Sensopart - Industriële sensoren en vision camera's

In de afgelopen 20 jaar heeft SensoPart zich ontwikkelt tot specialist op het gebied van detecteren, positioneren, identificeren en het herkennen van afmeting, kleur of contrast. SensoPart ontwikkelt en produceert een breed scala aan sensoren voor standaard toepassingen maar onderscheid zich met sensoren voor specialistische toepassingen.

Een groot deel van de producten van SensoPart maken binnen fortop deel uit van het toepassingsgebied Vision & sensors. Een meerwaarde van SensoPart is dat men niet alleen standaard sensoren produceert maar vooral oplossingen biedt in het geval van specifieke klantvragen. Voor elke klantvraag de juiste sensor!

In 1994 richtte Theodor Wanner SensoPart op in Wieden, Duitsland. Anno 2016 werken er wereldwijd 150 medewerkers.

 

Bekijk SensoPart producten Stel uw vraag over SensoPart

Logo SensoPart - fortop
Vision camera Visor - SensoPart

De beste in hun klassen!

Sensopart Visor® serie

Nog nooit waren vision sensoren zo efficiënt, zo eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Met een paar muisklikken is de Visor® klaar voor gebruik. De Visor®-technologie van SensoPart is een eenvoudige en effectieve oplossing voor de moeilijkste automatiseringstaken.

C-mount variant

De standaard vision camera is voorzien van een ingebouwde lens. Met behulp van een C-mount variant is het gebruik van een afwijkende lens mogelijk voor specifieke applicaties. De vision camera heeft een ethernetaansluiting die onder andere geschikt is voor PROFINET. Lees meer over vision camera's

 

Bekijk vision systemen in de webshop

Detecteer transparante en donkere objecten - SensoPart Blue Light sensor

Het detecteren van zwarte, extreem donkere of transparante objecten kan voor een uitdaging zorgen. Een normale sensor met rood led-licht of laserlicht biedt niet altijd oplossing.

Licht absorberende en transparante objecten

SensoPart Blue Light heeft een blauwe lichtspot die beter bestand is tegen donkere objecten die het licht absorberen of tegen transparante objecten die het licht weerkaatsen. Bekijk in de onderstaande video welke verschillende materialen te detecteren zijn met de blue light sensor. Lees meer over detectie van transparante of donkere objecten

 

Bekijk blue light sensoren in de webshop

Blue light sensor - SensoPart

Miniatuursensor met laserlicht of LED

De SensoPart F 10-serie is een miniatuursensor, de kleinste lasersensor in zijn klasse. De miniatuursensor is ook verkrijgbaar met LED-licht. Met achtergrond onderdrukking is het mogelijk het bereik van de sensor in te stellen. De afmeting van de sensor is slechts 21 x 14 x 8 mm.

Betrouwbare detectie in millimetergebied

De lichtplek van de F 10-lasersensoren blijft zo geconcentreerd dat kleine onderdelen in het millimetergebied nog steeds betrouwbaar worden gedetecteerd, zelfs bij lang afstanden, bijvoorbeeld een draad met een diameter van 0,5 mm bij een afstand van 60 mm. De F 10-RLH miniatuursensor is de enige sensor met mogelijkheid tot aanpassing van de scanafstand.

 

Lees meer over miniatuursensoren

Miniatuursensor F 10 - SensoPart
Fotocel F 25-series - SensoPart

F 25: Voor iedere toepassing de juiste sensor

De F 25-serie fotocellen overtuigt niet alleen door het ruime aanbod in variaties, maar ook door veel nuttige details die het verschil maken in een applicatie. Alle F 25 sensoren zijn als laser- en LED-variant beschikbaar. 

Veel verschillende modellen

Er zijn zowel modellen met een instelbare als met een vast ingestelde schakelafstand beschikbaar. Door de verschillende aansluit- en schakelvarianten zoals I/O-Link en ‘Auto-Detect'-uitvoeringen zijn er meer dan honderd verschillende modellen beschikbaar. Lees meer over IO-Link.

Minimaal formaat, maximaal resultaat

De FT 25-W contrastsensor gebruikt wit licht en heeft een zeer kleine en nauwkeurige rechthoekige lichtvlek (1 x 4 mm²). Dit maakt ook de detectie mogelijk van zeer kleine, geprinte markeringen en gekleurde objecten met zwakke contrastverschillen.

 

Lees meer over detectiesensoren

Kleurensensor FT 55-CM met interne afstandmeting - SensoPart

Door het brede scanbereik in combinatie met de flexibele kleurdetectiefunctie is de FT 55-CM kleurensensor geschikt voor een groot aantal applicaties. De interne afstandsmeting maakt deze sensor uniek. De FT 55-CM van Sensopart herkent door deze afstandsmeting met gemak één specifieke kleur op verschillende afstanden.

Ideale sensor voor uitdagende kleurdetectie

De FT 55-CM is de ideale sensor voor uitdagende kleurendetectie- en sorteertaken, bijvoorbeeld in machines, automotive industrie, kunststoffen, farmaceutische of verpakkingsindustrie. Er zijn zes versies voor verschillende applicaties beschikbaar.

