EMU Electronic: Digitale energiemeters

EMU Electronic AG werd in 1989 opgericht als een spin-off van Landis & Gyr. De oprichters Eberli en Muntwyler hebben 's werelds eerste digitale energie- en vermogensmeters ontwikkeld. EMU geeft inzicht in het energieverbruik van huizen, kantoren, utiliteit en andere gebouwen. 

's Werelds eerste digitale energiemeter

Al meer dan 23 jaar ontwikkelt EMU ’s werelds eerste digitale energiemeters en dataloggers. EMU-meters zijn te bevestigen door middel van DIN-rail montage en vanwege MID-certificering geschikt voor comptabele metingen. Op basis van verschillende netwerkprotocollen zijn de meters op afstand uit te lezen.

 

Bekijk EMU producten in de webshopStel uw vraag over EMU

EMU Electronic - logo

Energiemanagementsysteem voor utiliteit - EMU Electronic

EMU Electronic levert totaaloplossingen voor het meten, monitoren en rapporteren van elektrische energie en overige energiestromen als gas, water en warmte. 

Integratie in gebouwbeheersystemen

De meetinstrumenten kunnen worden voorzien van een veelheid aan bussystemen als M-Bus, Modbus, KNX, Modbus TCP en Bacnet IP. Hierdoor zijn de meters eenvoudig te integreren in verschillende soorten gebouwbeheersystemen. 

Scholen, utiliteit, kantoorgebouwen en appartementencomplexen

Door de eenvoudige installatie en configuratie zijn de systemen van EMU Electronic ideaal geschikt voor elke installateur die een totaal oplossing aan wil bieden voor energiemonitoring in bijvoorbeeld scholen, utiliteit, kantoorgebouwen en appartementencomplexen.

Energiemanagementsysteem voor utiliteit - EMU Electronic

 

Lees meer over energiemanagementsysteem van EMU

EMU Electronic - kWh meters, één meter voor elke toepassing

Het EMU Electronic programma omvat een breed scala een kWh meters, loggers en softwareoplossingen. De kWH-meters kunnen we onderscheiden in een Professional-lijn en een Allrounderlijn. EMU Allrounder is een universeel toepasbare kWh-meter, standaard voorzien van een pulsuitgang met als optie M-Bus. 

M-Bus-interface

De M-Bus-interface is intern geïntegreerd en beschermd tegen contaminatie en manipulatie. Verschillende meetwaarden worden via het bussysteem overgedragen, bijvoorbeeld actieve energie, actief vermogen, stroom, spanning, frequentie. De EMU Professional is naast een kWh-meter ook een universeelmeter en kan naar keuze worden voorzien van een M-bus, KNX, LON, RS485-Modbus of TCP/IP uitgang. Lees meer over kWh meters en loggers

 

Bekijk EMU Electronic kWh meters in de webshop

KWh meter - EMU Allrounder - EMU Electronic
S0 Pulslogger - EMU Electronic

Inzicht in uw energieverbruik zonder grote investeringen

U wilt graag inzicht in het stroom- water- of gasverbruik van uw bedrijf. U wil geen budget vrijmaken voor dure meters en softwareprogramma's en het moet vooral simpel blijven. Dan is de nieuwe EMU Electronic S0 pulslogger de oplossing. Met deze logger heeft u op elk moment overal ter wereld toegang tot alle relevante meetdata.

S0-pulsuitgangen verbinden

De EMU S0-pulslogger kan worden gebruikt om een ​​groot aantal energiemeters met S0-pulsuitgang te verbinden. U kunt eenvoudig energieën vergelijken zoals gas, water, warmte of elektriciteit. De meeste energiemeters zijn al uitgerust met een S0-pulsuitgang. Als gevolg hiervan zijn de energiemeters eenvoudig integreren in de EMU S0 Impulse Logger. Hiermee blijven bestaande investeringen behouden. De EMU S0-pulslogger kan 9 energiemeters met S0-pulsuitgang en twee temperatuursensoren verbinden.

 

Stel uw vraag over de S0-pulslogger van EMU Electronic

EMU Professional: Energiebeheer was nog nooit zo eenvoudig!

Ingewikkelde software installeren op een server, laptop of PC is niet meer nodig. De EMU Professional is een kWh-meter, universeelmeter, logger en webserver in één. Een standaard internetbrowser volstaat voor de presentatie, analyse en het exporteren van belangrijke meetdata. Energie besparen was nog nooit zo simpel.

Verschillende meetwaarden

De EMU Professional kan worden uitgerust met een verscheidenheid aan uitleesmodules. Alle uitleesmodules zijn geïntegreerd in de EMU Professional, waar ze worden beschermd tegen contaminamanipulatie. Een verscheidenheid aan meetwaarden wordt via het bussysteem overgedragen, bijvoorbeeld actief en blindvermogen, stroom, spanning, actief, reactief en schijnbaar vermogen, arbeidsfactor, vermogensfrequentie, minimum en maximum waarden. Lees meer over EMU Professional

 

Bekijk EMU Professional in de webshop

kWh meter professional - EMU Electronic
M-Bus logger - EMU Electronic

M-Bus logger - EMU Electronic

De M-Bus logger van EMU Electronic leest automatisch M-Bus slaves uit en slaat de meetwaarden op in het interne geheugen. De meetwaarden en belastingsprofielen worden gepresenteerd via de interne webserver of kunnen automatisch worden geëxporteerd naar CSV-files of een FTP server.

9 digitale uitgangen

De M-Bus logger heeft 9 ditigale uitgangen en een PT1000 ingang. De logger is te monteren op een DIN-rail. Lees meer over M-Bus logger van EMU.

EMU Electronic - Configuratie Energiemeter EMU Professional en EMU Allrounder - kWh meters

EMU 12 - kWh meter - EMU Electronic

EMU - kWh meter met mechanisch telwerk

De EMU12 is een 1 fase kWh meter met een meetbereik van 20 mA tot 63 A. De EMU12.x1M maakt gebruik van een enkel tarief en de EMU12.x2M maakt gebruik van een dubbel tarief. De kWh meter heeft een afmeting van 2 DIN modules, 36 mm. De stroommeters maken gebruik van directe meting tot 63 A. De variant EMU12/80 enkel tarief, directe meting tot 85 A. De kWh meters hebben 1 pulsuitgang (kWh verbruik). Lees meer over kWh meters. 

close-video-button