ReeR Safety voor veiligheid in- en rondom uw machine

ReeR Safety is een specialist op het gebied van machineveiligheid en is gespecialiseerd in opto-elektronische sensoren en controllers. Een specialiteit van ReeR is het creëren van een veiligheidszone door middel van lichtschermen of laserscanners, in combinatie met ReeR Mosaic veiligheids-PLC en de bijbehorende relais.

Dankzij de ervaring van ReeR Safety in de machinebouw, automotive, robotica en palletiseermachinesector heeft ReeR Safety voor iedere veiligheidsapplicatie een oplossing die aansluit op een specifieke situatie.

In 1959 werd ReeR Safety opgericht in Turijn, Italië. Inmiddels telt ReeR Safety meer dan 100 medewerkers.

Assortiment veiligheidscomponenten ReeR Safety: 

 

Bekijk ReeR producten Stel uw vraag over ReeR Safety

Logo ReeR Safety - fortop
Lichtschermen - ReeR Safety

ReeR Safety lichtschermen

ReeR Safety lichtschermen beveiligen mens en machines tegen onveilige situaties. De ReeR Safety lichtschermen zijn geschikt voor vingerbeveiliging, handbeveiliging, ledematen beveiliging en inloopbeveiliging. Met een ReeR veiligheidslichtscherm bent u in staat een zone te beveiligen tegen ongewenste toegang. Met behulp van ReeR Mosaic veiligheids-PLC is het eenvoudig om uw eigen veiligheidssysteem op te zetten.

ATEX lichtschermen

Naast standaard lichtschermen voor standaard toepassingen heeft ReeR lichtschermen geschikt voor ATEX omgevingen. Indien lichtschermen in de buitenlucht gebruikt worden of in ruimtes waar condens ontstaat heeft ReeR verwarmde lichtschermen met een waterdichte behuizing. Lees meer over lichtschermen van ReeR Safety

 

Bekijk lichtschermen in de webshop en lees meer specificaties

Muting ingewikkeld? Niet met de Safegate van ReeR Safety

Het muting veiligheidslichtscherm van ReeR Safety is programmeerbaar en is hierdoor eenvoudig in te stellen. De ReeR Safegate garandeert een perfecte integratie van alle mutingsensoren of muting armen (L of T-opstelling). Door deze direct op het scherm aan te sluiten. Lees meer over muting lichtschermen

 

Bekijk muting lichtscherm en lees meer specificaties

Muting lichtscherm - ReeR Safegate - ReeR Safety
Veiligheidslichtscherm - Waterdicht - ATEX - ReeR Safety

Waterdichte behuizing voor toepassingen in o.a. wasstraten

De EOS4 WTHF veiligheidslichtschermen van ReeR Safety zijn voorzien van een waterdichte behuizing. Met de waterdichte behuizing is het veiligheidslichtscherm toe te passen in wasstraten en geschikt voor constante blootstelling aan reinigingsmiddelen en water onder hoge druk.

Ingebouwde verwarming

De waterdichte behuizing is voorzien van een ingebouwde verwarming. Dit voorkomt condens en garandeert een probleemloze werking. Zelfs in omgevingen met temperaturen van -25°C tot +50°C. Lees meer over waterdichte en ATEX lichtschermen.

 

Bekijk lichtschermen met waterdichte behuizing in webshop

Detectielichtschermen - ReeR Safety

ReeR Safety detectielichtschermen detecteren en kunnen een object meten. Het is mogelijk de ReeR Safety detectielichtschermen aan te sluiten om een PLC waarmee u over real-time informatie beschikt.

Resolutie van detectielichtschermen

ReeR Safety detectielichtschermen zijn verkrijgbaar in verschillende straalafstanden en stralen. Het aantal stralen en de straalafstand bepaald de precisie. De Micron-serie heeft een detectielichtscherm met een resolutie van 5 mm om kleine opjecten te detecteren. ReeR Safety detectielichtschermen met een analoge uitgang zijn er in 0/10 VDC of 4/20 mA. MI B-serie beschikt over RS485. Ook zijn er detectielichtschermen beschikbaar met IO-Link communicatie interfaceLees meer over Micron detectielichtschermen.

 

Bekijk detectielichtschermen in de webshop

Micron detectielichtschermen - ReeR Safety
Veiligheids-PLC - Safety controller - Mosiac - ReeR Safety

Veiligheids-PLC - ReeR Safety

Zelf een veiligheidssysteem opzetten

ReeR Safety 'Mosaic'' is een programmeerbaar relais met veiligheidsfuncties voor het beveiligen van machines of installaties. Het veiligheidssysteem is geschikt voor het monitoren van verschillende veiligheidssensoren zoals veiligheidslichtschermen, laser scanners, fotocellen, mechanische eindschakelaars, matten, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem.