De FT 55-CM kan kleur detecteren van autozekeringen, glanzende blisterverpakkingen, onderscheid maken tussen gepolijste en niet-gepolijste metalen oppervlakken, foliedetectie op glanzende oppervlakken en detectie van deksels of etiketten.

De kleursensor Sensopart FT 55-CM kenmerkt zich door het opslaan van maar liefst 12 kleuren, glansonderdrukking (afhankelijk van het model), intuïtieve sensoropstelling met geïntegreerd Lcd-scherm, configuratie en uitlezen via IO-Link en stabiele processen met niet-platte objecten dankzij de trigger-modus. Lees meer over kleurensensoren.

 

Bekijk FT 55-CM kleurensensor in de webshop

Kleurensensor FT 55-CM - SensoPart
Vision camera universal robot - SensoPart

Robotic vision camera - Universal Robots

De robotic vision camera is UR-certified en kan met behulp van de URCap moeiteloos communiceren met een Universal Robot. Speciale functies van de robotic vision camera zijn onder andere de free-gripper-space en de kalibratiefunctie. De kalibratie gebeurt met behulp van de URCap-software en kalibratieplaat. Naast gebruik van de kalibratieplaat is het ook mogelijk om de vision camera te kalibreren met behulp van de ‘point-to-pair’. Lees meer over robotic vision camera's.

Varianten robotic vision camera

De robotic vision camera is verkrijgbaar in verschillende lichtbronnen; laser en LED infrarood, LED rood en LED wit. De robotic vision camera is er in serie V10 en V20. De robotic vision camera is standaard uitgerust met een ingebouwde lens. Voor specifieke applicaties is er een afwijkende lens, een C-mount. De robotic vision camera heeft geïntegreerde en gestandaardiseerde interfaces (PROFINET, EtherNet/IP, TCP/IP). Om de robotic vision camera aan te sluiten zijn er verschillende vision sensor kabels verkrijgbaar. 

 

Bekijk robotic vision camera's in de webshop

Compacte ultrasone sensor met geluidskegel - Kubusvormig

De ultrasone sensor met geluidskegel UT 20-S van SensoPart heeft een zeer compacte kubusvormige bouwvorm. Dankzij de smalle geluidskegel kunnen voorwerpen door de kleinste openingen en geboorde gaten met een diameter van minder dan 5 mm worden gedetecteerd.

Geluidskegel voor speciale toepassingen

Dit maakt de ultrasone sensor ideaal voor speciale toepassingen, zoals niveaumeting in putjes van microplaten in medische analysesystemen of voor het scannen van printplaten in de elektronica-industrie. De ultrasone sensor heeft een schakelafstand van 150 mm. De UT-20 variant heeft en schakelafstand van maximaal 700 mm. De ultrasone sensoren zijn er met verschillende uitgangen: NPN/PNP, NO/NC, 0-10V, 4-20 mA of een analoge uitgang. Lees meer over ultrasoon sensoren. 

 

Bekijk ultrasone sensoren in de webshop

Ultrasoon sensor met geluidskegel - SensoPart
Inductieve sensoren - SensoPart

SensoPart - Inductieve sensoren

Vanwege het functionele principe van de inductieve sensoren van SensoPart, zijn de sensoren alleen geschikt voor het detecteren van metalen voorwerpen. De inductieve sensoren worden voornamelijk gebruikt voor detectie van uniforme bewegingen, bijvoorbeeld als naderingsschakelaars voor het bepalen van de positie van getransporteerde machineonderdelen zoals zadels of hydraulische cilinders, voor het meten van rotatiesnelheden op krukassen van voertuigen of als pulsgeneratoren voor motorontsteking.

Betrouwbaar, onderhoudsvrij en veelzijdig

Inductieve sensoren zijn extreem nauwkeurig vanwege hun hoge herhaalbaarheidsniveaus. Hun eenvoudige ontwerp en ongecompliceerde inbedrijfstelling zorgen voor minimale stilstand tijden. Of het nu gaat om robotica, assemblage en handling, in fabrieksautomatisering of werktuigbouw: inductieve sensoren van SensoPart zijn betrouwbaar, vereisen geen onderhoud en bieden veelzijdig gebruik dankzij de vele beschikbare behuizingen en afmetingen. Lees meer over inductieve sensoren.

 

Bekijk inductieve sensoren van SensoPart in de webshop

Fiber sensoren en fiber kabels - SensoPart

De fiber systemen van SensoPart zijn de ideale oplossing als de installatie- en bedrijfsomstandigheden krap, warm en vies zijn. Sensoren worden beschermd in een schakelkast of op veilige afstand terwijl de fiberkoppen dicht bij de objecten worden gemonteerd. Mogelijke toepassingsgebieden zijn aanwezigheidsdetectie in roterende overdracht machines, de detectie van kleine elektronische componenten of de niveaumeting van vloeistoffen.

