Eleq slimme stroomtransformatoren

eleq

Eleq biedt een groot aantal oplossingen voor het beschermen, meten en verbinden van elektrische energie. Eleq ontwikkelt en produceert transformatoren, omvormers, meters en aansluittechniek. Kwaliteitsproducten die hun weg vinden naar onder meer elektriciteitsbedrijven en industrie.

In 1946 werd Eleq opgericht door Herman Faber en Edgar Getreuer. Ze starten met kleinschalige fabricage van meetinstrumenten. Anno 2016 telt Eleq 250 medewerkers.

 

Bekijk Eleq producten Stel uw vraag

Logo Eleq | fortop
Stroomtransformatoren RM27 | Eleq

Eleq RM27, de kleinste stroomtrafo ooit

Het meten van energie meten in kleine ruimtes is lastig. Daarom heeft fortop in samenwerking met Eleq de nieuwe RM27 ontwikkeld. Dit is een absolute doorbraak in het meten van energieverbruik in kleine groepen tot 63A. Met een breedte van 27mm en een steek van 17mm is deze stroomtrafo de kleinste in zijn soort. De secundaire stroom van 1A levert een vermogen van 0,2VA, meer dan voldoende voor moderne energiemeters als Janitza en EMU. 

Lees meer over kleine stroomtransformatoren

TQ deelbare stroomtransformatoren

Het plaatsen van energiemetingen in bestaande installaties geeft in de praktijk vaak problemen. Fortop heeft een aantal slimme oplossingen voor het aansluiten van energiemeters in bestaande installaties in haar programma opgenomen. Problemen die zich voordoen bij het plaatsen van energiemetingen in bestaande installaties zijn: weinig ruimte, niet de mogelijkheid tot loshalen van kabels, spanningsloos maken is niet altijd mogelijk en de benodigde nauwkeurigheidsklasse kan niet worden behaald. Deelbare stroomtransformatoren zijn de oplossing! 

Lees meer over deelbare stroomtransformatoren

Deelbare stroomtransformatoren | Eleq

close-video-button