Inxpect

Inxpect ontwikkelt en produceert radarbeveiligingssystemen voor het creëren van veilige zones rondom gevaarlijke machines, geautomatiseerde robotapplicaties en productieprocessen.

Radartechnologie

Het radarbeveiligingssysteem van Inxpect werkt op basis van radartechnologie met twee configureerbare zones: een waarschuwingszone die dient als vooralarm en een gevarenzone die als een daadwerkelijk alarm dient. 

Applicatietoepassing

De radartechnologie detecteert beweging van operators die zich in de waarschuwingszone of gevarenzone bevinden. Inxpect biedt de oplossing bij applicaties waarbij vocht, damp, schaafsel, olie, water of rondvliegende delen zorgen voor een lastige situatie bij het creëren van een veilige zone.

 

Bekijk alle Inxpect producten Stel uw vraag

Logo inexpect
Veilige zone - Radarbeveiligingssysteem - Inxpect

Radarbeveiligingssysteem - Inxpect

Het radarsysteem van Inxpect detecteert beweging van operators. Waar stof, water, rook, damp, schaafsel, vocht en rondvliegende delen normaal gesproken zorgen voor een lastige situatie in het creëren van een veilige zone, is dat met het radarbeveiligingssysteem van Inxpect niet het geval. Overige producten herkennen dit als een gevaarlijke situatie en schakelen naar de veilige situatie. Door een operator wordt dit als een foutieve onderbreking of vals alarm gezien. Door gebruik te maken van het radarbeveiligingssysteem dat kleine delen negeert en personen herkent worden deze situaties voorkomen. Zelfs zonder zicht reageert het systeem alleen op personen en negeert overige objecten en stoffen. 

Waarschuwings- en gevarenzone

Het radarsysteem heeft twee configureerbare zones: waarschuwingszone en gevarenzone. Bij het betreden van de waarschuwingszone is het mogelijk om een waarschuwingssignaal af te geven of om de applicatie zo in te stellen dat de snelheid vermindert (vooralarm). Bij detectie van een operator in de gevarenzone schakelt de installatie direct naar de veilige modus. Lees meer over het radar beveiligingssysteem.

 

LBK system - Veilig radarsysteem - Safe radar system - Inxpect

Controller LBK C22 - Inxpect

Controle unit - Inxpect

Voor het opzetten van een Inxpect radarbeveiligingssysteem worden minimaal twee producten gebruikt: een controle unit en een radarbewegingssensor. Op de controle unit kunnen maximaal 6 radarbewegingssensoren aangesloten worden. Wanneer één van de zes radarbewegingssensoren een operator detecteert in de gevarenzone, schakelt de controle unit naar de veilige modus door middel de veilige relaisuitgang. 

De controle unit wordt geconfigureerd met bijgeleverde software. Met de software worden de volgende functionaliteiten geconfigureerd:  

 • De waarschuwings- en gevarenzone (afmeting, diepte, grootte)
 • Automatische of handmatige herstart na een onderbreking
 • Detectiegevoeligheid

Met het toepassen van de radarbeveiligingssensor gecombineerd met de controle unit is het radarbeveiligingssysteem geschikt voor SIL2, veiligheidscategorie 3, Pl d applicaties in overeenstemming met IEC 61508, EN/IEC62061.

 

Lees meer over radarbeveiliging van Inxpect

Radarbewegingssensor - Inxpect

De radarbewegingssensor detecteert en monitort beweging. De radarbewegingssensor heeft een minimale afstand van 0,2 meter en een maximale afstand van 9 meter. Op één controle unit kunnen maximaal zes radarbewegingssensoren aangesloten worden, met een maximaal bereik van 15 meter. Door de radarbeveiligingssensor te combineren met de controle unit is het radarbeveiligingssysteem geschikt voor SIL2, veiligheidscategorie 3, Pl d applicaties in overeenstemming met IEC 61508, EN/IEC62061.

Compleet pakket

De radarbewegingssensor en controle unit zijn als losse producten beschikbaar, maar ook als pakket. Er zijn pakketten beschikbaar met 1 t/m 6 radarbewegingssensoren en 1 controle unit.

 

Bekijk radar sensoren voor radarbeveiligingssysteem

Radar sensor - LBK S01 - Inxpect

Kenmerken radarbeveiligingssysteem - Inxpect

 • Radarbeveiligingssysteem voor inloopbeveiliging
 • Veiligheidsniveau: Cat. 3 / Pl d / SIL2 
 • Maximale beveiligingsafstand: 9 meter 
 • Afdichtingsgraad: IP67 
 • Veiligheidsrelais uitgangen: 2 NO 
 • Configureerbare niet-veilige relaisuitgang voor voor-alarm en 'ready' signalering
 • 3 digitale ingangen voor o.a. muting en/of noodstop
 • Configuratiemogelijkheden met bijgeleverde software
 • Maximaal 6 radarbewegingssensoren LBK-S01
 • Maximaal bereik: 15 meter met 6 sensoren
 • Minimaal 1 OSSD in OFF-stand bij foutdetectie

Afscherming van machine met LBK radarbeveiliging van Inxpect

close-video-button