Kenmerken fiber sensoren en kabels:

  • Breed scala aan fiber kabels voor standaardtoepassingen of individuele klantvereisten
  • Talrijke instellingsopties: dynamisch teach-in of gebruik van externe besturingskabel, snelheids- en precisie-instelling, timingfuncties
  • Intelligente montageoplossingen voor optische vezelsensoren en kabels voor eenvoudige installatie en aanpassing

 

Bekijk fiber sensoren en kabels in de webshop

Fiber sensoren en fiber kabels - SensoPart
Typische vork- en raamsensoren - SensoPart

Typische vork- en raamsensoren

Vorksensoren en optische raamsensoren vertonen karakteristieke eigenschappen als resultaat van hun speciale behuizingsontwerp: dankzij hun precieze bundelgeleiding zijn ze met name geschikt voor detectie van kleine onderdelen. De sensoren zijn ook eenvoudig te monteren omdat er geen tijdrovende aanpassing nodig is.

Detectie van kleine onderdelen

De vorksensoren van de FGL-IK- en FGL-RK-serie detecteren onderdelen vanaf een diameter van 0,2 mm. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor detectie van kleine onderdelen op transporteursecties en -kokers of voor het tellen van bulkgoederen op trillingsbanden. Rotatiesnelheidsmeting is een andere typische toepassing.

 

Bekijk vork- en raamsensoren in de webshop

SmartPlug: plugin-intelligentie!

SmartPlug van SensoPart voorkomt dat dure timingelementen of aanvullende bedieningselementen toegepast worden, omdat de SmartPlug de sensor slimmer maakt. Verbonden met SmartPlug, neemt de sensor extra bedieningsfuncties over. Als een timer, teller of omvormer, voor het bewaken van de frequentie, of voor vertraging bij vertraging of drop-out.

SmartPlug is geschikt voor sensoren van alle producenten met gestandaardiseerde M12-stekkers; een speciale adapterkabel is beschikbaar voor aansluiting op een M8-stekker. SmartPlug biedt zijn verfijnde elektronica in een kleine, gemakkelijk hanteerbare 60 x 20 mm² stekkerbehuizing. Met zijn maximale uitgangsstroom van 400 mA kan de SmartPlug ook als schakelversterker worden gebruikt. SmartPlug: plugin-intelligentie!

 

Bekijk SmartPlug van SensoPart in de webshop

 

Smart plug - SensoPart
Capacitieve sensoren - SensoPart

Capacitieve sensoren

Capacitieve sensoren zijn geschikt voor het detecteren van alle soorten metalen en niet-metalen objecten. Zelfs zeer transparante glazen of vloeistoffen zijn eenvoudig te detecteren met een capacitieve sensor van SensoPart. Alleen de diëlektrische geleidbaarheid van het doelmateriaal is relevant: hoe groter de diëlektrische constante van een materiaal, hoe hoger de mogelijke schakelafstanden of hoe betrouwbaarder de detectie.

Van buitenaf detecteren

Het meten van vulniveaus is een van de klassieke toepassingen van capacitieve sensoren omdat veel vloeistoffen relatief hoge diëlektrische constanten hebben. Onder bepaalde omstandigheden is het ook mogelijk om van buiten de container te meten omdat capacitieve sensoren als het ware door muren heen kunnen kijken. Ze worden ook gebruikt voor het detecteren van vaste stoffen zoals hout, papier en kunststoffen.

Grote immuniteit tegen storende factoren

Ze zijn te vinden in de meest uiteenlopende industriële sectoren vanwege hun grote immuniteit tegen storende factoren van alle soorten. SensoPart biedt een breed scala aan capacitieve sensoren in behuizingen voor alle toepassingsgebieden. 

 

Lees meer over capacitieve sensoren

Fotocellen en optische sensoren (Cilindrisch) - SensoPart

De F18-2 serie optische sensoren van SensoPart kunnen, in vergelijking met andere bouwvormen, eenvoudig worden gemonteerd in kleine ruimtes. De serie heeft de optie voor een volledig metalen behuizing, inclusief de stekker. Bovendien is de sensor voorzien van twee extra boringen die gebruikt kunnen worden bij montage.

Eenvoudige montage in beperkte ruimte

De cilindrische fotocellen bieden, in vergelijking met andere bouwvormen, voordelen zoals eenvoudige montage in een beperkte ruimte. Bovendien zijn ze kostengunstig. De  F18-2 serie biedt 44 varianten, waarmee vrijwel elk detectievraagstuk kan worden opgelost. Zo kunt u kiezen voor: rood- of infrarood licht, metalen of kunststof behuizing, M12 of 2 meter kabelaansluiting, PNP of NPN en een rechte of axiale uitgang. De uitvoeringen zijn verkrijgbaar als zender/ontvanger, taster of met reflector (waarbij de reflector direct wordt meegeleverd). Lees meer over cilindrische fotocellen en optische sensoren.

 

Bekijk F18-serie fotocellen en optische sensoren

Cilindrische fotocellen en optische sensoren - F18 - SensoPart

close-video-button