25/05/2023

Robuuste cilindrische draadloze magnetische sensoren

RF RC M30 draadloze magnetische sensoren - steuteRF RC M30 - steute

Het gebruik van kabels kan in veel sensorapplicaties installatietijd en -kosten aanzienlijk verhogen. Soms maakt het zelfs de inzet van de sensor in bepaalde scenario's, zoals roterende machineonderdelen of mobiele apparaten, mogelijk.

Om dit te bereiken, zijn een sensor die geschikt is voor draadloos gebruik en een robuuste, industriële draadloze verbinding noodzakelijk. Precies hiervoor heeft steute de sWave-technologie ontwikkeld. In hun huidige reeks draadloze sensoren is er onder andere een draadloze magnetische sensor in een cilindervorm, beschikbaar in verscheidene varianten, zoals een kunststof of roestvrijstalen behuizing.

Elk model uit de RF RC M30-serie kenmerkt zich door een cilindrische behuizing met externe schroefdraad, een geïntegreerd antennedesign en voeding via een vervangbare lithiumbatterij. De sensor communiceert met de ontvanger via sWave-technologie, die met behulp van draadloze modules kan worden afgestemd op verschillende landspecifieke frequenties (868, 915, 917 en 922 MHz).

sWave presteert betrouwbaar, zelfs in de uitdagende omstandigheden van industriële toepassingen. Als de gebruiksomgeving aanvullende vereisten heeft qua beschikbaarheid (bijvoorbeeld vanwege mogelijke interferentie van gelijktijdige draadloze systemen of ruis), kan de RF RC M30-sensor optioneel worden uitgerust met "Listen before talk"-software (LBT).

Reedcontacten en Hall-sensor

Bovendien zijn er keuzes met betrekking tot het sensorsysteem. De standaard RF RC M30 wordt geleverd met een reedcontact. Als de omgevingscondities echter veeleisend zijn met mogelijke trillingen, kan er een Hall-sensor worden ingezet.

Een bijkomend voordeel van sWave-technologie, niet alleen voor deze specifieke sensormodellen, is de simpele programmering aan de ontvangerkant. Het uitgangssignaal kan ook specifiek worden geconfigureerd op de ontvanger.

De draadloze magnetische sensoren van de RF RC M30-serie zijn verder voorzien van een hoge beschermingsklasse (IP67), die goed mogelijk is dankzij het draadloze sensorprincipe. Hierdoor zijn deze toevoegingen aan het assortiment draadloze schakelapparatuur geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van algemene machinebouw tot procestechnologie en de halfgeleiderindustrie.

 

Bekijk RF RC M30 draadloze magnetische sensoren in het product portal Stel uw vraag over Steute

close-video-button