Componenten schakelen met Mosaic

Bij de samenstelling van uw veiligheidssysteem en bij het gebruik maken van ReeR Safety Mosaic bent u niet verbonden aan ReeR Safety. Ook andere veiligheidscomponenten kunnen aangesloten worden op ReeR Safety Mosaic. Het systeem bestaan uit een hoofdmodule ReeR Safety M1 en maximaal 7 uitbreidingsmodules die aangesloten worden via de bus aan de achterzijde. Lees meer de veiligheids-PLC Mosaic van ReeR Safety.

 

Bekijk Mosaic van ReeR Safety en lees meer specificaties

Applicatievoorbeeld - Beveiliging van robot met lichtschermen - ReeR Safety

Applicatievoorbeeld beveiliging van robot met lichtschermen - ReeR Safety

Een robotcel en transportband met in- en uitgaande heftrucks

Een robotcel stapelt vanaf een transportband een pallet vol. De pallets worden vervolgens opgehaald en verplaatst door een heftruck. De heftrucks komen binnen de beveiligde ruimte en verlaten vervolgens de beveiligde ruimte. Naast ReeR Safety lichtschermen wordt er ook gebruik gemaakt van noodstop-knoppen, hekbeveiliging met ReeR Safety Magnus RFID schakelaars.

 

Lees het hele ReeR Safety applicatievoorbeeld

Software veiligheids-PLC - ReeR Safety

De veiligheids-PLC Mosaic van ReeR Safety is eenvoudig te programmeren met de bijgeleverde software. De afbeelding hiernaast laat het basisscherm zien van een veiligheidssysteem ingevoerd in de MSD software. De software werkt doormiddel van 'drag and drop'. Alle verschillende onderdelen kunnen versleept en verplaatst worden. Lees meer over de veiligheids-PLC van ReeR Safety.

 

Bekijk veiligheids-PLC van ReeR Safety in de webshop

Applicatievoorbeeld - Beveiliging van robot met lichtschermen - ReeR Safety
Hoofdmodule M1S - Veiligheids-PLC - ReeR Safety

M1S hoofdmodule met 4 OSSD uitgangen - ReeR Safety

De M1 hoofdmodule van de veiligheids-PLC Mosaic heeft een transformatie ondergaan. Zowel visueel als technisch is de nieuwe M1S een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. De labels zijn vervangen door laser gegraveerde informatie aan de buitenzijde van de modules. De grijze modules hebben een nieuwe look gekregen: zwart!

Nieuwe functies

Nieuwe functies zijn onder meer vier OSSD-veiligheidsuitgangen (Pld) of twee paren OSSD-uitgangen (Ple) en de mogelijkheid 128 logische operatoren te verwerken, waardoor veiligheidstoepassingen krachtiger worden. Naast de M1S module is een I/O-uitbreidingsmodule aan het assortiment toegevoegd. De nieuwe MI8O4 levert 4 OSSD uitgangen. Lees meer over de veiligheids-PLC van ReeR Safety

 

Bekijk M1S hoofdmodule in de webshop

Veilige inductieve sensoren - ReeR Safety

De veilige inductieve sensoren van ReeR Safety zijn toe te passen bij deurdetectie, tandwieldetectie voor toerentalbewaking, aspositie detectie, eindstop robotcellen en positioneringsmachines. Machines en robots zijn tot een veiligheidsklasse van PLd of SIL2 te beveiligen met het gebruik van deze sensoren.

Aansluiten op veiligheidsrelais

De twee veilige OSSD uitgangen zijn direct op het veiligheidsrelais “AD SR1”  of op de veiligheids-PLC “M1 Mosaïc” aan te sluiten. De inductieve fail safe sensoren hebben allemaal een beschermingsgraad van IP65 en IP67. Er is 1 versie met een beschermingsgraad van IP69K die is geschikt voor toepassing in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. De inductieve sensoren zijn leverbaar in M12, M18, M30 of een blokvorm 40 x 40 mm. Lees meer over veilige inductieve sensoren.

 

Bekijk veilige inductieve sensoren in de webshop 

PI-SAFE - Inductieve sensor veiligheid - ReeR Safety
Magnus RFID veiligheidsschakelaars - ReeR Safety

RFID veiligheidsschakelaar - ReeR Safety

Voor bescherming van deuren, hekken en kleppen

ReeR Safety Magnus RFID veiligheidsschakelaars hebben door unieke codering een veiligheidsniveau tot PL e/SIL3. De veiligheidsschakelaars van ReeR zijn verkrijgbaar in unieke codering, individueel gecodeerde en actuator gecodeerde sensor.

Kenmerken: 

  • IP67 tot IP69K 
  • Niet te manipuleren volgens EN 14119
  • Schakelafstand: 0,5 tot 8 mm
  • PTB/PV-behuizing

 

Bekijk RFID veiligheidsschakelaars van ReeR Safety

Waarom RFID van ReeR Safety betrouwbaar is?

