Tijdrelais

Een tijdrelais is een door een elektromagneet bediende schakelaar die op basis van een vooraf ingestelde in- of uitschakelvertragingstijd een willekeurig aantal schakelcontacten kan openen of sluiten. Tijdsrelais hebben verschillende functies en eigenschappen: het starten van motoren, verlichting of een ventilatorregeling.

Lees meer over tijdrelais
Tijdrelais - Besturingstechniek - DOLD

Webshop

Alle productinformatie, datasheets, technische tekeningen, manuals én prijzen op het gebied van Besturingstechniek in één overzicht. Vraag een account aan en maak gebruik van veel voordelen!

Ga naar de shop

Temperatuurbewaking

Bescherm uw motoren met behulp van temperatuurbewaking tegen oververhitting. U voorkomt daarmee ook het automatisch aanlopen van een motor. Dit is vooral noodzakelijk bij beperkte koeling en regelmatig aanlopen of remmen van de motor.

Ga naar de shop

Toerentalbewaking

Het bewaken van een maximaal aantal toeren van carrousels of centrifuges kan met een toerentalbewakingsrelais. Wanneer het aantal toeren van een machine te hoog wordt kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Om machines en personen te beschermen tegen onveilige situaties en te voldoen aan de gestelde normen wordt er gebruik gemaakt van een toerentalbewakingsrelais.

Meer over toerentalbewaking
Toerentalbewaking met toerentalbewakingsrelais - ReeR Safety

De motorstarter UG 9256 combineert 6 functies in 1 module.


Gijs Korf | Technisch productspecialist

Lees meer over de UG 9256

Niveaubewaking

Niveaurelais worden voornamelijk gebruikt om pompen te beschermen tegen drooglopen of voor de controle van vloeistofniveaus. Zij werken door middel van sensoren die de geleidbaarheid meten. De geïntegreerde aan- en uitvertragingsfunctie zorgt ervoor dat zelfs bewegende vloeistoffen op betrouwbare wijze worden bewaakt.

Ga naar de shop

Softstarters

Softstarters zorgen ervoor dat motoren gecontroleerd en rustig starten. Ze minimaliseren problemen zoals mechanische slijtage tijdens de start van aandrijvingen, het kantelen of schuiven van lasten op transportbanden en het voorkomen van drukstoten in de aanvoerlijnen van pompsystemen. Toepassingen: mixers, centrifugaal pompen, schredders, ventilatoren, etc.

Ga naar de shop
Softstarters | Besturingstechniek

Inschakelen van ledverlichting leidt tot aanspreken automaten. Een hybride relais lost het op!

DOLD - IK3070/200

Lees meer

PCB relais

Elektromechanische relais voor een breed scala aan toepassingen: miniatuurrelais, PCB relais, bistabiele relais en veiligheidsrelais met positief gedwongen contacten. Er zijn printplaatrelais in een breed scala aan contactvarianten en bouwvormen, die maximale schakelbetrouwbaarheid met minimale afmetingen garanderen.

Lees meer over PCB relais

Solid state relais

Slijtagevrij en geruisloos schakelen: met een solid state relais kan dit in situaties waar hoge schakelfrequenties nodig zijn. De lange levensduur als gevolg van slijtagevrij schakelen is de reden hiervoor. Solid state relais worden gebruikt in toepassingen zoals verwarming en verlichting.

Lees meer
Solid state relais | Besturingstechniek

Motorremmen

De factoren veiligheid en kostenbesparing zijn een belangrijk argument voor motorremsystemen. De slijtvaste en onderhoudsvrije relais zijn eenvoudig te installeren, zelfs in bestaande systemen. De instelbare remstromen maken een optimale aanpassing aan machines en systemen mogelijk.

Ga naar de shop
Motorremmen | Besturingstechniek

Stilstandsbewaking

Wanneer een machine niet stilstaat (terwijl dit wel de bedoeling is), kan een gevaarlijke situatie ontstaan. Een stilstandsbewakingsrelais controleert of een machine daadwerkelijk stil staat. Daarnaast zorgt het voor bescherming van personen en machines.

Ga naar de shop

Schakelrelais

Vergrendel-, koppel- en schakelrelais combineren de logische uitgangen van een PLC, een besturingssysteem of procescomputer met de relais in een machine. Ze zijn ongevoelig voor overstroom of overspanning en zijn vele malen goedkoper dan halfgeleiders bij gemiddelde tot lage schakelfrequenties.

 

Ga naar de shop

close-video-button