Steute schakelaars en veiligheidsschakelaars

Steute ontwikkelt en produceert onder andere trekkoordschakelaars, positieschakelaars, wireless schakelaars en is specialist op het gebied van veilige schakeltoepassingen.

Producten van steute bieden de oplossing in situaties waarbij men moet schakelen, op welke manier dan ook. Voor iedere toepassing heeft steute een oplossing. Mocht er geen standaard oplossing zijn, dan behoort een custom made product tot de mogelijkheden!

 

Bekijk steute productenStel uw vraag over Steute

Extreme producten - steute
Trekkoordschakelaar met veiligheidsfunctie ZS 71 en ZS 80 - steute

Steute veiligheidstrekkoordschakelaar met resetknop

De steute ZS 71 is leverbaar tot en met een IP69K afdichting en daarom geschikt voor omgevingen waar regelmatig gereinigd moet worden. De schakelaar is klein van formaat, slechts 105 mm lang en daardoor gemakkelijk in te bouwen in kleine ruimtes.

Veilige vergrendelstand

Als het trekkoord van maximaal 20 meter los raakt, gaat de steute trekkoordschakelaar automatisch in een veilige vergrendelstand. Door middel van een restknop kan de trekkoordschakelaar weer ontgrendeld worden. Lees meer over trekkoordschakelaars met of zonder veiligheidsfuncties.

 

Bekijk steute ZS 71 trekkoordschakelaar met veiligheidsfunctie

ATEX veiligheidsvergrendeling - steute

De Ex STM 298-3GD veiligheidsvergrendeling is geschikt voor toepassingen in ATEX-zones 2 en 22. Met een sterke aluminium behuizing en compacte bouwvorm is de ATEX veiligheidsschakelaar geschikt voor montage op gangbare profielsystemen. 

Veelzijdige veiligheidsvergrendeling

De compacte Ex STM 298-3GD wordt geleverd met rechte, haakse of flexibele actuator. De positie van de actuatorkop kan ook nog eens naar vier zijden worden gedraaid. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende NO/NC-contactvarianten. Lees meer over Ex STM 298-3GD veiligheidsvergrendeling.

 

Bekijk ATEX veiligheidsvergrendeling

 

ATEX veiligheidsvergrendeling - STM 298-3GD - steute
Trekkoordschakelaar met veiligheidsfuncties - ZS 92 S - steute

Trekkoordschakelaar voor extreme omgevingen - steute

De ZS 92 S is een trekkoordschakelaar met veiligheidsfuncties. De trekkoordschakelaar is uitgerust met een corrosiebestendige aluminium behuizing, voorzien van meerdere coatings (gepassiveerd, base coat, poedercoating). Met een hoge beschermingsgraad van IP66/IP67 is de trekkoordschakelaar bestand tegen extreme omgevingen en temperaturen van -40°C tot +85°C. Lees meer over trekkoordschakelaar ZS 92 S.

Kenmerken ZS 92 S trekkoordschakelaar: 

  • Beschermingsgraad IP66/IP67 volgens EIC/EN 60529
  • Corrosiebestendige behuizing
  • RVS schroeven
  • Draadlengte: 2x 100 meter
  • Temperatuurbestendigheid: -40°C tot +85°C. 

 

Bekijk ZS 92 S in de webshop en lees meer specificaties

Bandscheefloopschakelaar met unieke individueel instelbare schakelpunten

De ZS 92 SR bandscheefloopschakelaar van steute bewaakt de uitrichting van onder andere transportbanden. De grote roestvrijstalen rolhefboom registreert wanneer de transportband zich bijvoorbeeld door een ongelijke belading niet in het midden bevindt.

Unieke schakelpunten

De schakelpunten voor het vooralarm en stoppen van het systeem kunnen apart ingesteld worden tussen 5° en 35°. Dit gebeurt zeer eenvoudig door het veranderen van de positie van de contactblokken in de behuizing. Lees meer over de ZS 92 SR bandscheefloopschakelaar. 

 

Bekijk ZS 92 SR en lees meer specificaties in de webshop

 

Bandscheefloopschakelaar ZS 92 SR - steute
Contactloze schakelaar RC 2580 - steute

Contactloze schakelaar magneetprincipe voor -40 en ATEX - steute

Steute RC 2580 contactloze sensoren werken op basis van magneetprincipe. De behuizing is van RVS en corrosiebestending. De afdichting is verkrijgbaar tot en met IP69K en waar nodig zijn ATEX varianten beschikbaar voor Ex zone 1 en 21. De contactloze schakelaar is bestand tegen reiniging onder hoge druk en tempraturen tot -40 graden Celsius.

