06/02/2020

Informatieplichtig? Begin met meten!

De eerste stap bij het besparen van energie volgens de energiebesparingswet

Informatieplicht energiebesparing - Energy control fortopWe verbruiken met z’n allen steeds meer energie. Thuis én op het werk. Voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas verbruiken geldt een wettelijke plicht om energiebesparende maatregelen te nemen. De overheid noemt dit de energiebesparingsplicht. Per 1 juli 2019 geldt voor deze bedrijven ook de informatieplicht energiebesparing. Alle bedrijven die energiebesparingsplichtig zijn moeten ook rapporteren wélke energiebesparende maatregelen er zijn genomen.

Besparen begint bij inzicht

Om energie te kúnnen besparen, is het van belang dat inzichtelijk is hoeveel energie er verbruikt wordt en wat de kwaliteit van deze energie is. De kwaliteit van elektrische energie (Power Quality) heeft namelijk invloed op het verbruik. Alleen kWh’s meten is niet voldoende. Meten met een power analyser is de eerste stap naar energiebesparing.

Fortop is expert op het gebied van meettechniek, analyses en verbeteringen op het gebied van power quality. Lees meer over de power (quality) analysers van Janitza of over het belang van een goede Power Quality.

close-video-button