Eddicy

Gelijkstroom (DC) technologie, lange tijd in de schaduw gestaan van wisselstroom (AC), maakt een opmerkelijke comeback in de wereld van energievoorziening. Of het nu gaat om elektrisch aangedreven industriële trucks, zonnepanelen in fotovoltaïsche systemen, of moderne batterijsystemen, DC-technologie vindt steeds meer zijn weg naar diverse toepassingen. De groeiende acceptatie van DC brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van schakeltechnologie.

Schaltbau, een wereldwijde marktleider op het gebied van gelijkstroomtechnologie (DC), lanceerde in maart 2024 zijn nieuwe submerk Eddicy voor de snelgroeiende markten energie en e-mobiliteit. Met de Eddicy producten kan het bedrijf uiteenlopende marktsegmenten bereiken met een gedifferentieerd portfolio van producten. Al deze producten zijn afgestemd op de behoeften die de energietransitie met zich meebrengt. De Eddicy productlijn laat zich in 3 productgroepen onderscheiden:

  • Contactors
  • Switchgears
  • Connectoren

Het productassortiment van Eddicy is specifiek ontworpen om de voordelen van elektrificatie optimaal te benutten en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst met verminderde CO2-uitstoot. Het gehele Eddicy aanbod zorgt voor betrouwbare prestaties in DC-toepassingen op het gebied van energie en e-mobiliteit. Alle producten zijn essentieel voor het schakelen, verbinden, monitoren en beschermen van elektrische infrastructuren zoals laadstations voor elektrische voertuigen, energieopslagsystemen en allerlei elektrische vervoersmiddelen.

Bekijk alle Eddicy producten Stel uw vraag over Eddicy

Eddicy

Video

De Eddicy marktsegmenten

Energie:

E-mobiliteit:

 Snelladen
► Energieopslag
► Energieconversie
► Datacenters
► DC-microgrids
► Marine

Automotive
Commerciele voertuigen (AGV’s)
► Intralogistiek
► Heavy Duty-connectoren
► Landbouw
► Luchtvaart
► Speciale voertuigen

Contactors

C303
DC bi-directioneel schakelen

C300
DC bi-directioneel schakelen

C310
DC bi-directioneel schakelen

1-polige compacte bi-directionele DC NO-magneetschakelaar tot 1.500 volt en voor continue stromen tot 350 A voor DC-laadstations en batterijopslagsystemen 1-polige DC-magneetschakelaar tot 1.500 volt. Opwekkingsstroom tot 2.500; cont. stroom tot 500 A; kortsluitstroom tot 3.000 A 1-polige AC- en DC-magneetschakelaar tot 1.500 volt. Stroomsterkte tot 2.500 ampère; continue stroomsterkte tot 500 ampère; kortstondige stroomsterkte tot 3.000 ampère.

 

Connectors

LV series
DC hoge stroom laadconnectoren

Adapters
Multifunctionele adapters voor LV serie

HV series
Connectoren voor hoogvermogen DC-toepassingen

Krachtige connectoren voor sneller opladen van industriële trucks tot 500 ampère. Modulair ontwerp voor schaalbare oplossingen. Adapters voor laadconnectoren LV160/250- en LV320/400-serie Connectoren met solide voedings- en signaalcontacten tot 1000 volt gelijkstroom en 470 ampère voor energie-overbrenging.

Switchgears

   

CP series
Modulaire en compacte schakelapparatuur

Smart Circuit Breaker
Revolutionaire stroomonderbreker voor DC-toepassingen

 
 

1-polige bidirectionele hoogspanningsschakelaars, scheiders, omschakelaars voor DC en AC voor vermogensomzetters. Nominale isolatiespanning tot 4.800 V, continue thermische stroom tot 2.000 A. Nieuwe intelligente productlijn schakelt kortsluiting aanzienlijk sneller uit dan conventionele beveiligingen.

Verwacht eind 2024
Lees meer
 

close-video-button