De contactloze veiligheidssensoren type Magnus van ReeR Safety werken op basis van RFID. RFID staat voor Radio-Frequency Identification. De zender zendt gecodeerde radiogolven uit die worden ontvangen door de ontvanger. Doordat het signaal uniek is, is het systeem niet te manipuleren. De communicatieoverdracht is niet te saboteren, aangezien radiogolven niet eenvoudig nagebootst kunnen worden, iets wat bij bijvoorbeeld een magneetsensor wel mogelijk is.

De 'uniek gecodeerde' ReeR Safety Magnus RFID maakt een veiligheidsniveau tot Pl e/SIL 3 mogelijk. Zelfs wanneer de contactloze veiligheidssensoren in serie wordt aangesloten. De zender en ontvanger zijn gecodeerd met een unieke code zodat ze een unieke set vormen die niet in combinatie met andere zenders/ontvangers werkt. Dit maakt het systeem veilig en betrouwbaar.

Drie coderingsopties

Uniek gecodeerd
De ontvanger is permanent aan de zender gekoppeld. Wijziging niet mogelijk.

Individueel gecodeerd
De ontvanger wordt geprogrammeerd via een teach-in-principe. Dit proces kan herhaald worden, maar niet onbeperkt. Eenmaal gebruikt en opnieuw geteached, kan een codering niet worden hergebruikt.

Actuator gecodeerd
De ontvanger is vrij en niet specifiek toegewezen aan een zender (een ontvanger kan werken met verschillende zenders).

 

Bekijk contactloze RFID schakelaars van ReeR Safety

Contactloze RFID schakelaar in serie schakelen

Aansluiting in serie, voor bijvoorbeeld het vergrendelen van deuren, kan in combinatie met de ReeR Mosaic of ReeR AD SR1. Op deze manier kan er een veiligheidsniveau gehaald worden tot Pl e volgens EN ISO 13849-1.

Aansluiting in serie met magnus RFID - ReeR Safety

Veiligheidssysteem Safelock - ReeR Safety

Het veiligheidssysteem Safelock van ReeR Safety is een veiligheidsschakelaar die wordt gebruikt voor het beschermen van personeel bij het openen van deuren en hekken die toegang verlenen tot gevaarlijke omgevingen. De veiligheidsschakelaar werkt door het monitoren en het onderbreken van het veiligheidscircuit tijdens gevaarlijke scenario’s. Het Safelock veiligheidssysteem vergrendelt en ontgrendelt de toegang tot gevaarlijke zones en garandeert veiligheid tot het gevaar is geweken. 

Beschikbare modellen 

De SLK-M schakelaar wordt geactiveerd door een veer en de ontgrendeling vindt plaats door het toepassen van spanning/stroom. De SLK-E werkt omgekeerd. De veiligheidsschakelaar wordt geactiveerd door spanning en ontgrendeld door het activeren van een veer. 

 

Bekijk veiligheidssystemen SLK - ReeR Safety

Veiligheidssysteem Safelock - ReeR Safety
Veiligheidsfotocellen ILION - IL10 - IL20 - ReeR Safety

Veiligheidsfotocellen ILION - IL10 - IL20 - ReeR Safety

De veiligheidsfotocellen van ReeR Safety zijn in zeer compacte ruimtes in te bouwen of te plaatsen, dankzij het compacte formaat van het beveiligingssysteem, terwijl de mogelijkheid om meer fotocellen te gebruiken de maximale flexibiliteit biedt bij het positioneren van de beschermende stralen. 

Mosaic-veiligheidscontroller

De fotocellen moeten worden aangesloten op de besturingseenheid, bijvoorbeeld: standaard AU SX- of AU SXM-besturingseenheid met muting of Mosaic voor het vormen van een beveiligingssysteem dat kan bestaan uit 1, 2, 3 of 4 fotocellen met een enkele straal. In geval van verbinding met Mosaic-veiligheidscontroller, hangt het aantal fotocellen af van de configuratie van het beveiligingssysteem.

 

Bekijk veiligheidsfotocellen IL10 en IL20

Toerentalbewakingsrelais - ReeR Safety

Wanneer het aantal toeren van een machine te hoog wordt, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan en komt de veiligheid van mens en machine in gevaar. Om machines en personen te beschermen tegen onveilige situaties en te voldoen aan de gestelde normen wordt er gebruik gemaakt van een toerentalbewakingsrelais. 

Encoders en inductieve sensoren

Het toerental kan bewaakt worden met behulp van sensoren zoals encoders of inductieve sensoren. Er zijn ook toerentalbewakingsrelais die rechtstreeks op een motor aangesloten worden, zonder tussenkomst van sensoren. Lees meer over toerentalbewaking met toerentalbewakingsrelais.

 

Bekijk toerentalbewakingsmodules van ReeR Safety

Toerentalbewakingsrelais - ReeR Safety
Lichtscherm Safegate - ReeR Safety

Applicatievoorbeelden ReeR Safety producten

Lees meer over producten van ReeR Saferty voor machineveiligheid in de applicatievoorbeelden: 

► Beveiliging van robot met lichtschermen

► Toerentalbewaking onveilige machine

► Laden en lossen van bewerkbank

 

 

close-video-button