19/12/2022

Vision-sensor maakt het onzichtbare zichtbaar 

VISOR® UV - SensoPart

De VISOR® UV van SensoPart met geïntegreerde UV-verlichting kan voor het menselijk oog onzichtbare markeringen, opschriften en codes evalueren. Met zijn brede scala aan functies is de VISOR® UV uniek op de markt en opent het een veelvoud aan nieuwe toepassingen. 

Onzichtbaar voor het menselijk oog

Het effect is vergelijkbaar met de bekende "magische inkt": Inkt, verf, krijt en kleefstoffen verrijkt met lichtgevende stoffen, de zogenaamde luminoforen, zijn onzichtbaar voor het menselijk oog. Zij lichten pas op bij bestraling met ultraviolet licht, in verschillende kleuren afhankelijk van de gebruikte stof. Deze eigenschap kan worden gebruikt in applicaties om markeringen op voorwerpen te evalueren die onzichtbaar zijn voor het blote oog. Bijvoorbeeld markeringen na het doorstaan van kwaliteitstesten, borgingen op schroeven met lichtgevende verf, onzichtbare lijm of datamatrixcodes voor productidentificatie. 

De enige op de markt

De VISOR® UV is de enige vision-sensor met geïntegreerde UV-verlichting op de markt die ook zeer uitgebreide beeldverwerkingsfuncties biedt. Voor de evaluatie van de lichtgevende markeringen beschikt de SensoPart gebruiker over dezelfde uitgebreide detectie tools als de klassieke verlichtingsvarianten (wit, rood, infrarood) van de VISOR® Allround serie. Dit opent een breed scala aan toepassingsmogelijkheden op het gebied van objectdetectie, meting, robotica en het lezen van codes. 

Opties en varianten VISOR® UV sensoren

De UV-versie van de VISOR® is verkrijgbaar met twee verschillende resoluties (V20: 1440 x 1080 pixels; V50: 2560 x 1936 pixels) en naar keuze met een monochrome of kleurenchip. De kleurenchip biedt de extra optie om beelden te filteren op basis van kleurkanalen om het contrast tussen de marker en de achtergrond en daarmee de betrouwbaarheid van de detectie te maximaliseren.  

Dit gebeurt eenvoudigweg door een instelling in de sensorconfiguratie; afzonderlijke kleurenfilters zijn niet langer nodig en er wordt bespaard op de toepassingskosten. Ook met deze filterfunctie kan de VISOR® UV aanspraak maken op een unieke positie op de markt. 

 

Bekijk VISOR® UV vision camera's in het product portal Stel uw vraag over vision


Video: Onzichtbare inkt detecteren met VISOR® UV

&nbsp

&nbsp

close-video-button