janitza energiemeters monitoren uw energiekwaliteit!

Janitza is specialist op het gebied van ontwikkeling en productie van universele energiemeters, power analysers en blindstroomcompensatie systemen.

Een energiemeter van Janitza biedt een oplossing wanneer u steekproefsgewijs of op constante basis uw power quality wilt monitoren. Met de kennis en ervaring van fortop, de producten van Janitza en de software van fortop bieden wij zowel standaard als maatwerkoplossingen voor energy control vraagstukken.

Eugen Janitza GmbH werd opgericht in 1961. In 1986 richtte het een zelfstandige dochtermaatschappij op: Janitza Electronics GmbH. Twee jaar later presenteerde Janitza Electronics GmbH 's wereld eerste power controller die harmonische waardes kon weergeven.

Assortiment meetapparatuur van Janitza: 

 

Bekijk Janitza producten Stel uw vraag over Janitza

Logo energiemeters Janitza - fortop
Modulaire all-in-one analyzer - UMG 801 - Janitza

All-in-one analyser UMG 801 - Janitza

De all-in-one analyser UMG 801 van Janitza is de standaardoplossing voor het meten van laagspanningshoofdverdelers en netstations tot 1000V CAT III. Op het basistoestel kunnen 2 x 4 stroomtransformatoren worden aangesloten, zodat een trafoveld en een generatorveld (of een andere vorm van opwekking) met één toestel gemeten kan worden.

Eigenschappen Janitza UMG 801:

 • Basisunit met 8 stroommeetingangen, 2 RCM ingangen en diverse I/O’s
 • Maximaal 92 stroommeetkanalen te meten met één systeem
 • OPC UA, Modbus TCP/IP, Modbus RTU/RS485
 • Hoge sampling rate (51.2 kHz) en harmonische analyse tot 127-ste orde

 

Lees meer over de all-in-one analyser UMG 801

 

Janitza UMG 801 - Modulaire analyser

Universeelmeter UMG 96-PA - Janitza

Multifunctionele power analyser - Janitza

De universeelmeter UMG 96-PA is een multifunctionele meter met vier functies in één module. Zo is de UMG 96-PA geschikt voor energie management, MID meter, power quality monitoring en RCM monitoring. De UMG 96-PA meet energieverbruik volgens ISO50001 en is MID-gecertificeerd. 

Harmonische analyse

De universeelmeter  is voorzien van een full-colour scherm met hoge resolutie met intuïtieve bediening. Naast de standaard meetwaarden is ook de harmonische analyse te zien op het kleurenscherm van de meter. Verstroningen in het net zijn direct terug te vinden, dankzij de 'scoop-functie'. Lees meer over de UMG 96-PA van Janitza.

 

Bekijk de universeelmeter UMG 96-PA in de webshop

Webinars - Energy Control

Power management is een continu verbeterproces van meten, monitoren en verbeteren van elektrische energie. Het doel van power management is energie besparen, de kans op uitval verlagen en onderhoudskosten beperken. Dit kan niet door alleen het verbruik (kWh) te managen. De kwaliteit van spanning en stroom is hier minstens zo belangrijk. Harmonische vervuiling, resonanties en spanningsdips verhogen de kosten in de moderne installatie aanzienlijk.

Ontdek wat de vier aspecten van power management zijn en leer er meer over tijdens onze webinars: 

 

Bekijk het overzicht van webinars

Webinar dips en pieken management - Arjan Pit fortop
Power quality analyser UMG 512-PRO - Janitza

Energiemeter voor meting volgens de norm - Janitza

Met de power quality analyser van Janitza bent u in staat om constant de kwaliteit van uw energie te meten. Het is een klasse-A energiemeter die meet volgens de normen EN 61000-4-7, EN 6100-4-15, EN 61000-4-30.

Standaard applicaties

Sinds de komst van de PRO-serie zijn de energiemeters standaard voorzien van apps. Middels deze apps kunt u vanaf afstand inloggen in de meter en beschikt u over een dashboard waarop u direct de belangrijkste informatie kunt vinden zoals. De energiemeter beschikt over een 5e en 6e stroomtrafo ingangen waardoor de energiemeter gebruikt kan worden voor continue monitoring van aardfoutstromen en meet korte onderbrekingen, transiënten, pieken en harmonische tot de 63e orde meten. Lees meer over Janitza UMG 512-PRO.

 

Bekijk Janitza UMG 512-PRO en lees meer specificaties

Janitza UMG 512 - Power analyser

Universele energiemeter UMG 103 - Janitza

Welke Janitza energiemeter kiest u?

Janitza energiemeters zijn er in verschillende soorten en maten en hebben verschillende functies. Als u thuis bent in energiemeters kunt u eenvoudig onderscheid maken tussen de verschillende energiemeters. Maar wat als u dat niet bent? Met 'Kies de juiste meter' heeft u een overzicht van alle meters en functionaliteiten.