Lees meer over steute RC 2580 contactloze schakelaar

Steute Extreme voor extreme (ATEX) omgevingen

Waar andere schakelapparatuur extreme omgevingen niet aankunnen, zijn de steute Extreme-producten in hun element. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in extreme omgevingen zoals bij hoge of lage temperaturen, explosieve zones, applicaties in de levensmiddelenindustrie of zeer verontreinigde productiehallen. 

Lees meer over steute extreme

Extreme producten - steute
Extreme Atex schakelaars - steute

Schakelaars en sensoren 'Extreme'

Mochten positieschakelaars of sensoren gebruikt worden in de buitenlucht, dan worden er specifieke eisen aan de schakelaar gesteld. Weersinvloeden en tempraturen kunnen invloed hebben op de werking van schakelaars en sensoren. Steute extreme heeft een breed aanbod voor schakelaars die gebruikt worden in extreme omgevingen en/of buitenlucht. De schakelaars zijn geschikt voor ATEX-zones en hebben speciale behuizingen.

Lees meer over steute extreme schakelaars en sensoren

Steute Atex voetpedaal voor offshore

Als producent van veilige schakelcomponenten voor complexe en kritische toepassingen biedt steute een compleet offshore programma dat speciaal voor offshore toepassingen op schepen en in havens is ontwikkeld. De schakelaars onderscheiden zich door een zeewaterbestendige uitvoering, robuuste bouwvorm en ze voldoen aan alle internationaal geldende richtlijnen, regelgevingen, normen en wetten. Indien gewenst is een Atex uitvoering beschikbaar.

Lees meer over steute voetschakelaars offshore

Voetschakelaars Offshore - steute
ATEX veiligheidsschakelaar Ex AZ 16 - steute

Steute ATEX veiligheidsschakelaar zone 1, 21 en 22

De steute Ex AZ 16 veiligheidsschakelaar met gescheiden actuator is geschikt voor ATEX zones gas 1 en 21 en stof zone 22. De steute veiligheidsschakelaar is optioneel leverbaar met aangepaste kabellengtes en met twee of drie contacten.

Lees meer over steute ATEX schakelaar Ex AZ 16

Steute analoge positieschakelaar

Is de steute positieschakelaar open of gesloten? De steute HS 98 positieschakelaar heeft een analoge uitgang die de positie van kleppen en ventielen weergeeft. Het analoge signaal is in 0...20 mA, 4...20 mA of 0...10 V. De schakelaar behoort tot de steute extreme-serie en heeft een metalen behuizing die zoutwater bestendig is volgens de norm DIN EN 500041. De actuatoren kunnen 90 graden gedraaid worden waardoor montage eenvoudig is.

Lees meer over steute HS 98 analoge positieschakelaar

Analoge positieschakelaar - HS 98 - steute
Wireless draadloos voetpedaal - steute

Steute wireless - Draadloos schakelen

Steute ontwikkelt schakelapparaten, sensoren en besturingseenheden voor industriële automatisering, medische technologie en gebouwautomatisering. Met steute wireless biedt steute een breed aantal oplossingen voor draadloos schakelen. De draadloze schakelaars wekken zelf kinetische energie op waardoor een deel van de draadloze schakelaars niet voorzien hoeven te worden van batterij.

Lees meer over steute wireless

Steute draadloze positieschakelaar

De steute RF 13 draadloze positieschakelaar heeft één groot voordeel. De schakelaar is erg compact en geschikt voor kleine inbouwsituaties. De afmetingen zijn slechts 49 x 40 x 21 mm. De schakelaar hoeft niet voorzien te worden van batterij. De kinetische energie die vrij komt bij het schakelen zorgt voor de signaaloverdracht. De steute draadloze positieschakelaars evenaren de schakelprestaties van een microschakelaar.

Lees meer over steute RF 13 draadloze positieschakelaar

Draadloze positieschakelaar RF 13 - steute
Draadloze drukknoppen - steute

Steute draadloze drukknoppen

Drukknoppen of push-buttons zorgen voor (een deel) van de bediening van een machine. Met één druk op de knop kan een functie in- of uitgeschakeld worden. Standaard drukknoppen moeten altijd voorzien worden van bekabeling. Bij draadloze drukknoppen is dit niet nodig. Naast besparing van kabels is een ander groot voordeel dat grote afstanden overbrugd kunnen worden.

