Hokuyo Automatic

Hokuyo Automatic ontwikkelt en produceert onder andere (veiligheids-)laser scanners en 2D- en 3D-laserscanners voor afstandmeting. Hokuyo Automatic is opgericht in 1946 in Osaka, Japan.

De producten van Hokuyo Automatic zijn toe te passen in verschillende industriële sectoren zoals textiel, transportsystemen, bevestigingsmachines, halfgeleiders en LCD-voorzieningen.

Met Hokuyo Automatic LTD brengt fortop twee types laser scanners op de markt. De eerste variant is een laser scanner voor afstandsmetingen tot objecten en de tweede variant is een veiligheidslaserscanner voor het veilig bewaken van zones tot max PLd.

 

Bekijk producten van Hokuyo Stel uw vraag

Logo - Hokuyo Automatic
UAM  05LP Laser scanner - Hokuyo Automatic

Veiligheid laser scanner - Hokuyo Automatic

Inloopbeveiliging

De UAM-05LP is de veiligheidslaserscanner van Hokuyo Automatic. De veiligheidslaserscanner is geschikt voor toepassingen op bijvoorbeeld AGV’s (Automatic Guided Vehicles) om botsingen te voorkomen, aanwezigheid van obstakels en medewerkers te detecteren machines tegen inloop en ongewenste toegang te beveiligen. 

Twee (niet veilige) waarschuwingszones

Met behulp van de gratis bijgeleverde software is het mogelijk om een beschermde veiligheidsafstand van 5 meter in te stellen en twee niet veilige waarschuwingszones tot maximaal 20 meter. 

Muting functie 

Muting functies zijn te configureren in de bijgeleverde software. Met het instellen van de muting functie wordt de veiligheidsfunctie van de veiligheidslaserscanner tijdelijk opgeheven/onderbroken. 

Dubbele bescherming

Met de veiligheidslaserscanner van Hokuyo automatic bent u in staat twee machines tegelijkertijd te beveiligen en bewaken met één veiligheidslaserscanner. Lees meer over de veiligheidslaserscanner.

 

Bekijk de veiligheidslaserscanner in de webshop

Veiligheidslaserscanner UAM 05LP T301 - Hokuyo Automatic

Gevarenzone en waarschuwingszone - Veiligheidslaserscanner - Hokuyo Automatic

Kenmerken veiligheidslaserscanner - Hokuyo Automatic

  • Veiligheid conform IEC61508 SIL2 / ISO13846-1 PLd Categorie 3
  • Scanhoek: 270°
  • Compacte bouwvorm: 80 x 80 x 95 mm met een gewicht van 0,8 kg
  • Beschermingsgraad: IP65 
  • Interface: USB voor configuratie en Ethernet voor data output
  • Bedrijfstemperatuur: -10°C tot +50°C

Data output

Zowel de veiligheid laser scanner en de niet veilige laserscanner hebben een data output voor het doorgeven van meetdata. De meetdata wordt opgehaald via Ethernet en de scanners zijn voorzien van een RJ45 ethernet interface. De datastring die via ethernet kan worden opgehaald houdt onder andere afstandsdata in, positiedata en de status van inputs en outputs.

 

Configuratie met SD kaart of USB kabel - Veiligheidslaserscanner - Hokuyo Automatic

Area configuration

Area configuration houdt in dat bij bepaalde laser scanners (veilig en niet veilig), met behulp van bijgeleverde software voorafgaand zones kunnen worden geconfigureerd waarop de laser scanner moet reageren. In het geval van AGV toepassingen kan worden ingesteld dat bij vaste routes bepaalde objecten binnen een bepaalde afstand moeten worden vermeden. 

Configuratie via USB of SD kaart

Configuratie kan zowel via USB rechtstreeks vanaf een PC maar ook met behulp van een voorgeconfigureerde SD kaart die in de laser scanner wordt geplaatst. Configuratiedata wordt op de SD-kaart opgeslagen zodat er geen rechtstreekse verbinding met een PC noodzakelijk is. Deze eigenschap is handig wanneer bijvoorbeeld meerdere AGV’s met dezelfde instellingen moeten worden geconfigureerd of wanneer er een SD-kaart moet worden vervangen. De configuraties kunnen op een PC worden opgeslagen als project en daardoor altijd hergebruikt worden als vervanging noodzakelijk is of wanneer nieuwe AGV’s in gebruik worden genomen.

 

Laserscanners voor afstandsmeting - Hokuyo Automatic

De laserscanners voor afstandsmeting van Hokuyo Automatic zijn in verschillende varianten te verkrijgen met een bereik van 4 - 80 meter. De toepassingen voor niet veilige laser scanners zijn bijvoorbeeld AGV-applicaties en objectdetectie. De laser scanners kunnen de grootte, positie en bewegingsrichting van objecten vaststellen.

Laserscanners voor buitengebruik

Vanwege de hoge verlichtingssterkte is de UXM-range laser scanner geschikt voor buitengebruik en heeft de scanner een beschermingsklasse IP64. Hokuyo Automatic heeft ook de kleinste variant laser scanner in zijn klasse namelijk de UST-05LN. Deze weegt slechts 130 gram en heeft een detectieafstand van 5 meter en de frequentie van de scanner is 40Hz.

 

Bekijk laserscanners voor afstandsmeting in de webshop

Niet veilige laser scanner - UST 10 20 LX LN - Hokuyo Automatic

Hokuyo 2D-laserafstandsmeters - LiDAR voor industriële toepassingen

Outdoor toepassing Hokuyo LIDAR UST 30LX

3D laserscanner - 3D-LIDAR sensor - YVT-35LX - Hokuyo Automatic

3D laserscanner - 3D-LIDAR sensor

Waar 2D scanners horizontaal scannen, scannen de 3D-LIDAR sensoren (ook 3D-laserscanners) van Hokuyo vrijwel hun hele omgeving op al dan niet bewegende delen. De laserscanner maakt gebruik van een gepulseerde laserstraal met TOF-principe om de afstand te meten. Het detecteerbare bereik is 35 meter naar voren en 14 meter naar de zijkanten. 

Driedimensionale omgeving vertalen naar digitaal 3D model

Een 3D scanner is op unieke wijze in staat een driedimensionale omgeving in kaart te brengen en te vertalen naar een digitaal 3D model. In één cyclus/frame/scan wordt van elk punt (2590 standaard) in een bepaalde ruimte de afstand tot de 3D scanner gemeten en vastgelegd. Het is mogelijk om dit aantal te vergroten (518000 maximaal) met behulp van de interliniëringmodus.

Interliniëring modus

De laseremissiepositie wordt geleidelijk verschoven in elke cyclus om een wolk met dichtere punten te genereren. Het is mogelijk om de dichtheid onafhankelijk te vergroten; 20 keer horizontaal en 10 keer verticaal. Bij maximale dichtheid wordt dit de HD-modus (Hight Density) genoemd.

Accelerometer (gyroscoop) is inbegrepen

Deze scanner is uitgerust met een versnellingssensor en een PPS-invoersignaal. Hoeksnelheid en versnelling worden gedetecteerd. Omdat de versnellingsmeter is inbegrepen hoeft u geen tijdsynchronisatie toe te passen.

Ondersteuning voor meerdere echo's

In dezelfde richting kunnen reflecties van regen, stof en mist meerdere signalen genereren. De afstandsmeting van elk signaal word vastgelegd. Voor buiten applicaties maakt de Multi echo functie het mogelijk om het object te onderscheiden ondanks regen, mist of condens.

 

Bekijk 3D laserscanners in de webshop

Laserscanners voor zelfrijdende voertuigen (AGV)

close-video-button