14/08/2023

De nieuwe generatie encoders: EXO58 & EXM58 met Energy Harvesting Technology
EXO58 & EXM58 met Energy Harvesting Technology - Lika Electronic

De nieuwe EXO serie encoders beschikken over een uiterst nauwkeurige optische sensortechnologie terwijl de EXM serie is uitgevoerd met een robuuste magnetische detectie. Deze nieuwe producten van Lika Electronic komen in een breed scala aan mechanische versies, waaronder zowel vaste als holle as versies met diameters variërend van 6 mm tot 15 mm en verschillende bevestigingssystemen.

Geschikt voor zware industriële omgevingen

De encoders hebben een industriële flensbehuizing van 58 mm met IP65 bescherming waardoor ze geschikt zijn voor de meest zware industriële omstandigheden met een temperatuurbereik van -25 °C tot +85 °C. 

Energy Harvesting Technology

Een belangrijk element van deze nieuwe serie is de integratie van de Energy Harvesting Technology. Hierdoor is deze serie lichter en compacter omdat er geen back-up batterij of mechanisch systeem met tandwielen meer nodig is om de positie bij spanningsuitval bij te houden. Verder daalt het risico op mechanische storingen aanzienlijk.

Communicatie interfaces

De EXO58 & EXM58 serie zijn niet alleen geavanceerd in ontwerp en functie, maar bieden ook flexibiliteit en connectiviteit. Met compatibiliteit voor Ethernet-interfaces zoals Profinet, EtherNet/IP, EtherCAT, POWERLINK, Modbus TCP en CC-Link zijn deze encoders ontworpen om naadloos te integreren in moderne industriële netwerken. Extra functies zoals een geïntegreerde webserver, firmware-upgrade mogelijkheid en uitgebreide diagnostische functies die toegankelijk zijn via zowel vijf duo LED's als via de bijbehorende software, maken de encoders een geschikte keuze voor professionals in de industrie.

"Met de introductie van de EXO58 en EXM58 serie bevestigt Lika Electronic zijn positie aan de voorhoede van innovatie in encoder-technologie" zegt Peter Herremans. "De toevoeging van Energy Harvesting Technology en het brede scala aan Ethernet-interfaces maken het tot een essentiële keuze voor toekomstgerichte bedrijven."

 

Bekijk EXO58 & EXM58 encoders in het Product PortalStel uw vraag over Lika

close-video-button