DINA Elektronik

DINA Elektronik is al meer dan 30 jaar succesvol actief op het gebied van veiligheidssystemen voor machines en systemen.

De eerste producten voor het bewaken van stilstand en toerental werden al in 1987 gelanceerd. DINA staat sindsdien bekend als de pionier op dit gebied.

Vandaag de dag biedt DINA een breed scala aan producten voor het beveiligen van machines en systemen. Het portfolio strekt zich uit van de eenvoudige, betrouwbare standalone modules tot het multifunctionele, vrij programmeerbare veiligheidssysteem SAFELINE VARIO.

Klanten staan bij DINA hoog in het vaandel. Ze streven ernaar om klanten de perfecte ondersteuning te bieden - beginnend bij het consult en alleen eindigend wanneer het veiligheidssysteem naar wens functioneert.

 

Bekijk producten van DINA Stel uw vraag over Dina

Logo - Dina Elektronik
SL VARIO veiligheidscontroller - DINA Elektronik
Veiligheidscontroller - SL VARIO - DINA Elektronik

Veiligheidscontroller - SL VARIO - DINA Elektronik

SL VARIO van DINA Elektronik is zowel het meest veelzijdige als het meest compacte veilige bewakingssysteem. De basismodule is een volledig operationeel veiligheidssysteem dat door zijn vele in- en uitgangen de meeste I/O-modules vervangt.

De hoofdmodule is uit te breiden met 14 modules voor diverse veiligheidsfuncties en fieldbus/communicatiemodules. De SL Vario is standaard voorzien van geïntegreerde snelheidsbewaking en uitgebreide software met gebruiksvriendelijke logische blokken.

Kenmerken SL VARIO veiligheids-PLC: 

 • 8 veiligheidscircuits
 • 3 speed controls
 • 8 programmeerbare I/O's, die zowel analoog als digitaal te gebruiken zijn voor lichtschermen, fotocellen, noodstoppen, laserscanners, elektromechanische schakelaars, magnetische schakelaars, vergrendel veiligheidsdeurschakelaars, RFID-schakelaars, veiligheidsmatten enzovoort.
 • Veilige analoge stroom of spanningsingangen voor druk-, temperatuur- en gewichtmetingen etc.
 • 2 bedrijfsmodus keuzeschakelaars
 • Naast standaard OSSD contacten zijn relais contacten direct in hoofdmodule beschikbaar.

De centrale eenheid registreert en bewaart alle storingen van de machine. De bijbehorende fieldbus interfaces maken visualisatie en diagnose zeer eenvoudig.

 

Bekijk SL VARIO veiligheidscontroller in de webshop

Uitbreidingsmodules SL VARIO

De basismodule SL VARIO van DINA is uit te breiden met 14 modules. 

 • Toerentalbewakingsmodules 
 • Modules voor in- en uitgangen 
 • Fieldbus modules (Modbus, Profibus, Powerlink, CANopen, EtherCat, Ethernet IP)
 • Cascade modules
 • Netwerkmodules 

 

Bekijk modules in de webshop

Uitbreidingsmodules SL VARIO - DINA Elektronik

SL vario - Productvideo

SAFEONE - Stand-alone modules - DINA Elektronik

SAFEONE - Stilstandbewakingsmodule - DINA Elektronik

De sensor loze stilstand- en toerentalbewakingsmodules werken met een meetsysteem die niet zijn gebasseerd op sensoren. Een unieke eigenschap in zowel dit compacte formaat als dit type module. Ze bewaken veilig 1- tot 3-fasemotoren tot 690V AC bij PL e.

De stilstandsbewakingsmodule DN3PS2 meet de elektromagnetische kracht van een stoppende motor. De spanningsvrije uitgangen schakelen wanneer ze onder de ingestelde schakeldrempel komen. 

 

Bekijk stilstand- en toerentalbewakingsmodules in de webshop

SAFEONE - Stilstandbewakingsmodule - DINA Elektronik
SAFEONE Toerentalbewakingsmodule - DINA Elektronik

SAFEONE Toerentalbewakingsmodule - DINA Elektronik

De SAFEONE DN3PD1/DN3PD2 toerentalbewakingsmodules bewaken een toerentalbereik (SSR), een gereduceerd toerental (SLS) of een maximum toerental (SSM). Met deze variant wordt de door de aandrijving opgegeven frequentie betrouwbaar bewaakt.

Bij de SAFEONE DN3PD1 worden de configuratie en diagnose uitgevoerd met slechts één knop en het tweekleurige LED's op het frontpaneel. De inbedrijfstelling en het oplossen van storingen kunnen snel en zonder extra gereedschap worden uitgevoerd.

De nieuwste ontwikkeling, de SAFEONE DN3PD2, kan daarentegen eenvoudig worden geconfigureerd via de innovatieve GO:Beyond-software en de USB-interface. Lees meer over de DN3PD2 module.

 

Bekijk stilstand- en toerentalbewakingsmodules in de webshop

SAFEONE fasebewakingsmodule - DINA Elektronik

De compacte fasebewakingsmodule reageert razendsnel in geval van fase-uitval (minder dan 10 ms). Hij wordt geleverd met zowel halfgeleideruitgangen als relaiscontacten en is geschikt voor fasespanningen tot 400 V AC.

Zelfs minimale faseschommelingen worden door de fasebewakingsmodule gedetecteerd. Zo kan uw machine worden gestopt voordat schade aan elektronische componenten of de zelf machine kan ontstaan.

 

Bekijk fasebewakingsmodules in de webshop

SAFEONE fasebewakingsmodule - DINA Elektronik
DINA DNSR 2R2 - Noodstop relais.

Noodstop relais - DINA DNSR 2R2

Het noodstoprelais DNSR 2R2 is vooraf geconfigureerd voor uw toepassing en is verkrijgbaar met off-delayed or on-delayed contactuitgangen.

Bij sommige versies is het zelfs mogelijk de tijdvertraging rechtstreeks op de module in te stellen.

 

Bekijk noodstop relais DNSR 2R2 in de webshop

close-video-button