janitza energiemeters monitoren uw energiekwaliteit!

In de loop der jaren heeft Janitza zich ontwikkelt tot specialist op het gebied van ontwikkeling en productie van universele energiemeters, power analysers en blindstroomcompensatie systemen.

Een energiemeter van Janitza biedt oplossing wanneer u steekproefsgewijs of op constante basis uw power quality wilt monitoren. Met de knowledge en ervaring van fortop, de producten van Janitza en de software van fortop projects bieden wij zowel standaard als maatwerkoplossingen voor energy control vraagstukken.

Eugen Janitza GmbH werd opgericht in 1961. In 1986 richtte het een zelfstandige dochtermaatschappij op: Janitza Electronics GmbH. Twee jaar later presenteerde Janitza Electronics GmbH 's wereld eerste power controller die harmonische waardes kon weergeven.

 

Bekijk Janitza productenStel uw vraag over Janitza

Logo Janitza - Meetapparatuur
Energiemeter UMG 512-PRO - Janitza

Energiemeter voor meting volgens de norm

De Janitza UMG 512 Power Quality analyser bent u in staat om constant de kwaliteit van uw energie te meten. Het is een klasse-A energiemeter die meet volgens de normen EN 61000-4-7, EN 6100-4-15, EN 61000-4-30. Sinds de komst van de PRO-serie zijn de energiemeters standaard voorzien van apps. Middels deze apps kunt u vanaf afstand inloggen in de meter en beschikt u over een dashboard waarop u direct de belangrijkste informatie kunt vinden zoals. De energiemeter beschikt over een 5e en 6e stroomtrafo ingangen waardoor de energiemeter gebruikt kan worden voor continue monitoring van aardfoutstromen en meet korte onderbrekingen, transiënten, pieken en harmonische tot de 63e orde meten. Lees meer over Janitza UMG 512-PRO.

 

Bekijk Janitza UMG 512-PRO

 

 

Welke Janitza energiemeter kiest u?

Janitza energiemeters zijn er in verschillende soorten en maten en hebben verschillende functies. Als u thuis bent in energiemeters kunt u eenvoudig onderscheid maken tussen de verschillende energiemeters. Maar wat als u dat niet bent? Met 'Kies de juiste meter' heeft u een overzicht van alle meters en functionaliteiten.

Meer informatie om de juiste meter te kiezen.

Energiemeter UMG 103 | Janitza
Universele energiemeter UMG 96RM - Janitza

Janitza UMG 96RM universele energiemeter

De Janitza UMG 96RM is een compacte en zeer krachtige universeelmeter voor toepassingen in laag- en middenspanningsverdelers. De serie bestaat uit een breed productaanbod waarbij vooral onderscheid wordt gemaakt tussen communicatieprotocollen. Via de communicatieprotocollen is het mogelijk de informatie op te vragen. Lees meer over Janitza UMG 96RM universeelmeter.

 

Bekijk Janitza UMG 96 RM Universele energiemeter

Wat is er nieuw aan de janitza PRO-serie?

Energiemeters zijn al jaren voorzien van communicatieprotocollen. Fortop projects maakt software, waar onder apps, waarmee u inzicht krijg in de status van uw power quality. De nieuwe Janitza PRO-serie is standaard voorzien van apps waarmee u dit inzicht krijgt. Via een webbased dashboard krijgt u inzicht in de belangrijkste Power Quality parameters. 

Lees meer over Janitza Pro-serie.

Energiemeters Pro-series - Janitza
Energiemeter UMG 605 - Janitza

Energiemeter voor meten volgens norm IEC61000-4-30 en EN50160

De Janitza UMG 605 is een Power Quality Analyser, kWh meter met acht tarieven, datalogger en PLC-webserver in één. Daarnaast worden korte onderbrekingen, transiënten, inschakelstromen en harmonische componenten tot de 63ste orde worden nauwkeurig vastgelegd en gemeld via e-mail of SMS. Elke 200ms kunnen er 2000 meetwaarden bepaald worden. De energiemeter beschikt over vier spanning- en 4 stroomingangen. Lees meer over Janitza UMG 605.

 

Bekijk Janitza UMG 605-PRO

De hoofd-energiemeter voor uw installatie

De Janitza UMG 509 is de standaard energiemeter voor iedere installatie. De energiemeter detecteert lekstromen al in een beginstadia voordat de lekstromen systeemstoringen of zelfs brand veroorzaken. De energiemeter beschikt over een kleurendisplay met Nederlandstalige interface. Spanningsdips, pieken en transiënten die problemen kunnen veroorzaken worden gesignaleerd door de energiemeter. Daarnaast kan de energiemeter verbruik in kWh, kVAh en kvarh meten. Lees meer over Janitza UMG 509.

 

Bekijk Janitza UMG 509-PRO

Power quality analyser UMG 604 PRO - Janitza
Gridvis software voor energiemeters - Janitza

Data van energiemeter inzichtelijk maken

Meetdata van energiemeters is ruwe data. Janitza GridVis maakt van ruwe data bruikbare informatie. Met de gratis basisversie bent u in staat om gegevens van energiemeters, dataloggers en cos-phi regelaars te koppelen aan de software en te analyseren in staafdiagrammen, grafieken en om rapportages te maken. Lees meer over Janitza GridVis.

 

Bekijk Janitza GridVis

Janitza Din-rail energiemeter

De Janitza UMG 604-PRO is een Din-rail energiemeter voor het monitoren en bewaken van elektrische installaties. De energiemeter beschikt over 4 stroom- en 4 spanningskanalen. Door een krachtige microprocessor is het mogelijk om 800 meetwaarden per meetcyclus te bepalen. De energiemeter kan meet korte onderbrekingen, hogere harmonische tot de 40ste orde en transiënten. Lees meer over Janitza UMG 604-PRO.

 

Bekijk Janitza UMG 604-PRO

Power analyser UMG 604-PRO - Janitza
Vergroot uw energiemeter kennis met whitepapers | Fortop

White papers

Meer weten over specifieke onderwerpen? Lees de fortop White Papers, helder en overzichtelijk en direct online te lezen.

 

close-video-button