02/07/2024

Het onzichtbare nu nóg beter zichtbaar

Basler visSWIR camera's

Basler, een toonaangevende fabrikant van vision camera’s, heeft vier nieuwe hoge resolutie SWIR (Short Wave InfraRed) camera’s aan zijn assortiment toegevoegd. Door de hogere resolutie van deze camera's wordt het onzichtbare nu nóg beter zichtbaar wat het gebruik van SWIR camera's nu ook bij veeleisende toepassingen mogelijk maakt.

Detectie en inspectie

De Basler ace 2 X visSWIR camera’s maken zichtbaar wat voor het menselijk oog onzichtbaar is. Zo kan een SWIR camera bijvoorbeeld gebruikt worden voor de kwaliteitscontrole van etenswaar, voor temperatuurdetectie, wafer inspectie, sorteren van materialen, etc. Lees hier alles over SWIR en SWIR camera’s.

Hogere resolutie

De nieuwe camera’s zijn voorzien van Sony’s IMX992 en IMX993 sensoren waarmee voor het SWIR bereik nu ook hoge resoluties haalbaar zijn van respectievelijk 5.2 MP (IMX992) en 3.1 MP (IMX993). De camera’s zijn leverbaar met zowel een GigE interface (20 en 35 fps) als met een USB 3.0 interface (70 en 110 fps). De camera’s zijn voorzien van een C-mount lensbevestiging en kunnen via de pylon software van Basler eenvoudig geïntegreerd worden.

 

Bekijk alle SWIR camera's in de Product Portal Stel uw vraag

close-video-button