig en ook foutgevoelig tijdens het aansluiten. Met sensorless control is dit allemaal niet meer nodig.

Sensorless control is in staat subnetten te compenseren. Een voorbeeld toepassing is op schepen waarbij het 480V subnet - waar gevoelige apparatuur op aangesloten is - geïsoleerd van het vervuilde 690V-net gecompenseerd kan worden. Lees meer over actief dynamisch filteren. 

 

Bekijk producten van Comsys in de webshop Stel uw vraag


Voordelen van sensorless control

  • Actief filteren zonder stroomtrafo's - Sensorless control - COMSYS

    Stroomtrafo’s niet meer nodig, waardoor de ADF eenvoudiger is aan te sluiten in bestaande installaties.
  • Ideaal bij multi-feeder toepassing zoals meerdere generatoren.
  • De enige oplossing waarbij achtergrondvervuiling gecompenseerd kan worden waardoor extreem lage THD-U waardes gehaald kunnen worden.
  • De beschikbare compensatie capaciteit wordt effectiever benut.

close-video-button