24/04/2024

Zien wat het oog of een gewone camera niet ziet met een Basler ace 2 X UV camera

Basler ace 2 X UV camera's | fortop

De Basler ace 2 X UV area scan camera's maken zichtbaar wat het oog niet ziet. Deze camera's werken namelijk in het ultraviolette (UV) spectrum (0.2 µm tot 0.4 µm). Net als in het kortegolf-infraroodbereik (SWIR) hebben veel materialen hier andere optische eigenschappen dan in het zichtbare bereik. Hierdoor is de technologie voorbestemd voor speciale toepassingen buiten de zichtbare golflengten.

De mogelijkheden met een UV camera zijn divers. Waar een 3D camera gebruikt kan worden voor 3D beelden en een Line scan camera een lijn met pixels registreert voor de inspectie van bijvoorbeeld producten op een lopende band, kunnen UV camera's juist gebruikt worden voor andere doeleinden omdat ze als het ware ín het product kunnen kijken. Dit maakt UV camera's bij uitstek geschikt voor inspectiedoeleinden, het sorteren van materialen en voor controle van ID-documenten en bankbiljetten. Door onder het oppervlak te kijken zien zij wat het menselijk oog of een gewone camera niet ziet.

Bekijk de UV camera's in de Product Portal


In-camera functies en verschillende interfaces

Basler UV camera's interfaces | fortopOndanks het compacte formaat van slechts 29 x 29 mm zijn de Basler ace 2 UV camera's uitgerust met een uitgebreide set functies voor maximale prestaties. Zo zijn 'Compression Beyond' en 'pixelcorrectie Beyond' unieke in-camera functies voor efficiënter bandbreedtegebruik en flexibelere schaalbaarheid van pixelgroottes. Tevens zijn ze voorzien van Basler's SLP functie (Sequencer Load Profile) om verschillende lichtbronnen aan te sluiten en te bedienen via Basler's SLP Controller.

Interfaces

De Basler ace 2 UV camera's zijn beschikbaar met verschillende interfaces voor een naadloze integratie in elk systeem. 5GigE, GigE of USB 3.0, voor elke toepassing is de juiste interface beschikbaar. De UV camera's maken allemaal gebruik van Sony's IMX487 sensor met een 8.1 MP resolutie en een global shutter. Afhankelijk van de gekozen interface hebben de camera's een frame rate van maximaal 67 tot minimaal 14 fps.

Stel uw vraag over Basler ace 2 X UV

close-video-button