ELEQ - Meten, beschermen en verbinden van elektrische energie

ELEQ biedt een groot aantal oplossingen voor het beschermen, meten en verbinden van elektrische energie. ELEQ ontwikkelt en produceert transformatoren, omvormers, meters en aansluittechniek. Kwaliteitsproducten die hun weg vinden naar onder meer elektriciteitsbedrijven en industrie. ELEQ werkt wereldwijd voor gerenommeerde energiebedrijven, systeembouwers en installateurs.

In 1946 werd ELEQ opgericht door Herman Faber en Edgar Getreuer. Ze starten met kleinschalige fabricage van meetinstrumenten. Anno 2016 telt ELEQ 250 medewerkers. 

 

Bekijk ELEQ producten Stel uw vraag

Logo ELEQ

Bedrijfsfilm ELEQ

Stroomtrafo's en spanning aftakklemmen voor energiemeting

Stroomtransformatoren worden toegepast voor het meten van hoge stromen. Als u een stroom van 1000 ampère (A) wilt meten met een energiemeter, dan moet de stroom eerst 200 keer omlaag getransformeerd worden. Daar worden stroomtransformatoren voor gebruikt. 

Spanning aftakklemmen 

Spanning aftakklemmen zijn ideaal geschikt voor snelle en veilige meting in bestaande installaties. Zowel voor tijdelijke als permanente spanningsmetingen.

 

Lees meer over stroomtrafo's en spanning aftakklemmen

TQ-serie stroomtrafo's - ELEQ
Stroomtransformator RM27 - ELEQ

De kleinste stroomtrafo ooit! - RM27 - ELEQ

Het meten van energie meten in kleine ruimtes is lastig. Daarom heeft fortop in samenwerking met ELEQ de nieuwe RM27 ontwikkeld. Dit is een absolute doorbraak in het meten van energieverbruik in kleine groepen tot 63A.

Compacte bouwvorm

Met een breedte van 27mm en een steek van 17mm is deze stroomtrafo de kleinste in zijn soort. De secundaire stroom van 1A levert een vermogen van 0,2VA, meer dan voldoende voor moderne energiemeters als Janitza en EMULees meer over kleine stroomtransformatoren - RM27.

 

Bekijk RM27 stroomtransformator in de webshop

Deelbare stroomtransformatoren - TQ-series - ELEQ

Het plaatsen van energiemetingen in bestaande installaties geeft in de praktijk vaak problemen. Fortop heeft een aantal slimme oplossingen voor het aansluiten van energiemeters in bestaande installaties in haar programma opgenomen. De stroomtrafo's uit de TQ-series van ELEQ zijn speciaal ontworpen voor aansluiting op digitale meetsystemen.

Deelbaar de oplossing

Problemen die zich voordoen bij het plaatsen van energiemetingen in bestaande installaties zijn: weinig ruimte, niet de mogelijkheid tot loshalen van kabels, spanningsloos maken is niet altijd mogelijk en de benodigde nauwkeurigheidsklasse kan niet worden behaald. Deelbare stroomtransformatoren zijn de oplossing! Lees meer over deelbare stroomtransformatoren.

 

Bekijk deelbare stroomtrafo's in de webshop

Deelbare stroomtransformatoren - ELEQ

Deelbare stroomtrafo - Stroomtransformatoren TQ-serie - ELEQ

Stroomtransformator met spanningsaftakking - ELEQ

Een transformator is een statisch elektrisch apparaat dat bestaan uit magnetisch gekoppelde spoelen. De vermogenstransformator (norm IEC 60076-1) is een transformator op het hoogspanningsnet en transformeren het vermogen van meer dag +-10 megavoltampère (MVA). De werking is hetzelfde als die van een standaard transformator. 

Vermogenstransformator VCT32 - ELEQ

Voor het meten van elektrisch vermogen is zowel de spanning als de meetstroom van elke fase nodig. In kasten is vaak weinig ruimte om meet stroomtransformatoren en spanningsaftakklemmen te plaatsen. De Power sensor. Model VCT32, van ELEQ combineert 3 functionaliteiten in 1 product:

  • Railklemmen
  • Stroomtransformator
  • Spanningsaftakking

De zekering is direct gemonteerd op de primaire geleider. Dit zorgt voor een kort onbeveiligd deel van de meetleiding wat zorgt voor een veel hogere mate van beveiliging. Door de VCT32 van ELEQ toe te passen heeft u minder bedrading nodig wat leidt tot lagere montagekosten, hogere betrouwbaarheid door minder verbindingen, bespaart ruimte in de kast en de kans op aansluitfouten is gering.

 

Bekijk vermogenstransformatoren VCT32 in de webshop

Vermogenstransformator VCT32 - ELEQ

close-video-button