16/01/2024

De MT60 serie witte LED signaaltorens van Auer Signal, helemaal compleet!

De MT60 serie signaaltorens van Auer Signal

Op zoek naar een praktische en complete signaaltoren voor bijvoorbeeld een machine? Dan is de Auer Signal MT60 serie signaaltorens de juiste keuze. Deze witte serie LED signaaltorens kenmerkt zich door het feit dat ze direct gebruiksklaar zijn en niet modulair zijn opgebouwd. Elke MT60 signaaltoren beschikt over drie LED's met een uitstekende lichtverdeling rondom.

De signaaltorens kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden zodat er voor elke toepassing en situatie een geschikte signaaltoren beschikbaar is. De MT60 signaaltorens zijn IP66 geclassificeerd en de behuizing heeft een IK07 classificatie voor wat betreft de slagvastheid van de behuizing. Daarnaast zijn ze bestand tegen temperaturen van -25 °C tot +50 °C en dat maakt ze ook geschikt voor het zwaardere werk.

Dat Auer Signal de MT60 serie met deze specificaties als basismodel op de markt heeft gezet maakt weer eens duidelijk dat Auer Signal staat voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

Bekijk de MT60 serie in de Product Portal Stel uw vraag


MT60, complete signaaltoren

Gebruiksklaar, dus géén assemblage

Een van de voordelen van de MT60 serie is het feit dat de signaaltorens geheel compleet zijn. Het zijn als het ware 'kant-en-klare' signaaltorens die enkel nog gemonteerd en aangesloten dienen te worden. Dit vereenvoudigt het gehele proces, van aanschaf tot montage, omdat er geen tijd meer gestoken hoeft te worden in het uitzoeken en samenstellen van de gewenste signaaltoren.

Ook na ontvangst van de signaaltoren hoeft er niets geassembleerd te worden maar kunnen de signaaltorens direct gemonteerd en aangesloten worden. Dit alles scheelt tijd, en tijd is geld.

 

Bekijk de MT60 serie in de Product Portal Stel uw vraag


Optische en akoestische signaleringMT60 signaaltorens zijn ook leverbaar met akoestische signalering.

In sommige gevallen is alleen optische signalering niet voldoende. Om ook voor die situaties toch geschikt te zijn heeft Auer de gehele MT60 serie in principe dubbel uitgevoerd. Van elk model is daarom ook een model met geïntegreerde akoestische module leverbaar. Deze akoestische module levert een pulserende toon met een geluidsniveau van 75dB wat in de meeste standaard situaties, waarbij geen overdaad aan omgevingsgeluid aanwezig is, voldoende is.

 

Bekijk de akoestische signaaltorens


Duidelijke signalering

De 3 kleuren van de MT60 signaaltorensDe functie van een signaaltoren is van wezenlijk belang wanneer het op veiligheid aankomt. Een verkeerde interpretatie van het licht kan voor gevaarlijke situaties zorgen en dat moet te allen tijde voorkomen worden. Om die reden zijn de MT60 signaaltorens voorzien van een transparante lens om verkeerde signalering door externe lichtinterferentie te voorkomen.

Voor een duidelijke signalering van bijvoorbeeld een machinestatus beschikken de signaaltorens van de MT60 serie allemaal over drie LED's in de kleuren rood, geel en groen. Het licht van deze LED's straalt rondom uit om dode hoeken en/of blind spots te voorkomen. Naast dat alle drie de kleuren simpelweg aan of uit kunnen is het mogelijk om (alleen) de rode LED te laten knipperen* voor een extra duidelijke signalering van bijvoorbeeld een storing. 

* De knipperfunctie van de rode LED is niet beschikbaar op de akoestische versie van de MT60 met M22 montage en 5-pin M12 aansluiting. (art.nr. AR106030)


Montage

De MT60 serie wordt als compleet product geleverd en is na ontvangst direct te monteren en aan te sluiten. Qua montage en bevestigingsmogelijkheden beschikt de MT60 serie over vier verschillende montagemogelijkheden, te weten:

 

  • Buismontage
 MT60 buismontage
  • Verticale montage
 MT60 verticale montage
  • Horizontale montage of externe buismontage
 MT60 horizontale montage
  • M22 montage met beugel (beugel niet meegeleverd)
 MT60 M22 montage met beugel

Waterdicht en slagvastDe classificaties van de MT60 signaaltorens

Zowel de behuizing als de lenzen van de MT60 serie zijn gemaakt van een stevig polycarbonaat. De lenzen zijn één geheel (monolithisch) waardoor de signaaltorens allemaal IP66 geclassificeerd zijn. Stof maakt geen kans om de behuizing binnen te dringen en ook water moet onder behoorlijk hoge druk op de signaaltorens komen wil het kans maken om binnen te dringen. Het reinigen van de MT60 signaaltorens kan hierdoor zelfs met krachtige waterstralen gedaan worden.

Qua slagvastheid zijn de signaaltorens geclassificeerd met een IK07 classificatie. Met deze classificatie zijn ze bestand tegen een impact van 2 joule. Qua temperatuurbestendigheid is de MT60 serie bestand tegen temperaturen van -25 °C tot +50 °C.

Voor een, zoals Auer Signal het zelf aangeeft, "entry level" serie signaaltorens zijn deze specificaties zeker niet mis. De hoge kwaliteitsstandaard van Auer Signal wordt met de MT60 weer eens duidelijk onderstreept.

 

Bekijk de MT60 serie in de Product Portal Stel uw vraag


Video: MT60-serie LED signaaltorens

close-video-button