BBC Bircher Smart Access - Specialist in toegangstechniek

BBC Bircher Smart Access, gevestigd in Beringen, Zwitserland, is de sensorspecialist voor automatische deuren en hekken, openbaar vervoer en industrie.

BBC Bircher Smart Access staat voor comfort en veiligheid in een snel groeiende automatiseringswereld. Comfortproducten zijn producten die op onopvallende wijze bijdrage aan het proces. Zij brengen meer in beweging dan alleen hekken en deuren. Ze detecteren alles wat er op hen afkomt, van hen verwijdert of langskomt. Ook bij een brandalarm of bij langzaam lopende personen zijn deze producten altijd betrouwbaar.

Veiligheidsproducten voorkomen dat mens of auto door gevaarlijke schaar- en sluitkanten gewond of beschadigd worden. Drukgevoelig of contactvrij geven ze onmiddellijk het cruciale commando aan een besturingsmodule. 

 

Bekijk BBC Bircher Smart Access productenStel uw vraag

Logo BBC Bircher Smart Access

BBC Bircher Smart Access

Veiligheidsschakellijsten en schakelmatten

Elektronische veiligheidslijsten worden gebruikt voor het beveiligen van knelpunten bij automatische schuifpoorten, deuren en toegangssystemen. De beschikbare maten van de CoverLine-serie van BBC Bircher Smart Access waren 55, 81 en 105 mm. Een tussenmaat was er nog niet. Daarom ontwikkelde Bircher het nieuwe schakelprofiel in de CoverLine serie, de EPE040/067A0J. Dit nieuwe profiel heeft een hoogte van 67 mm en is een uiterst nuttige toevoeging op het assortiment. Lees meer over veiligheidsschakellijsten.

 

Bekijk veiligheidsschakellijsten in de webshop

Clickline 67mm - Schakellijst - BBC Bircher Smart Access
Veiligheidsmatten en schakelmatten - BBC Bircher Smart Access

Veiligheidsmatten en schakelmatten - BBC Bircher Smart Access

Veiligheidsmatten worden gebruikt voor de detectie van personen of objecten op een gedefinieerd oppervlakte. Bij machineveiligheid komt het vaak voor dat andere veiligheidscomponenten niet toepasbaar zijn en is het gebruik van een veiligheidsmat de enige oplossing. 

Verschillende vormen, maten en kleuren

Schakelmatten zijn er in verschillende kleuren en maten. U kunt kiezen uit vier verschillende kleuren: geel, oranje, grijs of zwart. Ook kunt u zelf bepalen welke soort noppenstructuur u wenst. Lees meer over schakelmatten en veiligheidsmatten.

 

Bekijk veiligheidsmatten in de webshop

Modulaire schakellijst voor deur- en poorttoepassingen

De ExpertSystem XL-serie schakellijsten van BBC Bircher Smart Access is een modulair schakelsysteem voor deur- en poorttoepassingen. De veiligheidsschakellijsten zijn ontworpen om bij een lichte vervorming snel te reageren en een maximum nalooptraject te volgen, dankzij de innocatieve profieldoorsnede. Dankzij de innovatieve systeemstructuur neemt het monteren van de ExpertSystem XL veiligheidsprofielen nauwelijks tijd in beslag.

Geschikt voor roterende deuren en dubbelvouwende poorten

Dankzij een korte schakelafstand van 3 mm en een slim ontworpen doorsnede, schakelen de ExpertSystem XL veiligheidsprofielen bij een kracht van ongeveer 35 N. De lange, soepele overloop die door de randen wordt geleverd, minimaliseert de impacttijd van de kracht die door het deur- of poortpaneel wordt geproduceerd. Lees meer over de ExpertSystem XL-serie veiligheidslijsten.

 

Bekijk ExpertSystem XL veiligheidslijsten in de webshop

Veiligheidslijst - ExpertSystem XL - BBC Bircher Smart Access
Draadloos signaaloverdrachtsysteem - Expertsystem XRF

Draadloos signaaloverdrachtsysteem - Expertsystem XRF

Deuren worden steeds sneller en veiligheidseisen worden steeds strenger. Dit verlangt steeds meer van de beveiliging van toegangsdeuren en dus aan de signaaltransmissie door tactiele sensortechnologie. BBC Bircher Smart Access ontwikkelde een veiligheidssysteem dat twee veiligheidscategorieën combineert in één apparaat.

Hoogst mogelijke veiligheidsniveau

Met het ExpertSystem XRF bereik je altijd en automatisch het hoogst mogelijke veiligheidsniveau (categorie 2 met testsignaal door besturing en categorie 3 zonder testsignaal). Heeft het besturingssysteem een geïntegreerd testsysteem? Dan neemt ExpertSystem het testsignaal over en wordt het systeem bewaakt volgens veiligheidscategorie 2, PLc. Lees meer over draadloos signaaloverdacht - Expertsystem XRF.