Lees meer over steute draadloze drukknoppen

Steute draadloze positieschakelaar

De draadloze positieschakelaar steute RF 10 is klein van formaat en daarom geschikt voor inbouw in kleine ruimtes. Vanwege het draadloze principe van steute is bekabeling niet nodig. In de buitenlucht heeft de draadloze positieschakelaar een bereik van 300 meter, binnen een bereik van 30 meter. De draadloze positieschakelaar van steute werkt op basis van een vervangbare batterij. De batterij heeft een levensduur van meer dan 800.000 schakelingen. Wanneer de schakelaar elke minuut schakelt is de levensduur van de batterij nog steeds 2 jaar.

Lees meer over steute RF 10 draadloze positieschakelaar

Draadloze positieschakelaar RF 10 - steute
Draadloos voetpedaal RF GFS - steute

Steute draadloos voetpedaal met veiligheidsfunctie

Steute RF GFS 2 D (VD) SW2.4-safe is een drietraps voetpedaal met veiligheidsfunctie. Het steute voetpedaal werkt op basis van OFF-ON-OFF wat inhoudt dat het voetpedaal alleen werkt als het deels is ingetrapt. Wanneer het steute voetpedaal niet bedient wordt staat het in de 'OFF' stand. Hetzelfde geldt wanneer het voetpedaal helemaal ingetrapt wordt. Het draadloze principe steute sWave®-safe is speciaal ontworpen voor veiligheidsapplicaties tot PL d en IEC 62061 SIL 2. Met steute Swave is het mogelijk de schakelingen te verwerken en op te nemen in een database.

Lees meer over steute RF GFS draadloos voetpedaal

Steute draadloze handbediening

De steute RF HB-4CH is geschikt voor gebruik is logistiek, domotica, machine- en installatiebouw. Wanneer medewerkers grote afstanden moeten overbruggen voor schakel- of drukknoppen biedt een draadloze handbediening een oplossing. De steute draadloze handbediening beschikt over vier kanalen die worden toegewezen aan een aparte functie. Doormiddel van een keycord draagt een medewerker de handbediening altijd bij zich. De steute draadloze handbediening is voorzien van een lithium batterij die eenvoudig te vervangen is en een levensduur van meer dan 800.000 schakelingen heeft.

Lees meer over steute draadloze handbediening

Draadloze handbediening RF HB 4CH - steute

Steute medisch - Schakelaars voor gezondheidszorg

Of het nu gaat om diagnostiek, de operatiekamer of artsenpraktijk, medische apparatuur moet intuïtief worden bediend. Alleen op deze manier kunnen artsen en ander medisch personeel zich volledig  concentreren op hun patiënten.

Steute heeft veel expertise op het gebied van zeer veeleisende mens-machine-interfaces. Het medische programma van steute voorziet niet alleen in een standaard assortiment van voet- en handbediening voor medische hulpmiddelen, maar ook in tal van maatwerkaandrijvingen voor zeer complexe en draadloze klantspecifieke toepassingen, zoals voor operaties of oogheelkunde. 

Lees meer over steute medisch

Medisch schakelaars gezondheidszorg - steute
Draadloze I/O-Box - steute

Draadloze I/O box voor het draadloos overdragen van schakelsignalen

De RF I/O-Box van steute is een verzamelpunt voor maximaal vier schakelaars of sensoren en kan van alle schakelaars en sensoren gelijktijdig draadloos signalen verzenden. Het draadloze systeem is vooral geschikt voor signaaloverdracht van bewegende delen, zoals grijpers, gereedschappen, of op applicaties waar nu aan slijtage onderhevige kabelrubsen worden toegepast. 

Lees meer over RF I/O-Box van steute

Draadloze schakelaars verbinden met eigen database en netwerk

Met de komst van draadloze technologie in industriële automatisering, ontstaan ook mogelijkheden voor aansluiting op hogere communicatienetwerken. Een voorbeeld hiervan is de TCP / IP-ontvanger uit het steute draadloze programma. De bidirectionele gateway zorgt er voor dat schakelapparatuur uit het steute draadloze programma kan worden verbonden aan andere systemen via het universele internet/ethernet protocol TCP/IP.

 

Lees meer over draadloos schakelen in database

Draadloze ontvanger - TCP/IP - steute

Trekkoordschakelaar met versterkte behuizing

De trekkoordschakelaar steute ZS 91 is speciaal ontwikkelt voor extreme en 'heavy duty' applicaties. De behuizing van de steute trekkoordschakelaar is glasvezelversterkt en bestand tegen hoge mechanische belasting. De trekkoordlengte is maximaal 2x 50 meter. Hierdoor kunnen er grote, gevaarlijke gebieden voorzien worden van nood-uit functie.

Lees meer over trekkoordschakelaar steute ZS 91

Trekkoordschakelaar ZS 91 - steute

close-video-button