Mayser

Mayser, gevestigd in Lindenberg, Duitsland, is een internationaal opererende groep met vijf vestigingen in Europa en de VS en ontwikkelt en produceert hoogwaardige producten en systeemoplossingen op het gebied van veiligheidstechniek.

Op het gebied van gebouwbeveiliging biedt Mayser drukgevoelige beveiliging voor deuren, poorten en ramen die snel reageren en gevarenzones, betrouwbaar en onafhankelijk van storende factoren zoals lichtinval, vuil of weersinvloeden beveiligen.

Afhankelijk van het toepassingsgebied zorgen sensorprofielen, veiligheidslijsten, miniatuur veiligheidslijsten en signaaloverdrachtsystemen van Mayser voor de grootst mogelijke bescherming van personen en machines.

Uitgebreide vakkennis, eigen ontwikkelingsafdelingen, een grote productiediepte en competent advies van beproefde specialisten vormen de basis voor veiligheidstechniek van de hoogste kwaliteit.

Assortiment van Mayser: 

 

Bekijk mayser producten in de Product Portal

Logo Mayser

Veiligheid in gevaarlijke omstandigheden

Mayser veiligheidsoplossingen worden overal gebruikt waar bewegende voorwerpen of geautomatiseerde processen de veiligheid van mensen en goederen in gevaar kunnen brengen.

Toepassingsgebieden voor drukgevoelige veiligheidscomponenten van Mayser zijn het beveiligen van machines in de industrie, botsbeveiligingen voor AGV systemen (Automatisch Geleide Voertuigen), het beveiligen van deuren en poorten in de toegangsindustrie  en het bieden van veiligheid bij de grondafhandeling in de luchtvaart.

Alle veiligheidscomponenten van Mayser voldoen aan de normen EN ISO 13849 en/of EN ISO 13856 en voldoen daarmee aan de eisen van de Machinerichtlijn.

Mayser is actief in de onderstaande branches

   

Beveiliging van deuren, poorten en ramen

Bij het sluiten van alle automatische deuren, poorten of ramen kunnen, afhankelijk van de inbouwsituatie en het soort gebruik, gevaren voor personen en voorwerpen ontstaan. Onze op maat gemaakte veiligheidsbumpers, sensor profielen en miniatuur veiligheidsranden voorkomen op betrouwbare wijze het afknellen door hoofd- en secundaire sluitkanten.

Als een persoon of object zich in de gevarenzone bevindt tijdens de sluitbeweging van de deur of het hek, wordt een drukgevoelige sensor geactiveerd. De besturing stopt of keert de automatische sluitbeweging om. Onze drukgevoelige beveiligingen voor hoofd- en secundaire sluitkanten worden gebruikt in de volgende gebieden:

 • Schuifpoorten & speedways
 • Snelloopdeuren & Sectionaaldeuren
 • Rolpoorten & slagbomen
 • Deuren & draaideuren
 • Lamellenramen

 

Lees meer specificaties van onze Mayser producten

Beveiliging van deuren, poorten en ramen - Mayser
Draadloze signaaloverdracht - Mayser

Draadloze signaaloverdracht

De noodzaak voor het beter beveiligen van terreinen en gebouwen  zorgt ervoor dat deuren en hekken steeds sneller moeten openen en sluiten. Dit stelt hoge eisen aan de veiligheidscomponenten op een poort of hek en daarmee ook aan de signaaloverdracht van de veiligheidslijsten naar de besturing.  

RB3 zenders en ontvangers

De draadloze signaaloverdracht bestaat uit een zender voor het verwerken van het signaal van de schakellijsten en een ontvanger voor het doorgeven van het uitgangssignaal aan de besturing. Zodra de schakellijst bekrachtigd wordt reageert het systeem op dit signaal en stopt de beweging van de poort of het hek. 

Door de hoge compatibiliteit met alle gangbare motorbesturingssystemen is het systeem van Mayser universeel toepasbaar en kan het gemakkelijk achteraf worden ingebouwd. Het systeem is eenvoudig in te stellen en te configureren. Het systeem voldoet aan EN ISO 13849-1:2015, categorie 2, PLd. Gecertificeerd door TÜV NORD CERT GmbH.

