Betrouwbare draadloze techniek voor industriële toepassingen

Deze whitepaper bespreekt het gebruik van draadloze technologie in industriële toepassingen waar het gebruik van kabels niet praktisch of mogelijk is. Hoewel kabelcommunicatie de norm is in de industrie, zijn er scenario's waar draadloze communicatie of afstandsbediening de beste alternatieven zijn.

De whitepaper presenteert een reeks draadloze systemen ontwikkeld door de business unit "Wireless" van Steute, een bedrijf dat gespecialiseerd is in schakelapparatuur voor automatiseringstechnologie. Deze whitepaper richt zich op de sWave-technologie van het bedrijf, die is ontworpen voor point-to-point draadloze verbindingen in industriële toepassingen.

 

Ontvang de white paper steute Wireless als PDF

Betrouwbare draadloze techniek voor industriële toepassingen - steute wireless
steute wireless

Onderwerpen white paper Wireless

De volgende onderwerpen worden in de white paper "steute Wireless" besproken: 

 • Betrouwbare draadloze technologieën voor industriële toepassingen.
 • Toepassingen waar bekabelde communicatie onpraktisch is en draadloze communicatie een goede alternatieve oplossing biedt.
 • Verschillende draadloze technologieën en standaarden die worden gebruikt in consumentenelektronica en industriële toepassingen.
 • Typische industriële toepassingen waar draadloze schakelaars worden gebruikt, zoals bij roterende elementen, multidimensionale bewegende elementen, kosteneffectieve installaties, uitgebreide buitendistances, mobiele toepassingen, modulaire machines, risico op kabelschade, ergonomisch comfort en veiligheid, tellingen en minder toegankelijke gebieden binnen gebouwen.
 • Het systeemontwerp van draadloze schakelaars en ontvangers, inclusief verschillende draadloze technologieën en de mogelijkheid om draadloze modules te integreren in bestaande bekabelde schakelaars.
 • Een overzicht van verschillende draadloze technologieën, zoals sWave® 868/915 MHz B, sWave® 868/915 MHz E, sWave® 2.4 GHz, sWave® 2.4 GHz-safe en "Wireless Ex" met sWave® 868/915 MHz, en hun toepassingen in verschillende omgevingen en industrieën.
 • De mogelijkheid om draadloze netwerken op te zetten voor industriële toepassingen waar meerdere apparaten op afstand moeten communiceren.
 • De voordelen van draadloze oplossingen, de eenvoudige installatie en de keuze tussen bekabelde en draadloze systemen, afhankelijk van de specifieke toepassingsbehoeften.
 • Het bereik van de zenders en het plaatsen van de ontvangers en antennes.
 • Zenders zowel op batterij als kinetische energie.

 

Ontvang de white paper steute Wireless als PDF

close-video-button