Industriële connectoren - Meerpolige connectoren - ILME

ILME creëert connectiviteit

ILME staat voor hoogwaardige aansluitingen, componenten voor industriële, engineering en event-technologie. Door in gesprek te gaan met gebruikers over de hele wereld over te ontwikkelen ideeën, zijn zij in staat bestaande oplossingen te optimaliserenen nieuwe connectorcomponenten te ontwerpen. ILME is een van de innovatieve, op de toekomst gerichte fabrikanten van elektromechanische aansluittechniek.

Assortiment ILME

ILME biedt hoogwaardige industrie connectoren met een beschermingsgraad van IP65 tot IP69. Voor de food and beverage industrie zijn er T-type/C en T-type/H met 'Hygienic' design. 

 

Bekijk ILME productenStel uw vraag over Ilme

ILME logo - Industriële meerpolige connectoren

ILME - Industriële connectoren en stekkers

Industriële connectoren voor iedere toepassing

De industriële connectoren en modulaire connectorsystemen van ILME zijn beschikbaar met verschillende combinaties van materialen, elk geschikt voor een specifieke toepassing. ILME heeft industriële connectoren die bestand zijn tegen hoge temperaturen, agressieve omgevingen, maar ook omgevingen die elektromagnetische compatibiliteit vereisen. 

Een connectorsysteem voor iedere toepassing

Voor iedere toepassing heeft ILME een connector. Naast standaard connectoren zijn er ook modulaire connectorsystemen die u zelf kunt samenstellen. Voor de food and beverage industrie zijn er speciale hygiënische connectoren, bestand tegen reinigingsmiddelen en chemische stoffen. De behuizingen zijn beschikbaar in de meest gangbare maten: 44.27, 57.27, 77.27 en 104.27. Lees meer over industriële connectoren.

 

Bekijk industriële connectoren in de webshop

T-Type industriële connector - ILME
MIXO connectoren binnenwerk - ILME

Modulair connector systeem met ILME MIXO

De MIXO-serie van ILME is een modulair connectorsysteem met meer dan vijftig modules, waarmee met de standaard behuizingen van ILME een connector op maat samengesteld kan worden.

Elektrisch vermogen, gegevensoverdracht, glasvezel of lucht

MIXO is een open connectorsysteem met heel veel configuratiemogelijkheden. Hierdoor kan de connector aangepast worden naar behoefte van de gebruiker. Er zijn verschillende modules beschikbaar: elektrisch vermogen, gegevensoverdracht, glasvezel of lucht.

 

Lees meer over ILME MIXO modulair connectorsysteem

Inzetstukken en binnenwerken voor modulair connectorsysteem - ILME

Industrieconnector voor extreme omstandigheden - ILME

Industriële connector voor extreme omstandigheden - ILME

De geïsoleerde behuizingen T-type van ILME zijn gemaakt van kunststof thermoplastisch materiaal. Ze zijn antistatisch en beschikken over mechanische weerstand.

Bestand tegen chemische producten

Hierdoor zijn ze bestand tegen (de meeste) chemische producten voor industriële doeleinden, onder andere zout en de meest voorkomende reinigingsmiddelen. Hierdoor is de serie T-Type van ILME geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden zoals offshore en de voedingsmiddelenindustrie. Lees mee over T-type van ILME

 

Bekijk kunststof connectoren in de webshop

Industriële connectoren voor Food and Beverage - ILME

Het T-type/H en T-type/C van ILME zijn robuuste en solide thermoplastische behuizingen (hoge slagvastheid), met speciale pakkingen (siliconen pakking/HNBR-rubber, bestand tegen zure detergenten, plantaardige en dierlijke vetten) en hendels die bestand zijn tegen de meeste gebruikte chemicaliën en reiningsmiddelen, dierlijke en plantaardige vette, zuur en wasmiddelen die worden gebruikt in de voedselmiddelen- en drankindustrie.

Beschermingsgraad en temperatuur

De behuizingen zijn gemakkelijk te reinigen dankzij de gladde oppervlakken die mogelijk in contact kunnen komen met voedsel. De behuizingen hebben een beschermingsgraad van IP66 en IP69 volgens IEC 60529, zodat ze in de voedingsmiddelenindustrie onder hoge druk gereinigd  kunnen worden. Lees meer over industriële connectoren voor food and beverage.

Industriële connectoren voor food en beverage - ILME
Industriële connector - Meerpolige connector met IP69K behuizing - ILME

Industriële connector met IP69K behuizing - ILME

De meest toegepaste industrie connector is het type C. Deze serie is ontwikkeld voor toepassingen in machines en industriële omgevingen en is eigenlijk overal toepasbaar waar een betrouwbare connector voor voeding of signalen gewenst is.

De binnenwerken van de CMCE-serie (met uitzondering van de 16+2 polige) en de CMSE-serie mogen deze standaard behuizing gebruiken tot 830V. Industrie connectoren type C hebben een afdichting tot IP69K. Lees meer over industrie connector IP69K.

ILME Squich

Uw schroevendraaier kan, wat ILME betreft, wel in de gereedschapskist blijven. Want monteren van multikabels aan een connector kan nu sneller en zonder gereedschap.

Simpele snap-in bevestiging

Met de Ilme Squich kan een multiconnector veel sneller en eenvoudiger worden gemonteerd. De soepele stuurstroombedrading wordt namelijk met een snap-in bevestiging van ILME vastgezet. 

Lees meer over Ilme Squich

 

Squich principe - Industriële connectoren - ILME

Kabels aansluiten zonder gereedschap

Veilig en snel stroomtransformatoren aansluiten

Als er stroom door een stroomtransformator gaat, dient deze te worden kortgesloten. Met de nieuwe gepatenteerde kortsluitconnectoren van ILME doet u dit op een snelle en veilige manier.

Omdat een stroomtransformator zich gedraagt als een zuivere stroombron, is het noodzakelijk deze kort te sluiten indien deze onbelast is. Een stroombron zal immers bij de oneindige hoge weerstand die ontstaat over de klemmen een in theorie oneindig hoge spanning genereren.

Lees meer over kortsluitconnectoren van ILME

Kortsluitconnectoren - ILME

Behuizingen voor industriële connectoren

Unieke codering - Codeerpinnen ILME

Bij het gebruik van meerdere connectoren voor één applicatie kan het voorkomen dat de verkeerde connectoren op elkaar worden aangesloten. Het verkeerd aansluiten van connectoren kan direct of op langere termijn voor problemen zorgen. Om te voorkomen dat connectoren verkeerd worden aangesloten, heeft ILME de connectoren voorzien van unieke coderingen met codeerpinnen. 

Stel zelf uw codeerpinnen in

U stelt de codeerpennen op een unieke stand in voor iedere connector afzonderlijk. U creëert op deze manier voor elke connector, male of female, een unieke codering. Met unieke codeerpinnen bent u in staat 16 unieke connectoren te creëren. 

 

Unieke codering - Codeerpinnen - ILME

close-video-button