 

Bekijk Expertsystem XRF in de webshop

Radarbewegingsdetector Herkules 2E

De Herkules 2E radarbewegingsdetector van BBC Bircher Smart Access is speciaal ontworpen voor gebruik bij industriedeuren. De Herkules 2E is de opvolger van de Herkules 2. De Herkules 2E heeft twee nieuwe functies: twee compleet onafhankelijk programmeerbare uitgangen en een extra instelling bij het verlaten van de deur: puls-uitgang. Lees meer over Herkules 2E radarbewegingsmelder.

Kenmerken Herkules 2E: 

 • Directe koppeling van afstandsbediening
 • Twee compleet onafhankelijk programmeerbare uitgangen
 • Montagehoogte van 2 tot 7 meter in één radarbewegingsmelder
 • Differentiatie tussen voertuigen en personen
 • Detecteert verkeer aankomend en afgaand van de deur
 • Onnodig openen voorkomen door kruisend verkeer uit te sluiten
 • Gebruikstemperatuur van –30°C to +60°C ideaal voor koelruimte-installaties
 • Ideaal als vervanger voor inductielussystemen

 

Bekijk radarbewegingsdetector Herkules 2E in de webshop

Radarbewegingsdetector - Herkules 2E - BBC Bircher Smart Access

Herkules 2E - Radarbewegingsmelder

Hygiënisch & contactloos schakelen - CleanSwitch

Speciaal ontwikkeld voor gebruik in gebieden met strenge hygiëne-eisen, de CleanSwitch van BBC Bircher Smart Access. De schakelaar activeert toegangspunten zonder dat de schakelaar aangeraakt hoeft te worden en voorkomt zo de verspreiding van ziekteverwekkers. Lees meer over CleanSwitch

Detectie 

De variabele detectiezone kan worden ingesteld tussen 0,1 en 0,5 meter. CleanSwitch biedt twee detectiemodi: de pulsmodus met afvalvertraging schakelt wanneer beweging wordt gedetecteerd en zet de detector na een ingestelde tijdsperiode terug in de oorspronkelijke status. In de aan/uit-functie verandert CleanSwitch zijn status iedere keer als er een handbeweging wordt gedetecteerd. De CleanSwitch is ook verkrijgbaar met een zwarte frondafdekking, wandafdichting en een opbouwboos. Lees meer over de nieuwe mogelijkheden.

 

Bekijk CleanSwitch schakelaar in de webshop

Contactloze schakelaar - CleanSwitch - BBC Bircher Smart Access
ProAccess sensor voor voertuigdetectie - BBC Bircher Smart Access

Sensor voor voertuigdetectie

ProAccess is een voertuigdetectiesensor van BBC Bircher Smart Access voor slagbomen en poorten. De voertuigdetectiesensor biedt de oplossing waar lusdetectoren niet toegepast kunnen worden.

Detectie van voertuigen en voetgangers

De ProAccess maakt gebruik van radar en ultrasone technologie voor het detecteren van beweging. De detectiesensor maakt onderscheid in de detectie van voertuigen en personen om manipulatie van de toegangspoort te voorkomen. ProAccess kan snel slagbomen, parkeerautomaten, poorten of verkeerspalen activeren wanneer een voertuig nadert.

 

Lees meer over de ProAccess voertuigdetectiesensor

Draadloos overdrachtssysteem voor deuren, poorten en hekken

Veiligheidsredenen zorgen ervoor dat deuren en hekken steeds sneller moeten openen en sluiten. Dit stelt hoge eisen aan de veiligheidsuitrusting van de poort of hek en daarmee ook aan de signaaloverdracht door tactiele sensortechnologie.  

RFGate 3 

De RFGate 3 met veiligheidscategorie 3 is zelfbewakend en maakt daardoor de aansluiting van een testuitgang overbodig. Een groot voordeel voor installateurs, want de inbedrijfstelling is zo een stuk eenvoudiger én er is minder kans op fouten. Door de verschuiving van de veiligheidsfunctie van de besturing naar het overdrachtssysteem, voldoet RFGate 3 aan het hoogste veiligheidsniveau PLd. Lees meer over de RFGate 3 van BBC Bircher Smart Access.

 

Bekijk RFGate 3 in de webshop en lees meer specificaties

 

RFGate 3 - Draadloos overdrachtssysteem - BBC Bircher Smart Access

Video - ProAccess voertuigdetectie sensor

Schakellijsten op maat gemaakt

In onze werkplaats assembleren we elektrische schakellijsten zoals u ze nodig heeft. We maken een ready-to-use schakellijst volgens uw specificaties.

 • Iedere gewenste lengte
 • Keuze uit rubberprofielen
 • Snel geleverd

Ieder type schakellijst heeft zijn/haar specifieke kenmerken.