Meer informatie om de juiste energiemeter te kiezen

Janitza UMG 96RM universele energiemeter

De Janitza UMG 96RM is een compacte en zeer krachtige universeelmeter voor toepassingen in laag- en middenspanningsverdelers. De serie bestaat uit een breed productaanbod waarbij vooral onderscheid wordt gemaakt tussen communicatieprotocollen. Via de communicatieprotocollen is het mogelijk de informatie op te vragen. Lees meer over universeelmeters van Janitza.

De Janitza UMG 96-RM serie heeft modellen met de volgende communicatie protocollen en interfaces: 

 • RS232/RS485 (Modbus)
 • Ethernet
 • USB
 • Profibus DP
 • M-Bus
 • PROFINET
 • BACnet IP

Bekijk Janitza UMG 96 RM en lees meer specificaties

Universele energiemeter UMG 96RM - Janitza
Energiemeters PRO-series - Janitza

Wat is er nieuw aan de janitza PRO-serie?

Energiemeters zijn al jaren voorzien van communicatieprotocollen. Fortop projects maakt software, waar onder apps, waarmee u inzicht krijg in de status van uw power quality. De nieuwe Janitza PRO-serie is standaard voorzien van apps waarmee u dit inzicht krijgt. Via een webbased dashboard krijgt u inzicht in de belangrijkste Power Quality parameters. 

Lees meer over Janitza PRO-serie

Janitza Energiemeter voor meten volgens norm IEC61000-4-30 en EN50160

De Janitza UMG 605 is een Power Quality Analyser, kWh meter met acht tarieven, datalogger en PLC-webserver in één. Daarnaast worden korte onderbrekingen, transiënten, inschakelstromen en harmonische componenten tot de 63ste orde worden nauwkeurig vastgelegd en gemeld via e-mail of SMS. Elke 200ms kunnen er 2000 meetwaarden bepaald worden. De energiemeter beschikt over vier spanning- en 4 stroomingangen. Lees meer over Janitza UMG 605.

 

Bekijk Janitza UMG 605-PRO en lees meer specificaties

Power quality analyser UMG 605-PRO - Janitza
Power Analyser UMG 509-PRO - Janitza

De hoofd-energiemeter voor uw installatie

De Janitza UMG 509 power analyser is de standaard energiemeter voor iedere installatie. De energiemeter detecteert lekstromen al in een beginstadia voordat de lekstromen systeemstoringen of zelfs brand veroorzaken. De energiemeter beschikt over een kleurendisplay met Nederlandstalige interface. 

Spannigsdips, pieken en transiënten

Spanningsdips, pieken en transiënten die problemen kunnen veroorzaken worden gesignaleerd door de energiemeter. Daarnaast kan de energiemeter verbruik in kWh, kVAh en kvarh meten. Lees meer over Janitza UMG 509.

 

Bekijk UMG 509-PRO en lees meer specificaties

96 kWh's meten met één apparaat

De UMG 804 kan van maximaal 96 groepen alle relevante parameters meten. Een nieuwe standaard neer voor het meten van grote aantallen kleine groepen in datacenters, ziekenhuizen of kantoorgebouwen.

Stroomtrafo-interface

Via stroomtrafo-interface boards zijn zowel vaste als deelbare stroomtransformatoren aan te sluiten.

 

Lees meer over de universele kWh meter UMG 804

 

Componenten UMG 804 universele kWh meter - Janitza
Gridvis software voor energiemeters - Janitza

Data van energiemeter inzichtelijk maken

Meetdata van energiemeters is ruwe data. Janitza GridVis maakt van ruwe data bruikbare informatie. Met de gratis basisversie bent u in staat om gegevens van energiemeters, dataloggers en cos-phi regelaars te koppelen aan de software en te analyseren in staafdiagrammen, grafieken en om rapportages te maken.

 

Lees meer over Janitza GridVis

Janitza DIN-rail energiemeter

De Janitza UMG 604-PRO is een DIN-rail energiemeter voor het monitoren en bewaken van elektrische installaties. De energiemeter beschikt over 4 stroom- en 4 spanningskanalen.

Janitza UMG 604-PRO

Door een krachtige microprocessor is het mogelijk om 800 meetwaarden per meetcyclus te bepalen. De energiemeter kan meet korte onderbrekingen, hogere harmonische tot de 40ste orde en transiënten. Lees meer over Janitza UMG 604-PRO.

 

Bekijk Janitza UMG 604-PRO en lees meer specificaties

Power analyser UMG 604-PRO - Janitza
MID kWh meter - kilowattuurmeter B21 - B23 - Janitza

MID kWh meters - Janitza

De B21 van Janitza is een 1 fase kWh meter met directe meting tot 65 Ampère. De Janitza B21 kWh meter is MID en IEC goedgekeurd. De B23-serie van Janitza een 3 fase kWh meter (3+N) met directe meting tot 65 Ampère. De Janitza B24-serie kWh meters zijn 3 fase meters voor indirecte meting (5A) met gebruik van stroomtrafo’s. Lees meer over kWh meters van Janitza.

 

Bekijk DIN-rail verbruiksmeters in de webshop

close-video-button