Reer Safety voor veiligheid in- en rondom een machine

ReeR is een specialist op het gebied van machineveiligheid en is gespecialiseerd in opto-elektronische sensoren en controllers. Een specialiteit van ReeR is het creëren van een veiligheidszone door middel van lichtschermen of laser scanners. In combinatie met ReeR Mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais en de bijbehorende relais.

Dankzij de ervaring van ReeR in de machinebouw, automotive, robotica en palletiseermachinesector heeft ReeR voor iedere veiligheidsapplicatie een oplossing die aansluit op een specifieke situatie.

In 1959 werd ReeR opgericht in Turijn, Italië. Inmiddels telt ReeR meer dan 100 medewerkers.

 

Bekijk REER producten Stel uw vraag over REER

Logo ReeR | fortop
Lichtschermen | ReeR

ReeR lichtschermen

ReeR lichtschermen beveiligen mens en machines tegen onveilige situaties. De ReeR licht schermen zijn geschikt voor vingerbeveiliging, handbeveiliging, ledematen beveiliging en inloopbeveiliging. Met een ReeR lichtscherm bent u in staat een zone te beveiligen tegen ongewenste toegang. Met behulp van ReeR Mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais is het eenvoudig om uw eigen veiligheidssysteem op te zetten.

ATEX lichtschermen

Naast standaard lichtschermen voor standaard toepassingen heeft ReeR lichtschermen geschikt voor ATEX omgevingen. Indien lichtschermen in de buitenlucht gebruikt worden of in ruimtes waar condens ontstaat heeft ReeR verwarmde lichtschermen met een waterdichte behuizing.

Lees meer over lichtschermen

ReeR configureerbaar veiligheidsrelais

Zelf een veiligheidssysteem opzetten

ReeR Mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais is een modulair en configureerbaar veiligheidsrelais voor het beveiligen van machines of installaties. Het veiligheidssysteem is geschikt voor het monitoren van verschillende veiligheidssensoren zoals veiligheidslichtschermen, laser scanners, fotocellen, mechanische eindschakelaars, matten, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem.

Componenten schakelen met Mosaic

Bij de samenstelling van uw veiligheidssysteem en bij het gebruik maken van ReeR mosaic bent u niet verbonden aan ReeR. Ook andere veiligheidscomponenten kunnen aangesloten worden op ReeR mosaic. Het systeem bestaan uit een hoofdmodule ReeR M1 en maximaal 7 uitbreidingsmodules die aangesloten worden via de bus aan de achterzijde. Lees meer over configureerbaar veiligheidsrelais

 

Bekijk Mosaic en lees meer specificaties

Mosaic configureerbaar veiligheidsrelais | ReeR
Safegate muting lichtscherm | ReeR

Muting ingewikkeld? Niet met ReeR Safegate

Het muting veiligheidslichtscherm van ReeR is programmeerbaar en is hierdoor eenvoudig in te stellen. De ReeR Safegate garandeert een perfecte integratie van alle mutingsensoren of muting armen (L of T-opstelling). Door deze direct op het scherm aan te sluiten.

Lees meer over muting lichtschermen

Reer detectielichtschermen

ReeR detectielichtschermen detecteren en kunnen een object meten. Het is mogelijk de ReeR detectielichtschermen aan te sluiten om een PLC waarmee u over real-time informatie beschikt.

Resolutie van detectielichtschermen

ReeR detectielichtschermen zijn verkrijgbaar in verschillende straalafstanden en stralen. Het aantal stralen en de straalafstand bepaald de precisie De Micron-serie heeft een detectielichtscherm met een resolutie van 5mm om kleine opjecten te detecteren. ReeR detectielichtschermen met een analoge uitgang zijn er in 0/10 VDC of 4/20 mA. MI B-serie beschikt over RS485.

 

Lees meer over Micron detectielichtschermen

Micron detectielichtschermen - ReeR
Magnus RFID veiligheidsschakelaars | ReeR

ReeR RFID schakelaars

Voor bescherming van deuren, hekken en kleppen

ReeR Magnus RFID veiligheidsschakelaars hebben door unieke codering een veiligheidsniveau tot PL e/SIL3. De veiligheidsschakelaars van ReeR zijn verkrijgbaar in unieke codering, individueel gecodeerde en actuator gecodeerde sensor.

Lees meer over RFID veiligheidsschakelaars

ReeR applicatievoorbeeld

Een robotcel en transportband met in- en uitgaande heftrucks

Een robotcel stapelt vanaf een transportband een pallet vol. De pallets worden vervolgens opgehaald en verplaatst door een heftruck. De heftrucks komen binnen de beveiligde ruimte en verlaten vervolgens de beveiligde ruimte. Naast ReeR lichtschermen wordt er ook gebruik gemaakt van noodstop-knoppen, hekbeveiliging met ReeR Magnus RFID schakelaars.

Lees het hele ReeR applicatievoorbeeld

Applicatievoorbeeld | ReeR

close-video-button