07/04/2020

Lichtgeleiders en glasvezelsensoren

Glasvezelsensoren - Fibers - Lichtgeleiders - SensoPart

Lichtgeleiders (fibers) van SensoPart zijn dé oplossing voor applicaties waar te weinig inbouwruimte voor een fotocel is, een hoge temperatuur of veel vervuiling is. Robuuste mantels van een fiber bieden ook een uitstekende bescherming tegen agressieve chemicaliën. De versterkers worden geplaatst in een schakelkast of op een veilige afstand terwijl de fiberkop dicht bij het te detecteren object geplaatst kan worden. Afhankelijk van de toepassing zijn er fibers beschikbaar als zender-ontvanger of als diffuse sensoren. De krachtige glasvezelsensoren zorgen voor een hoge mate van functionaliteit en betrouwbaarheid.

Voordelen lichtgeleiders en glasvezelsensoren:

  • Hoge flexibiliteit en laag gewicht op de grijper van een robot
  • Bestand tegen agressieve chemicaliën in de farmaceutische of voedingsmiddelenindustrie
  • Detectie van roodgloeiende objecten
  • Minimale spotdiameter voor de detectie van kleine objecten
  • Detectie van vloeistoffen en niveaus in toevoerslangen

Meerdere detecties op één object

Fibers worden vaak toegepast in applicaties waar meerdere detecties op één object moeten plaatsvinden. Interferentie van de verschillende sensoren kan dan een probleem geven. De huidige generatie fibersensoren heeft de mogelijkheid om te synchroniseren zodat de detectie betrouwbaar is en de verschillende fibers elkaar niet beïnvloeden.

Lichtgeleiding is gebaseerd op het fysieke effect van totale reflectie, waarbij licht herhaaldelijk via de binnenwand van de fiber wordt gereflecteerd terug in de glasvezel. Het belangrijkste voordeel van deze technologie is dat het licht kan worden getransporteerd over grote afstanden met bijna geen verlies. De fibers kunnen een kern hebben van kunststof of glas. Fibers van glas zijn zeer goed bestand tegen chemicaliën en hoge temperaturen. Lees meer over fibers en optische sensoren in de white paper.

 

Bekijk lichtgeleiders en glasvezelsensoren in de webshop Stel uw vraag over fibers

close-video-button