 

Bekijk draadloze signaaloverdracht in de Product Portal

Schakellijsten en sensor profielen

Schakellijsten worden gebruikt voor het beveiligen van knelpunten bij machines, automatische schuifpoorten, deuren en toegangssystemen. Mayser is de sensorspecialist voor automatische deuren en hekken, openbaar vervoer en industrie.

Schakellijsten op maat

Mayser heeft verschillende soorten schakellijsten in het assortiment. Er zijn op maat gemaakte schakellijsten op basis van de wensen en behoeften van de klant, maar u heeft ook de mogelijkheid om zelf een schakellijst op maat te maken. De DIY (Do It Yourself) SP-serie schakellijsten zijn eenvoudig zelf te monteren zonder gereedschap.

 

Bekijk schakellijsten in de Product Portal

Schakellijsten en sensor profielen - Mayser

DIY schakellijsten en sensor profielen

Schakelmatten, veiligheidsmatten en drukmatten

Veiligheidsmatten worden gebruikt voor de detectie van personen of objecten op een gedefinieerd oppervlak. Veiligheidsmatten, ook wel drukmatten genoemd, worden gebruikt als veiligheidszone rondom robots of als veiligheidszone bij het beladen of bedienen van een machine. Bij machineveiligheid komt het vaak voor dat andere veiligheidscomponenten niet toepasbaar zijn en is het gebruik van een veiligheidsmat de beste oplossing.

Verschillende vormen en afmetingen

Veiligheidsmatten kunnen gemaakt worden in verschillende vormen en afmetingen met meerdere zones en kleuren. Door de robuuste materialen die worden gebruikt is een lange levensduur van de detectiematten gegarandeerd. Veiligheidsschakelmatten kunnen worden uitgevoerd in een gladde structuur of met anti slip noppen. Oplooprails en omrandingsprofielen zijn beschikbaar in verschillende lengtes.

 

Bekijk schakelmatten in de Product Portal

Schakelmatten, veiligheidsmatten en drukmatten - Mayser
Schakellijst met NC contacten - Mayser

Schakellijst met NC contacten

Naast de sensor profielen met NO (Normally Open) contacten, heeft Mayser ook een schakellijst met NC (Normally Closed) contacten. Deze lijst is ontworpen met geïntegreerde schakelcontacten in het rubberen profiel.

Wanneer de schakellijst wordt geactiveerd, wordt een mechanisch contact verbroken. Deze NC schakellijst wordt rechststreeks aangesloten op een veiligheidsrelais.

Er moeten minstens twee contactelementen worden verbroken om een signaal af te geven. 

Toepassingsgebieden NC-veiligheidslijst: 

 • Vouwdeuren 
 • Roldeuren
 • Automatische hekken 
 • Slagbomen 
 • Draaideuren
 • AGV's 
 • Veiligheidslijsten op gevaarlijke machines 

Veiligheidsbumpers

Veiligheidsbumpers zijn gemaakt van zacht schuim met een speciale cover, voorzien van een geïntegreerde sensor voor (uit)schakeling bij gevaarlijke situaties. De bumpers werken volgens het normaal gesloten en normaal open principe. 

Het zachte schuim in de bumpers beschermt mensen tegen ongelukken en letsel en voorkomt ook schade aan voorwerpen en machines bij zowel lange als korte remafstanden.

 

Bekijk veiligheidsbumpers in de Product Portal

Veiligheidsbumpers - Mayser
Ground Support Equipment (GSE) - Mayser

Ground Support Equipment (GSE)

De lucht- en ruimtevaartindustrie staat vaak voor de uitdaging om personeel en passagiers te beschermen en schade aan machines en materiaal te voorkomen.

Het laden en lossen van een vliegtuig is een typisch voorbeeld. Mayser levert hiervoor de juiste veiligheidstechnologie, bijvoorbeeld de Safety Shoe. Al de producten van Mayser voldoen aan de normen van de International Air Transportation Association (IATA) voor operationele veiligheid. 

 

Bekijk Safety Shoes in de Product Portal

Video: Mayser openbaar vervoer applicaties

close-video-button