03/12/2023

Pixelcorrectie Beyond voor visSWIR, UV en ACE 2 PRO camera's van Basler

Basler's geavanceerde algoritme 'Pixel Correction Beyond' tilt pixelcorrectie in camera's naar een hoger niveau. Het analyseert de inhoud van het beeld om de defecte pixel(s) met een geavanceerd algoritme te corrigeren. Dit leidt tot een betere beeldkwaliteit en kostenbesparing voor gebruikers van visionsystemen.

Defecte pixels in camera'sPixelcorrectie beyond voor visSWIR-camera's - Basler

In camera's kunnen soms kleine fouten in de pixels ontstaan, vooral als een camera te lang belicht wordt, op een hoge gevoeligheidsinstelling (gain) staat of als de sensor erg warm wordt (dit noemen we 'hot pixels'). Deze defecte pixels komen sporadisch voor maar zijn duidelijk te zien als volledig zwart of wit en geven geen nuttige informatie.

Invloed op kwaliteit en nauwkeurigheid

Een defecte pixel kan de kwaliteit van het beeld dat je ziet verslechteren en ook de nauwkeurigheid van metingen en beeldresultaten beïnvloeden. Deze kleine fouten kunnen dus een groot effect hebben op hoe goed en duidelijk de beelden van een camera zijn.

 

Stel uw vraag over Pixelcorrectie Beyond


Statische en dynamische correctie van defecte pixelsPixelcorrectie beyond voor visSWIR-camera's - Basler

Om ervoor te zorgen dat metingen erg nauwkeurig zijn, moeten fouten in de pixels van een camera gecorrigeerd worden. Er zijn twee manieren om dit te doen: statisch en dynamisch. Bij statische correctie wordt de defecte pixel gevonden wanneer de sensor van de camera gecalibreerd wordt waarna de defecte pixel via bewerkingssoftware handmatig wordt aangepast.

Dynamische correctie

Wanneer de camera aan staat werkt dynamische correctie continu. Het past zich aan aan veranderende situaties en corrigeert nieuwe fouten in de pixels die tijdens het gebruik ontstaan. Deze methode kan fouten in pixels opsporen en herstellen voordat de beelden zelfs maar uit de camera komen. Hierbij 'kijkt' de dynamische correctie onder andere naar de richting en intensiteit van de omliggende pixels waarna de waarden van de defecte pixel aangepast worden. Omdat dit proces veel rekenkracht vereist en snel moet gebeuren, gebruiken we een speciaal algoritme, genaamd "Pixel Correction Beyond", dat direct in de camera op de FPGA-chip werkt.


Basler's algoritmePixelcorrectie beyond voor visSWIR-camera's - Basler

Het algoritme van Basler voor pixelcorrectie werkt continu en past zich aan de veranderende omstandigheden aan, waardoor het in staat is om nieuw ontstane defecte pixels te corrigeren. Het herkent defecte pixels en past hun waarden aan, zodat ze beter passen bij de omliggende pixels. Deze aanpak is rekenintensief en wordt daarom rechtstreeks op de camera uitgevoerd met behulp van FPGA-technologie.

Voordelen van Basler's Pixelcorrectie

De methode van Basler is flexibeler en efficiënter dan traditionele methodes. Het verbetert de correctie van randstructuren en details in het beeld en kan zelfs knipperende pixels corrigeren. Dit resulteert in uniformere en kwalitatief hoogwaardigere beelden, terwijl de belasting van de processor minimaal blijft.

 

Stel uw vraag over over camera's met Pixelcorrectie Beyond


Video: Pixel Size On Demand with Pixel Beyond

 

 

close-video-button