Lees meer over schakellijsten op maat

Schakellijsten op maat - BBC Bircher Smart Access
Luchtdrukschakelaar DW40 - BBC Bircher Smart Access

Luchtdrukschakelaars - BBC Bircher Smart Access

Luchtdrukschakelaars schakelen op basis van drukgolftechnologie. Luchtdrukschakelaars worden toegepast bij (pneumatische) schakellijsten, profielen, drukknoppen, drukdozen en contactdrempels voor automatische deuren, poorten en slagbomen.

Pneumatische schakelaars

Luchtdrukschakelaars zijn uitgerust met een ventielopening. Zo kunnen atmosferische temperaturen en drukschommelingen gecompenseerd worden. Dankzij de eenvoud van de pneumatische schakelaars zijn ze ongevoelig voor storingen en invloeden van buiten. Lees meer over luchtdrukschakelaars.

 

Bekijk luchtdrukschakelaars in de webshop

Back to basic: lusdetectie met Proloop Lite

Lusdetectie wordt gebruikt voor het automatisch openen van bijvoorbeeld slagbomen en industriële poorten. Op het moment dat een voertuig wordt gedetecteerd, zorgt de lusdetector voor een soepele doorgang. Voor lusdetectie kan de Proloop 2 van BBC Bircher Smart Access ingezet worden. Deze lusdetector biedt veel mogelijkheden en is zeer efficiënt wanneer deze optimaal ingezet kunnen worden. Lees meer over lusdetectie met ProLoop Lite.

 

Bekijk Proloop Lite lusdetector in de webshop

Lusdetectie met Proloop Lite - BBC Bircher Smart Access
Lusdetector ProLoop Lite - ProLoop 2 - Inductielus - BBC Bircher Smart Access

Detectielussen en lusdetectie

Een detectielus is een inductielus gemaakt van koperdraad. Een magnetisch veld wordt gecreëerd door de detectielus te verbinden met een besturingseenheid. Een voertuig verstoort dit signaal en wordt opgepikt door de detectielus. Een besturingseenheid voor een detectielus geeft het signaal waardoor toegangsbarrières, industriële deuren en terreinhekken kunnen worden geopend.

Lees meer over lusdetectoren

 

Activeren en beveiligen van automatisch openende schuifdeur

Veel mensen passeren een deur in ziekenhuizen, scholen, luchthavens of winkelcentra. Een logische oplossing in deze situatie zou zijn om een geautomatiseerde schuifdeur te installeren. Hoe zorgt u ervoor dat deze schuifdeuren efficiënt en veilig kunnen worden gebruikt?

Lees meer over het producten voor veilig gebruik van schuifdeuren

Prime serie - BBC Bircher Smart Access
Industriële deuren - BBC Bircher Smart Access

Een compleet pakket voor industriële deuren

Iedereen die gebruik maakt van industriële deuren, gebruikt hier tegenwoordig technologie bij. Deze technologie kan op veel manieren ingezet worden. Door het combineren van radars, sensoren, lusdetectors en schakellijsten zorgt u voor een optimale controle van de toegang.

Lees meer over lusdetectie van industriële deuren

Automatische schuifpoorten voor een veilige doorgang

Wilt u een terrein afsluiten met een of meer schuifhekken? Passerende voertuigen moeten zo gemakkelijk mogelijk worden toegelaten. Lusdetectoren analyseren inductieringleidingen die in de grond zijn geïnstalleerd en detecteren een naderend voertuig op tijd. Het monteren van veiligheidsschakelaarstrips op de sluitranden verzekert de veiligheid van mens en voertuig. BBC Bircher Smart Access biedt activerings- en veiligheidseenheden die zorgen voor een naadloze werking van uw site-afrastering.

Lees meer over producten voor schuifhekken

Automatische schuifpoorten voor een veilige doorgang - BBC Bircher Smart Access
Parkeersystemen - BBC Bircher Smart Access

Parkeersystemen - Applicatievoorbeeld

Parkeersystemen maken gebruik van toegangsbarrières of inzinkbare verkeerspalen (pollers). U kunt vertrouwen op een snelle en veilige activering van uw parkeersysteem met BBC Bircher Smart Access-lusdetectoren. Obstakels en barrières zijn eenvoudig te beveiligen met veiligheidsstrips.

Lusdetectoren herkennen elk metalen voertuig binnen hun detectiebereik en geven dat signaal door aan het schakelapparaat. Dankzij ASB kunnen off-road voertuigen en combinaties van vrachtwagens en aanhangers betrouwbaar en ononderbroken worden gedetecteerd. Met een ASB-functie kunt u de lusdetector zo regelen dat voertuigen die normaal gesproken problemen veroorzaken, eenvoudig kunnen worden gedetecteerd. Vrachtwagens en auto's met aanhangwagen hebben een dode zone, het gebied tussen voertuig en aanhangwagen, dat moeilijk te detecteren is. Met de ASB-functie kunt u de lusdetector zo regelen dat voertuigcombinaties eenvoudig kunnen worden gedetecteerd.

Lees meer over parkeersystemen

close-video-button